E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θρίλερ στην επιχείρηση διάσωσης στην Ταϊλάνδη: Τα παιδιά κινδυνεύουν από υποξία

Ο Έλον Μασκ στέλνει ειδικούς στο σημείο

Δημοσίευση 6/7/2018 | 15:18

Θρίλερ στην επιχείρηση διάσωσης στην Ταϊλάνδη: Τα παιδιά κινδυνεύουν από υποξία

Από υποξία - μία παθολογική κατάσταση όπου ο οργανισμός στερείται επαρκούς οξυγόνωσης- κινδυνεύουν τα δώδεκα αγόρια και ο προπονητής τους που παραμένουν εγκλωβισμένοι για 13η ημέρα στο σπήλαιο που θυμίζει λαβύρινθο στην Ταϊλάνδη.

Τα επίπεδα οξυγόνου στο σημείο όπου βρίσκονται οι εγκλωβισμένοι έχουν μειωθεί στο 15% ενώ η είδηση του θανάτου του 38χρονου Σαμάν Κουνάν -πρώην μέλους των Ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης- ο οποίος συμμετείχε στην επιχείριση διάσωσης, αποθαρρύνει και τους πιο αισιόδοξους.

Η προειδοποίηση ενός Ταϊλανδού ειδικού ότι οι εγκλωβισμένοι πρέπει να επιχειρήσουν να απεγκλωβιστούν σήμερα -το αργότερο αύριο- δείχνει τις δραματικές ώρες που εκτυλίσσονται μέσα στο σπήλαιο όπου παραμένουν παγιδευμένα το δώδεκα αγόρια και ο προπονητής τους.

Το δράμα των παιδιών φαίνεται να συγκίνησε και τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ, ο οποίος φέρεται να έχει σχέδιο για τον απεγκλωβισμό των παιδιών. Το σχέδιό του περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός σωλήνα από νάιλον στο σπήλαιο και την διόγκωσή του σαν ένα φουσκωτό κάστρο για να δημιουργήσει μία υποθαλάσσια σήραγγα. Ο Μασκ αποστέλλει ειδικούς της εταιρείας του Spaxe X στην Ταϊλάνδη και υποστήριξε ότι βρίσκεται σε επαφή με την κυβέρνηση της χώρας.

Ποια είναι τα σχέδια απεγκλωβισμού που επεξεργάζονται οι ειδικοί

1ον. Κατάδυση

Κάθε παιδί θα καταδυθεί στα σημεία συνοδεία τριών βατραχανθρώπων. Θα διανύσει το στεγνό μέρος της διαδρομής πεζή μέχρι την έξοδο της σπηλιάς.
Όμως, οι βατραχάνθρωποι χρειάζονται έξι ώρες για να φθάσουν στο σημείο όπου έχουν παγιδευτεί τα παιδιά και άλλες πέντε ώρες για να επιστρέψουν.

2ον. Διάνοιξη μιας τρύπας στη σπηλιά στο σημείο όπου βρίσκονται τα παιδιά.

Θεωρείται η πιο επικίνδυνη επιλογή και παρά τις προσπάθειες των Αρχών δεν έχει εντοπιστεί ακόμη το ακριβές σημείο, όπου μπορεί να επιχειρηθεί η γεώτρηση.
Ευχής έργο θα ήταν να βρεθεί ένα φυσικό άνοιγμα στην οροφή του σπηλαίου κάτι όμως που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα ή να μεταφερθούν τρόφιμα και προμήθειες στα παιδιά ώστε να μπορέσουν να περιμένουν αρκετούς μήνες -έως και τέσσερις- μέχρι να υποχωρήσουν τα νερά και να βγουν με ασφάλεια.

3ο. Νάιλον σωλήνας

Τις προσπάθειες των Αρχών της Ταϊλάνδης θέλει να συνδράμει και ο ιδρυτής της SpaceX Έλον Μασκ, ο οποίος στέλνει στη χώρα μηχανικούς των εταιρειών του SpaceX και BoringCo. O Μασκ πρότεινε να τοποθετηθούν νάιλον σωλήνες διαμέτρου ενός μέτρου ή μικρότεροι σωλήνες για τα πιο δύσκολα σημεία – μέσα στο σπήλαιο, τους οποίους θα φουσκώσουν στη συνέχεια με αέρα δημιουργώντας μια υποβρύχια αεροσήραγγα, που θα προσαρμόζεται στο περιβάλλον του σπηλαίου και θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει στην απάντληση των υδάτων και να ανοίξει μέρος της οδού διαφυγής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Κόσμος Χτες
«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Πολιτισμός Χτες
Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Ελλάδα Χτες
«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Κόσμος Χτες
Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Σάλος στις ΗΠΑ: Έξι Δημοκρατικοί καλούν τον στρατό να μην υπακούει σε παράνομες διαταγές

Κόσμος Χτες
«Η προδοσία τιμωρείται με θάνατο» λέει ο Τραμπ

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Κόσμος Χτες
Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Ελλάδα Χτες
Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Ισπανία: Η Meta καταδικάστηκε για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Κόσμος Χτες
Αποζημίωση 540 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Ελλάδα Χτες
Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πέθανε ο Πάνος Μαρινόπουλος

Ελλάδα Χτες
Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας