E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αποκάλυψη: Η βλάβη που παραλίγο θα μετέτρεπε τη διάσωση στη Ταϊλάνδη σε τραγωδία

Η επιχείρηση θα μπορούσε να είχε αποβεί καταστροφική

Δημοσίευση 11/7/2018 | 12:38

Αποκάλυψη: Η βλάβη που παραλίγο θα μετέτρεπε τη διάσωση στη Ταϊλάνδη σε τραγωδία

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή σώθηκαν τα τελευταία παιδιά από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, καθώς λίγο αφότου ολοκληρωθεί η επιχείρηση, υπήρξε μια εμπλοκή που θα είχε ανατρέψει το αίσιο τέλος.   

Η επιχείρηση διάσωσης για τα 12 αγόρια και τον προπονητή τους θα μπορούσε να είχε αποβεί καταστροφική, αποκάλυψαν στην εφημερίδα Guardian οι δύτες, λέγοντας πως το σύστημα απάντλησης υδάτων μέσα στο σπήλαιο κατέρρευσε λίγο μετά την ολοκλήρωσή της.

Δύτες και μέλη των σωστικών συνεργείων ήταν ακόμα σε βάθος 1,5 χλμ μέσα στην σπηλιά όταν η κύρια αντλία σταμάτησε να λειτουργεί λόγω βλάβης.   Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί γρήγορα το επίπεδο του νερού, λένε τρεις αυστραλιανοί δύτες στην Guardian.   Όπως αναφέρουν είδαν ξαφνικά όσους είχαν μείνει μέσα στο σπήλαιο να τρέχουν.   

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊλάνδης έστειλαν περισσότερα από 1000 στελέχη τους για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις διάσωσης της ποδοσφαιρικής ομάδας και του προπονητή τους που παγιδεύτηκαν στο πλημμυρισμένο σπήλαιο.   Ένας γιατρός και όλοι οι δύτες της επίλεκτης μονάδας του Πολεμικού Ναυτικού SEAL εξήλθαν τελευταίοι από το σπήλαιο  την ώρα που όλος ο πλανήτης είχε ανακουφιστεί για το αίσιο τέλος αυτής της περιπέτειας.   

Οι δύτες περιγράφουν πόσο δύσκολη ήταν η διαδρομή και εξηγούν ότι περνούσαν πάνω από οκτώ ώρες την ημέρα σε ένα μικροσκοπικό κομμάτι υγρού, λασπώδους εδάφους, περιμένοντας τη σειρά τους για να περάσουν τα αγόρια στο επόμενο στάδιο.   

Μέσα στον στενός αυτό διάδρομο είχαν ουσιαστικά δημιουργηθεί τρεις βάσεις και η διάσωση έγινε με τη μορφή ανθρώπινης αλυσίδας καθώς σε κάθε άνοιγμά υπήρχε μια ομάδα που παραλάμβανε τα παιδιά και τα περνούσε στους επόμενους.   

Το ταξίδι από τον τρίτο θάλαμο έως την είσοδο του σπηλαίου διαρκούσε αρχικά τέσσερις έως πέντε ώρες, αλλά μειώθηκε σε λιγότερο από μία ώρα μετά από μια εβδομάδα αποστράγγισης και εκκαθάρισης της διαδρομής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Ζωολογικός κήπος κλείδωσε λιοντάρια και αρκούδες στα κλουβιά τους για να μην δραπετεύσουν στις πλημμύρες που σάρωσαν την Κίνα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Τρία λιοντάρια πνίγηκαν ενώ περισσότερα από 100 ζώα αγνοούνται -  Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων χαρακτήρισε «εξωφρενική» την πράξη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 15χρονη έχασε τη ζωή της σε σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο πατέρας της ανήλικης ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που ενεπλάκη στο μοιραίο τροχαίο

Marfin: Το ανώνυμο email που άνοιξε ξανά τον φάκελο της υπόθεσης

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η αντιπαραβολή των στοιχείων έδειξε κοινά χαρακτηριστικά των υπόπτων με τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης

Νέος κανόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα που δεν θα αρέσει σε πολλούς οδηγούς

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στις ευρωπαϊκές οδούς

Νέες ταυτότητες: Τι θα συμβεί αν δεν έχετε εκδώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Λήγει η προθεσμία που θα επιτρέπονται οι παλιές ταυτότητες στα ταξίδια

Αργος: Στον ανακριτή οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 20χρονο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και ο τραυματισμός προήλθε από εξοστρακισμό, ενώ εκκρεμεί η βαλλιστική εξέταση για επιβεβαίωση.

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο Βραζιλιάνας influencer στο Ντουμπάι – Έπεσε από τον 27ο όροφο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Είχε χτίσει μεγάλο κοινό στο διαδίκτυο χάρη στο ταξιδιωτικό περιεχόμενο και τον πολυτελή τρόπο ζωής που παρουσίαζε στις αναρτήσεις της

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό

Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς το 2010

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Έχουν συλληφθεί δύο 42χρονοι - Αναζητείται ακόμη μία γυναίκα, 46 ετών - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια έρχεται μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel

Ελλάδα 10.07.2026
Πρόκεται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση παρεμβαίνει στα διυλιστήρια για μείωση στις τιμές των καυσίμων