E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πρόταση νόμου από ΔΗΣΥ για ακύρωση των μειώσεων στις συντάξεις

Οι μειώσεις ξεκινούν από τις αρχές του 2019

Δημοσίευση 5/7/2018 | 12:12

Πρόταση νόμου από ΔΗΣΥ για ακύρωση των μειώσεων στις συντάξεις

Πρόταση νόμου που προβλέπει κατάργηση των διατάξεων του νόμου 4472/2017 με τις οποίες μειώνονται οι συντάξεις από το 2019, κατέθεσε στη Βουλή η Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Η παράταξή μας έχει υποστηρίξει και αναδείξει την ανάγκη για επαναθεμελίωση του ασφαλιστικού συστήματος με αλλαγή της δομής των συντάξεων, του πλαισίου των εισφορών και της χρηματοδότησης του, με την κατάργηση του ν.4387/16 και την αντικατάσταση του με ένα δίκαιο ανταποδοτικό και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο πρέπει να προχωρήσει το ταχύτερο με βάση επικαιροποιημένες αναλογιστικές μελέτες. Ωστόσο, εκείνο το οποίο μπορεί και πρέπει να γίνει άμεσα, είναι η κατάργηση των διατάξεων του νόμου 4472/2017 με τις οποίες μειώνονται οι συντάξεις από 1/1/2019», σημειώνει η ΔΗΣΥ στην πρόταση νόμου που κατατέθηκε με επικεφαλής τη Φώφη Γεννηματά.

Οι βουλευτές της ΔΗΣΥ επισημαίνουν ότι «με τον νόμο 4387/16 (Νόμος Κατρούγκαλου) επέρχονται δραματικές μειώσεις στις νέες συντάξεις, μέσα από τον τρόπο υπολογισμού τους, με τον οποίο οδηγούμαστε σε ένα σύστημα προνοιακών παροχών που παραβιάζει κάθε αρχή αναλογικότητας».

Αναφέρονται επίσης και στις προβλέψεις του ν. 4472/17, που έχει ενσωματωθεί στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και προβλέπει περικοπές από 1.1.2019, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει σημαντική μείωση για τις παλιές συντάξεις από 1/1/2019, που για τους περισσότερους συνταξιούχους φθάνει το 18%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η UEFA αλλάζει τους κανόνες στα νοκ‑άουτ ματς του Champions, Europa και Conference League

Αθλητικά Νέα Χτες
Όσον αφορά τη νοκ-αόυτ φάση των διοργανώσεων της

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στο Τέξας: Στους 107 οι νεκροί

Κόσμος Χτες
Την Παρασκευή μεταβαίνει στην περιοχή ο Τραμπ

Οργή της οικογένειας του 21χρονου ΟΥΚα που έχασε τη ζωή του στην εκπαίδευση: «Δολοφονήθηκε εν ψυχρώ σε ατομικό καψόνι»

Ελλάδα Χτες
Για «εν ψυχρώ δολοφονία» του στρατιώτη Αλέξανδρου Κετίκογλου που έχασε τη ζωή του τον Νοέμβριο του 2024, κάνει λόγο η οικογένειά του μέσω των δικηγόρων της

Απόφαση σταθμός για τον υπερτουρισμό στη Μαδρίτη: Κλείσιμο τουριστικών διαμερισμάτων

Κόσμος Χτες
Οικογένεια, η οποία έχει δύο παιδιά, κατήγγειλε ότι υπέφερε από έντονο στρες, άγχος και αϋπνία λόγω της θορυβώδους και ανάρμοστης συμπεριφοράς των μεθυσμένων επισκεπτών των τουριστικών διαμερισμάτων

Μεταναστευτικό ‑ Αναβρασμός: Ο Χαφτάρ έδιωξε την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία και τον Πλεύρη

Ελλάδα Χτες
Η κυβέρνηση Χαφτάρ χαρακτήρισε τους τρεις υπουργούς και τον Ευρωπαίο Επίτροπο ως ανεπιθύμητους

Εικόνες Αποκάλυψης από την πυρκαγιά κοντά στη Μασσαλία

Κόσμος Χτες
Έκλεισε το αεροδρόμιο, δείτε βίντεο