E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αντίποινα από τους Ρώσους προς την Ελλάδα

Άμεση ήταν η απάντηση της ρωσικής πλευράς στην απέλαση των Ρώσων διπλωματών από τις ελληνικές αρχές

Δημοσίευση 11/7/2018 | 10:53

Αντίποινα από τους Ρώσους προς την Ελλάδα

Άμεση ήταν η απάντηση της ρωσικής πλευράς στην απέλαση των Ρώσων διπλωματών από τις ελληνικές αρχές.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό πρακτορείο Interfax, το οποίο επικαλείται το Reuters, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι «θα υπάρξει απάντηση στην απέλαση από την Ελλάδα των Ρώσων διπλωματών με τον ίδιο τρόπο».

Σημειώνεται ότι η «Κ» αποκάλυψε την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα άλλων δύο για παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από υψηλόβαθμες διπλωματικές πηγές, τα μέτρα που λαμβάνονται από την Αθήνα αποτελούν απάντηση σε παράνομες ενέργειες εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίες συνιστούν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας.

Ανάμεσα στις κατηγορίες που απευθύνει η Αθήνα προς τους διπλωμάτες είναι οι απόπειρες αλίευσης και διακίνησης πληροφοριών, αλλά και χρηματισμού κρατικών λειτουργών. Η συγκεκριμένη υπόθεση φέρνει στην επιφάνεια μια υπόγεια ένταση που φαίνεται να υπάρχει ανάμεσα σε Αθήνα και Μόσχα, τα τελευταία δύο χρόνια, για λόγους οι οποίοι συνδέονται και με το γενικότερο περιβάλλον ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Αθήνα έχει ήδη αποφασίσει και δώσει εντολή για την άμεση απέλαση δύο ατόμων –ο ένας είναι το στέλεχος της ρωσικής πρεσβείας Βίκτορ Γιάκοβλεφ– και την απαγόρευση νέας εισόδου στη χώρα για δύο ακόμα, οι οποίοι εμπλέκονται σε σωρεία ενεργειών, μεταξύ των οποίων πληροφοριακής δραστηριότητας (ο διπλωματικός όρος για την αλίευση και διακίνηση πληροφοριών) εις βάρος της Ελλάδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

NASA: Ο αστεροειδής «Απόφις», ο «θεός του χάους», αναμένεται να περάσει κοντά από τη Γη

Tech + Science 16.04.2026
Ονομάστηκε έτσι από τον αιγυπτιακό θεό του χάους και του αιώνιου σκότους, και ο μεγάλος αστεροειδής θα περάσει κοντά από τη Γη το 2029, αλλά οι επιστήμονες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης

«Χτύπα μια πόρτα και πες πεθαίνει»: Λυγίζει και ξεσπά η αδελφή της Μυρτούς που έχασε τη ζωή της στο Αργοστόλι

Ελλάδα 16.04.2026
«Οι φταίχτες να πληρώσουν», λέει η αδελφή της 19χρονης - Δείτε το βίντεο

Ο Πάπας επιτίθεται στους «τυράννους» που ξοδεύουν δισεκατομμύρια για πολέμους

Κόσμος 16.04.2026
Η απάντηση του Πάπα μετά τη νέα επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ

Κυψέλη: Ούτε τσιμέντο, ούτε αθηναϊκός σχιστόλιθος – Τι ήταν τελικά το υλικό που πλημμύρισε τους δρόμους

Ελλάδα 16.04.2026
Λόγω της διαρροής του υλικού στο οδόστρωμα, η κυκλοφορία διεκόπη

Κρήτη: Νεκρός άνδρας σε σπηλιά στα Φαλάσαρνα ‑ Εντοπίστηκε χωρίς ρούχα

Ελλάδα 16.04.2026
Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές καθώς η σορός ενός άνδρα εντοπίστηκε στην παραλία Φαλάσαρνα το μεσημέρι της Πέμπτης.

Τραγωδία στον Ισημερινό: Πάνω από 10 νεκροί μετά την πτώση λεωφορείου σε χαράδρα

Κόσμος 16.04.2026
Το δυστύχημα στον Ισημερινό έγινε κοντά στη Μογιετούρο, στην επαρχία Ασουάι των Ανδεων. Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 20.

«Βόμβα» για τα καύσιμα των αεροσκαφών: «Η Ευρώπη ίσως έχει αποθέματα για μόλις 6 εβδομάδες»

Κόσμος 16.04.2026
«Δεν αποκλείεται να δούμε σύντομα πτήσεις να ακυρώνονται» δήλωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, Φατίχ Μπιρόλ

Νέο ραντεβού ΗΠΑ ‑ Ιράν: «Αυξάνονται οι ελπίδες για το τέλος του πολέμου» λέει το Reuters

Κόσμος 16.04.2026
Οι εξελίξεις από τη Μέση Ανατολή και οι συζητήσεις για ειρήνη στον Λίβανο - «Είμαστε αισιόδοξοι» αναφέρουν οι ΗΠΑ

Γεωργιάδης: «Έγιναν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες, η Μυρτώ είχε φτάσει στο νοσοκομείο με τις τελευταίες της ανάσες»

Ελλάδα 16.04.2026
«Για την υπόθεση της ατυχούς Μυρτούς από την Κεφαλλονιά και τις καταγγελίες περί ελλείψεως ιατρών από τα ΤΕΠ, μίλησε προς ολίγου με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ»

Ο Μαμντάνι ξεκινά να υλοποιεί τα σχέδιά του για φορολόγηση των πλουσίων

Κόσμος 16.04.2026
Τι προβλέπει ο φόρος «pied-à-terre» για πολυτελείς κατοικίες εκατομμυριούχων στη Νέα Υόρκη