E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι Amenra παρέα με τους Treha Sektori ζωντανά στην Piraeus 117 Academy

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του φαινομένου AMENRA στην Ελλάδα, αυτόν το χειμώνα!

Δημοσίευση 5/7/2018 | 15:27

Οι Amenra παρέα με τους Treha Sektori ζωντανά στην Piraeus 117 Academy
ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνία: 14/12/2018
ΔΕΚ 2018
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Ωρα προσέλευσης: 20:00

από 22 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Η Smoke the Fuzz gigs περήφανα παρουσιάζει την πολυαναμενόμενη επιστροφή του φαινομένου AMENRA!
Μαζί τους ένα ακόμη μέλος της κολλεκτίβας Church of Ra, ο σκοτεινός, μυστηριώδης εκπληκτικός Treha Sektori!

Χρειάστηκε να περάσει ελάχιστο διάστημα, ώστε οι Βέλγοι Amenra, το κατά πολλούς κορυφαίο συγκρότημα στον κόσμο της μουσικής αυτή τη στιγμή, να εκφράσουν την επιθυμία τους να επισκεφτούν το αγαπημένο τους κοινό σε όλο τον κόσμο. Η προηγούμενη 3η τους συνολικά εμφάνιση στη χώρα μας στις 28 Απριλίου του 2017, ήταν η μοναδική με κανονικό σετ σε μία περίοδο που η μπάντα περιόδευε με αποκλειστικά ακουστικά σετ για την προώθηση του ζωντανού τους δίσκου ''Alive''.

Όταν ρωτήθηκε επ'αυτού ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Colin H. Van Eeckhout, απάντησε λακωνικά ''δεν ξέρω γιατί παίζουμε κανονικό σετ μόνο στην Ελλάδα, υποθέτω απλά ότι το χρειάζεστε κι εσείς όσο κι εμείς''.


Εκστασιασμένοι από την υποστήριξη του Ελληνικού κοινού από την αρχή τους σαν συγκρότημα, οι Amenra είδαν την τρίτη και πληρέστερη εμφάνιση τους να γεμίζει το Gagarin και οι ίδιοι παίξανε αρκετά περισσότερο απ'όσο συνηθίζουν. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι τέτοια η επίπονη φύση της μουσικής τους, που πολλές τους συναυλίες έφταναν με το ζόρι ή και δεν ξεπερνούσαν ποτέ τη μία ώρα διάρκειας.

Είναι από τις ελάχιστες φορές που μετά το πέρας της φοβερής τους εμφάνισης (με συνοδεία τους συμπατριώτες τους Oathbreaker), δεν πίστευαν τι συνέβη και ευχαριστούσαν οι ίδιοι τον κόσμο όπου στεκόντουσαν, ενώ η χαρά στα πρόσωπα τους ήταν τόσο έκδηλη, που ούτε οι οπαδοί δεν το πίστευαν. Από τότε αρκετό νερό κύλησε στο αυλάκι και στις 20 Οκτωβρίου του 2017, οι Bέλγοι κυκλοφόρησαν τον έκτο τους δίσκο, ή αλλιώς το έκτο μέρος της ''Mass'' συνέχειας της μουσικής τους, με τον απλό και λιτό τίτλο ''Mass VI''.

Ερχόμενο σχεδόν 5 χρόνια μετά το κατατροπωτικό ''Mass V'', το ''Mass VI'' αγκαλιάστηκε από τον παγκόσμιο τύπο ως το άλμπουμ της χρονιάς για το 2017, κερδίζοντας πάμπολλες διακρίσεις και σε λίστες εντύπων και ηλεκτρονικής ενημέρωσης περιοδικά και στην Ελλάδα, με τους ίδιους μάλιστα να τονίζουν ''Νούμερο 1, πού αλλού; Στην Ελλάδα φυσικά''Η μουσική τους πέρασε στους ακροατές σ' αυτό το περυσινό πλέον άλμπουμ όλα όσα υπέφεραν αυτά τα 5 χρόνια οι ίδιοι. Ασθένειες, απώλειες αγαπημένων προσώπων, προσωπικές αναποδιές, ό,τι μπορούσε να κάνει το αποτέλεσμα ακόμα πιό δυσβάσταχτο.

