E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Greenpeace έριξε drone σε πυρηνικό σταθμό

Στόχος να καταδείξει το πόσο ευάλωτες μπορεί να είναι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις σε επιθέσεις

Δημοσίευση 3/7/2018 | 21:25

Η Greenpeace έριξε drone σε πυρηνικό σταθμό

Μια μη επανδρωμένη, τηλεχειριζόμενη ιπτάμενη συσκευή με τη μορφή του... Σούπερμαν πέταξε σήμερα πάνω από έναν πυρηνικό σταθμό της Γαλλίας στο Μπουζί, κοντά στη Λιόν, προτού να συντριβεί στον τοίχο ενός από τα κτίριά του, όπως ανακοίνωσε η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace.

Στόχος αυτού του «χάπενινγκ» ήταν να καταδείξει η οργάνωση το πόσο ευάλωτες μπορεί να είναι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις σε εξωτερικές επιθέσεις.

Η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας EDF επιβεβαίωσε εν μέρει το γεγονός, διαβεβαιώνοντας ότι οι εγκαταστάσεις της είναι ασφαλείς, όπως μεταδίδουν το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Γαλλία παράγει το 75% της ηλεκτρικής ενέργειάς της από τους 19 πυρηνικούς σταθμούς που διαχειρίζεται η κρατική EDF.

Σύμφωνα με την εταιρεία, δύο μη επανδρωμένα, μικρά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το Μπουζί και το ένα από αυτά εντοπίστηκε από τη γαλλική αστυνομία. «Η παρουσία τους δεν είχε καμία επίπτωση στην ασφάλεια των εγκαταστάσεων», τόνισε, προσθέτοντας ότι θα κάνει καταγγελία στις αστυνομικές αρχές.

Η Greenpeace υποστηρίζει ότι οι αποθήκες εξαντλημένων πυρηνικών καυσίμων –σε μια από τις οποίες συνετρίβη σήμερα ο "Σούπερμαν"– δεν έχουν σχεδιαστεί ώστε να αντέχουν σε εξωτερικές επιθέσεις και είναι τα πιο ευάλωτα κτίρια των πυρηνικών εργοστασίων στη Γαλλία. Η EDF από την πλευρά της επιμένει ότι τα συγκεκριμένα κτίρια είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να αντέχουν σε φυσικές καταστροφές και ατυχήματα.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, που το χειριζόταν ένας ακτιβιστής της Greenpeace, μπήκε σε μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και συνετρίβη στον τοίχο της δεξαμενής αποθήκευσης των εξαντλημένων πυρηνικών καυσίμων που βρίσκεται δίπλα στον αντιδραστήρα 2.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Κόσμος Χτες
«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Πολιτισμός Χτες
Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Ελλάδα Χτες
«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Κόσμος Χτες
Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Σάλος στις ΗΠΑ: Έξι Δημοκρατικοί καλούν τον στρατό να μην υπακούει σε παράνομες διαταγές

Κόσμος Χτες
«Η προδοσία τιμωρείται με θάνατο» λέει ο Τραμπ

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Κόσμος Χτες
Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Ελλάδα Χτες
Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Ισπανία: Η Meta καταδικάστηκε για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Κόσμος Χτες
Αποζημίωση 540 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Ελλάδα Χτες
Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πέθανε ο Πάνος Μαρινόπουλος

Ελλάδα Χτες
Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας