E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στα χέρια της αστυνομίας ο ιδιοκτήτης του κολωνακιώτικου sushi bar Lilly Shu

Πώς δρούσε το μεγάλο κύκλωμα

Δημοσίευση 4/7/2018 | 14:42

Στα χέρια της αστυνομίας ο ιδιοκτήτης του κολωνακιώτικου sushi bar Lilly Shu

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ο συνιδιοκτήτης του κολωνακιώτικου sushi bar Lilly Shu που έσπρωχνε κοκαίνη στην εγχώρια show biz, Σταύρος Περουκίδης. Ο 54χρονος που εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης πιάστηκε προχθές το μεσημέρι σε διαμέρισμα της συντρόφου του στην Καλλιθέα. Χωρίς να προβάλλει την παραμικρή αντίσταση, οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στις φυλακές Κορυδαλλού. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής τον αναζητούσαν εδώ και δυόμισι χρόνια.

Όταν στις 11 το βράδυ της 9ης Φεβρουαρίου του 2016 ξεκίνησε η τεράστια επιχείρηση της Αστυνομίας για τη σύλληψη όλων των μελών του κυκλώματος, κλιμάκιο της Ασφάλειας πήγε στο σπίτι του Περουκίδη στο Λυκαβηττό. Η γυναίκα του που φέρεται να μην γνώριζε τίποτα για τις παράνομες μπίζνες του συζύγου της, απάντησε πως ο άνδρας της είχε φύγει μια ώρα νωρίτερα για βόλτα και δεν απαντούσε στα δύο κινητά του τηλέφωνα... Έκτοτε, τα ίχνη του χάνονται. Τα τηλέφωνα του νεκρά και ο ίδιος άφαντος σαν να είχε ανοίξει η γη να τον καταπιεί. Λίγες εβδομάδες αργότερα, μια πληροφορία για κάποιες “κινήσεις” κινητών τηλεφώνων, αρκούν για να εντοπιστούν, λένε οι πληροφορίες οι περιοχές που κινούνταν ο Σταύρος Περουκίδης. Στα τέλη της εβδομάδας, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης όχι μόνο γιατί ο ανακριτής μελέτησε εκ νέου σε βάθος τη δικογραφία αλλά γιατί το συγκεκριμένο πρόσωπο πλέον έχει “λοκαριστεί” και έπρεπε να συλληφθεί.

Ο 54χρονος επιχειρηματίας με καταγωγή από το μακρινό Καζακσταν, λευκό ποινικό μητρώο και σπουδές στο Γεωπονικό πανεπιστήμιο, εμφανίστηκε σαν κομήτης στην αθηναϊκή νύχτα το 2013. Αποτελεί το μυστηριώδη τύπο του Κολωνακίου που όλοι τον γνώριζαν, μιλούσαν μαζί του και φωτογραφίζονταν σε ανέμελες στιγμές σε Αθήνα και Μύκονο και όμως γνώριζαν ελάχιστα για αυτόν.

Η υπόθεση “κόκα στο Κολωνάκι”
Ο αστυνομικός που χειρίστηκε την υπόθεση μέσα από τη κατάθεση του ξετυλίγει με ονόματα και διευθύνσεις τις “λευκές” νύχτες της Αθήνας. “Το άτομο ονόματι Σταύρος, όπως διαπιστώσαμε είναι ο Περουκίδης Σταύρος, γεννημένος το 1964 στο Καζακστάν και χρησιμοποιούσε τα δύο κινητά τηλέφωνα που μας έδωσαν με συνδρομητή τον ίδιο. Ο συγκεκριμένος, εμφανιζόταν ως επιχειρηματίας συνέταιρος στο κατάστημα Lili Shu, στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι και το τελευταίο χρονικό διάστημα μαζί με άλλα άτομα ήταν έτοιμος να ξεκινήσει άλλο κατάστημα στο Γκάζι. Για τις πωλήσεις των ναρκωτικών χρησιμοποιεί κωδικές λέξεις όπως “βιογραφικό”, “τραπέζι”, “μπουκάλι” “marlboro”, “μηχανάκι”, “σει φούστα, μπλούζα”, “ατομάκι”, “πράσινο ελληνικό” κλπ”.

Ουσιαστικά από ότι φαίνεται από την τεράστια δικογραφία, ο καταζητούμενος επιχειρηματίας του Κολωνακίου προμηθευόταν κοκαΐνη, σκανγκ και άλλα ναρκωτικά από τα δύο κυκλώματα και στη συνέχεια τα έσπρωχνε σε επώνυμους πελάτες του Κολωνακίου, της Γλυφάδας και των ακριβών προαστίων.

Στον ένα χρόνο που ο σούπερ κοριός είχε “λοκάρει” και “σκάναρε”τα κινητά του Περουκίδη αλλά και των υπολοίπων μελών της συμμορίας έχουν καταγραφεί εκατοντάδες συνομιλίες που συνήθως ήταν άκρως φειδωλές και σύντομες. Σκοπός ενας και μόνο: η αγοραπωλησία ναρκωτικών...

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία λίγους μήνες μετά την παρακολούθηση του κινητού του συγκεκριμένου επιχειρηματία, στο στόχαστρο της Δίωξης Ναρκωτικών μπήκε ένας 33χρονος Έλληνας που επισήμως παρουσιάζεται ως άνεργος και με τον οποίο ετοιμαζόταν να ανοίξει και δεύτερο μαγαζί στο Γκάζι. Εκτός από τον Περουκίδη για τον οποίο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, έχουν συλληφθεί πέντε Αλβανοί μεγάλα κεφάλια του κυκλώματος που ουσιαστικά είχαν την ευθύνη για την προμήθεια από τη γειτονική χώρα των ναρκωτικών ουσιών και τριών ακόμη Ελλήνων ενώ καταζητείται ακόμη ένα άτομο με το ψευδώνυμο “Ero” που είναι αλβανικής καταγωγής και φέρεται να παίζει κομβικό ρόλο στη λειτουργία των δύο κυκλωμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Ζωολογικός κήπος κλείδωσε λιοντάρια και αρκούδες στα κλουβιά τους για να μην δραπετεύσουν στις πλημμύρες που σάρωσαν την Κίνα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Τρία λιοντάρια πνίγηκαν ενώ περισσότερα από 100 ζώα αγνοούνται -  Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων χαρακτήρισε «εξωφρενική» την πράξη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 15χρονη έχασε τη ζωή της σε σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο πατέρας της ανήλικης ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που ενεπλάκη στο μοιραίο τροχαίο

Marfin: Το ανώνυμο email που άνοιξε ξανά τον φάκελο της υπόθεσης

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η αντιπαραβολή των στοιχείων έδειξε κοινά χαρακτηριστικά των υπόπτων με τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης

Νέος κανόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα που δεν θα αρέσει σε πολλούς οδηγούς

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στις ευρωπαϊκές οδούς

Νέες ταυτότητες: Τι θα συμβεί αν δεν έχετε εκδώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Λήγει η προθεσμία που θα επιτρέπονται οι παλιές ταυτότητες στα ταξίδια

Αργος: Στον ανακριτή οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 20χρονο

Ελλάδα 10.07.2026
Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και ο τραυματισμός προήλθε από εξοστρακισμό, ενώ εκκρεμεί η βαλλιστική εξέταση για επιβεβαίωση.

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο Βραζιλιάνας influencer στο Ντουμπάι – Έπεσε από τον 27ο όροφο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Είχε χτίσει μεγάλο κοινό στο διαδίκτυο χάρη στο ταξιδιωτικό περιεχόμενο και τον πολυτελή τρόπο ζωής που παρουσίαζε στις αναρτήσεις της

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

Ελλάδα 10.07.2026
Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό

Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς το 2010

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Έχουν συλληφθεί δύο 42χρονοι - Αναζητείται ακόμη μία γυναίκα, 46 ετών - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια έρχεται μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel

Ελλάδα 10.07.2026
Πρόκεται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση παρεμβαίνει στα διυλιστήρια για μείωση στις τιμές των καυσίμων