Κι όμως για πρώτη φορά στη μουσική τους φάνηκε μία αχτίδα φωτός, μία ελπίδα ότι στο τέλος μέσα από την κατάμαυρη αισθητική τους και τον ασχημάτιστο πόνο τον οποίο έχουν χιλιοτραγουδήσει, θα θριαμβεύσει το λευκό που είναι θαμμένο κάτω από τόνους λάσπης. Με περισσότερα καθαρά φωνητικά από ποτέ σε δίσκο τους και πολύ εύστοχα χρησιμοποιημένα, προσέφεραν τέσσερις νέους ύμνους (και δύο ιντερλούδια) που μπήκαν βαθιά στις ψυχές των αμετανόητων οπαδών τους.

Το ''Mass VI'' έπρεπε να παρουσιαστεί στην Ελλάδα και ποιά η καταλληλότερη στιγμή από την 14η του Δεκέμβρη! Αυτή τη φορά στο ακόμα μεγαλύτερο Piraeus Academy, καθώς είναι τέτοια η προσμονή του κοινού και τέτοια και η δική τους επιθυμία για την αμεσότερη το δυνατό επιστροφή τους, που η επιλογή του χώρου ήταν μονόδρομος.

Τα πέντε άξια τέκνα του Κortrijk στη Δυτική Φλάνδρα, θα ζεστάνουν αυτή την κρύα χειμωνιάτικη νύχτα του Δεκέμβρη, λίγο πριν μας αφήσει το 2018 για τα καλά και αναμένεται να μας προσφέρουν άλλη μία αξέχαστη βραδιά, ενώ δε θα είναι διόλου απίθανο να παίξουν ακόμα περισσότερο από τις προηγούμενες φορές, μιά και δηλώνουν πιό ανυπόμονοι από ποτέ και τονίζουν πόσο απαραίτητη είναι η επιστροφή τους στην χώρα μας.

Συνοδεία τους αυτή τη φορά, ο εξαίρετος καλλιτέχνης Treha Sektori (“Τρόπος της πτώσης” σε μετάφραση) ή ευρέως γνωστός ως Dehn Sora. To πραγματικό του όνομα είναι Vincent Petitjean και είναι γεννημένος την 1η του Σεπτέμβρη του 1987. Μέσα από ambient/dark αισθητική και με άγνωστη την χρονολογία που σχημάτισε τη μπάντα του, το 2009 κυκλοφορεί το πρώτο του άλμπουμ ''Sorieh'', για να ακολουθήσουν τα ''Endessiah'' (2012), ''Severh Sehenh'' (2014) και το ΕΡ ''Acermeh'' το 2016, ενώ ενδιάμεσα έχει συμμετάσχει σε αρκετά split μεταξύ των οποίων το ένα και με τους Amenra, ενώ έχει συνεργαστεί με τους RM74, Barst, Muhd, Innerwoud, Syndrome και ως ηλεκτρονικός ενορχηστρωτής στο τελευταίο αριστούργημα των Οathbreaker, ''Rheia'' το 2016.

Η μουσική του είναι πλήρως απογυμνωμένη και άκρως προσωπική για τον ίδιο, καταθέτει ψυχή και χωρίς λόγια λέει πολλά περισσότερα από όσα θα περίμενε κανείς. Είναι ιδανικός σύντροφος των Amenra στη συναυλία αυτή και για δεύτερη φορά μετά το 2015, το Ελληνικό κοινό θα μάθει γιατί θεωρείται από τα πιό hot ονόματα των τελευταίων ετών και πως υπηρετεί τη μουσική συνολικά από πολλά πόστα!

