E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απεργία στη FIAT λόγω Ρονάλντο

Οι εργαζόμενοι μιλάνε για αδικία από τον εργοδότη τους

Δημοσίευση 11/7/2018 | 22:50

Απεργία στη FIAT λόγω Ρονάλντο

Σωματείο εργαζομένων στην ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Fiat, ιδιοκτησία της οικογένειας Ανιέλι η οποία ελέγχει και την ποδοσφαιρική ομάδα της Γιουβέντους, προκήρυξαν τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση, με αφορμή την μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο από την Ρεάλ Μαδρίτης στην "Γηραιά Κυρία" έναντι ποσού 100 εκατ. δολαρίων.

"Είναι δίκαιο; Είναι φυσιολογικό ένα άτομο να κερδίζει εκατομμύρια, ενώ χιλιάδες οικογένειες δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα;", σημειώνει το Συνδικάτο. "Είμαστε όλοι υπάλληλοι του ίδιου εργοδότη, ωστόσο αυτή η διαφορά στην αντιμετώπιση δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή", αναφέρουν ακόμη οι συνδικαλιστές, καλώντας σε απεργιακή κινητοποίηση στο εργοστάσιο Melfi της Fiat στη νότια Ιταλία μεταξύ της Κυριακής, ημέρας του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου και της Τρίτης το βράδυ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΣ των εργαζομένων στη Fiat:

«Αντιμέτωποι με τόση ενοχή δεν μπορούμε από το να προχωρήσουμε σε απεργία. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ενώ οι εργαζόμενοι εξακολουθούν για χρόνια να κάνουν τεράστιες οικονομικές θυσίες η ίδια η εταιρεία αποφασίσει να δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την αγορά ενός ποδοσφαιριστή. Μας λένε ότι η στιγμή είναι δύσκολη. Και ενώ οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους σφίγγουν όλο και περισσότερο τις ζώνες τους, η εταιρεία αποφασίζει να επενδύσει πολλά χρήματα σε μόνο έναν άνθρωπο! Είναι εντάξει; Είναι φυσιολογικό για ένα άτομο να κερδίζει εκατομμύρια και χιλιάδες οικογένειες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν έως τα μέσα του μήνα; Είμαστε όλοι εξαρτημένοι από το ίδιο αφεντικό, αλλά σε αυτήν την στιγμή τεράστιας κοινωνικής δυσκολίας, αυτή η άνιση μεταχείριση δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή. Οι εργαζόμενοι της Fiat έχουν υπηρετήσει την εταιρεία για τουλάχιστον τρεις γενιές, πλουτίζοντας όποιον κινείται γύρω στην εν λόγω εταιρεία, και σε αντάλλαγμα έλαβαν πάντα και μόνο μια ζωή δυστυχίας. Η εταιρεία θα μπορούσε να επενδύσει σε μοντέλα αυτοκινήτων που διασφαλίζουν το μέλλον των χιλιάδων ανθρώπων και όχι μόνο σε έναν άνθρωπο. Προτιμούν τον κόσμο του παιχνιδιού, την διασκέδαση για ο,τιδήποτε άλλο. Για τους λόγους που περιγράφονται ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης κηρύσσει απεργία από την Κυριακή (22:00) 15 Ιουλίου μέχρι την Τρίτη (06:00), 17 Ιουλίου 2018».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέες ταυτότητες: Τι θα συμβεί αν δεν έχετε εκδώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Λήγει η προθεσμία που θα επιτρέπονται οι παλιές ταυτότητες στα ταξίδια

Αργος: Στον ανακριτή οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 20χρονο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και ο τραυματισμός προήλθε από εξοστρακισμό, ενώ εκκρεμεί η βαλλιστική εξέταση για επιβεβαίωση.

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο Βραζιλιάνας influencer στο Ντουμπάι – Έπεσε από τον 27ο όροφο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Είχε χτίσει μεγάλο κοινό στο διαδίκτυο χάρη στο ταξιδιωτικό περιεχόμενο και τον πολυτελή τρόπο ζωής που παρουσίαζε στις αναρτήσεις της

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό

Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς το 2010

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Έχουν συλληφθεί δύο 42χρονοι - Αναζητείται ακόμη μία γυναίκα, 46 ετών - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια έρχεται μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Πρόκεται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση παρεμβαίνει στα διυλιστήρια για μείωση στις τιμές των καυσίμων

Θεσσαλονίκη: Τρόμος στη πτήση ‑ Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο τραυματίας επιβάτης συγκρατήθηκε από τη ζώνη ασφαλείας και τους διπλανούς του, αποφεύγοντας πτώση εκτός αεροπλάνου.

«Μην το κάνεις»: Το δραματικό βίντεο για να μην πέσει γυναίκα από γέφυρα στο Μπρούκλιν

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Η γυναίκα έμεινε στη γέφυρα για πάνω από μια ώρα, μέχρι ένας αστυνομικός να την αγκαλιάσει και να την απομακρύνει

Συνελήφθη στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης 60χρονος που έκανε παράνομα χειρουργεία σε ζώα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Στην κατοικία του, εντοπίστηκαν ιατρικά εργαλεία, καθώς και τραπέζι χειρουργείου

Αγρια δολοφονία 43χρονης στην Ιρλανδία: Την βρήκε ξυλοκοπημένη η 13χρονη κόρη της, ύποπτος ο 28χρονος μετανάστης σύντροφός της

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η Τζέιμι Κάρνεϊ είχε γνωρίσει τον Αχμάντ Αλσακέρ σε πορεία υπέρ της Παλαιστίνης

WSJ: Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ για νέο ιρανικό σχέδιο δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

Κόσμος 10.07.2026
«Θέλουν να εξοντώσουν τον ηγέτη των ΗΠΑ, εμένα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος από την Αγκυρα - Αγνωστες οι πληροφορίες που παρέδωσε η Μοσάντ στις ΗΠΑ