Στις 14 του Δεκέμβρη το Piraeus Academy φιλοξενεί μία από τις τελευταίες συναυλίες του 2018, αν αντέχετε να γίνετε μάρτυρες μίας από τις σημαντικότερες στιγμές της Ελληνικής συναυλιακής ιστορίας, η επιλογή της προσέλευσης είναι μονόδρομος. Αν προλάβετε να προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήριά σας φυσικά!

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ZAMNA x PRIMER: Ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα

Φεστιβάλ Χτες
Axwell, MRAK, Armand Van Helden και 4 ακόμη διεθνείς artists στην πρώτη φάση ανακοινώσεων του ZAMNA x PRIMER

12ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών

Φεστιβάλ Χτες
Σάββατο & Κυριακή 25 – 28 Ιουνίου 2026: 2 μοναδικές παραστάσεις στο Θέατρο Δόρα Στράτου

Athens Pride 2026: Η παράσταση «Σταθμός Ω» ανοίγει τη συζήτηση για την ομοφοβία και τον κοινωνικό αποκλεισμό

Φεστιβάλ 20.05.2026
Το Εθνικό Θέατρο φιλοξενεί ένα σύγχρονο ελληνικό έργο για την απώλεια, τη βία και τη διαφορετικότητα - με ανοιχτή συζήτηση μετά την παράσταση

Athens Pride 2026: Το Inklusive 2.0 επιστρέφει με queer tattoo artists και pride flash tattoos για καλό σκοπό

Φεστιβάλ 20.05.2026
Μια ολοήμερη δράση αφιερωμένη στην έκφραση, την ορατότητα και τη σύνδεση μέσα από την τέχνη του tattoo

Athens Pride 2026: Συζήτηση για τα τρανς και intersex παιδιά στο ελληνικό σχολείο

Φεστιβάλ 20.05.2026
Μια ανοιχτή εκδήλωση για τη συμπερίληψη, την ορατότητα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στο εκπαιδευτικό περιβάλλον

Athens Pride 2026: Ένα πολύχρωμο εργαστήριο Bollywood χορού έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Φεστιβάλ 20.05.2026
Μια δίωρη εμπειρία γεμάτη ρυθμό, ενέργεια και χαρά μέσα από τον κόσμο της σύγχρονης ινδικής χορευτικής κουλτούρας

Athens Pride 2026: Ένα εργαστήριο για τις προκλήσεις καριέρας των LGBTQI+ ατόμων

Φεστιβάλ 20.05.2026
Από το coming out στον εργασιακό χώρο μέχρι την επαγγελματική εξέλιξη - μια ανοιχτή συζήτηση για τη συμπερίληψη και τη στήριξη στην καριέρα

Τελευταία ευκαιρία να δεις τον Moby live: Οι νέες επιλογές εισιτηρίων που μόλις ανακοινώθηκαν

Μουσική 20.05.2026
Αν νόμιζες πως έχασες την ευκαιρία να ζήσεις από κοντά μία από τις πιο πολυσυζητημένες μουσικές βραδιές του καλοκαιριού, το Release Athens 2026 μόλις σου έδωσε δεύτερη ευκαιρία

Το InfinityGreece παρουσιάζει το 4ο απολογιστικό event Impact Showcase

Cityλάιφ 20.05.2026
Παρουσιάσεις, networking και συζήτηση για τη νεολαία και την επιχειρηματικότητα στο ετήσιο event του InfinityGreece στη Θεσσαλονίκη

Το Plastiras Lake Festival 2026 επιστρέφει με secret opening day και ένα από τα πιο δυνατά line‑ups του καλοκαιριού

Φεστιβάλ 20.05.2026
9–12 Ιουλίου | Βοτανικός Κήπος Νεοχωρίου, Λίμνη Πλαστήρα | Η προπώληση συνεχίζεται

Οι KAPTEN επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη για το μεγαλύτερο live του καλοκαιριού στο Θέατρο Κήπου

Μουσική 20.05.2026
12 Ιουνίου | Opening Act: Paranauê | Κλείσε το εισιτήριό σου!