E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Greenpeace έριξε drone σε πυρηνικό σταθμό

Στόχος να καταδείξει το πόσο ευάλωτες μπορεί να είναι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις σε επιθέσεις

Δημοσίευση 3/7/2018 | 21:25

Η Greenpeace έριξε drone σε πυρηνικό σταθμό

Μια μη επανδρωμένη, τηλεχειριζόμενη ιπτάμενη συσκευή με τη μορφή του... Σούπερμαν πέταξε σήμερα πάνω από έναν πυρηνικό σταθμό της Γαλλίας στο Μπουζί, κοντά στη Λιόν, προτού να συντριβεί στον τοίχο ενός από τα κτίριά του, όπως ανακοίνωσε η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace.

Στόχος αυτού του «χάπενινγκ» ήταν να καταδείξει η οργάνωση το πόσο ευάλωτες μπορεί να είναι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις σε εξωτερικές επιθέσεις.

Η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας EDF επιβεβαίωσε εν μέρει το γεγονός, διαβεβαιώνοντας ότι οι εγκαταστάσεις της είναι ασφαλείς, όπως μεταδίδουν το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Γαλλία παράγει το 75% της ηλεκτρικής ενέργειάς της από τους 19 πυρηνικούς σταθμούς που διαχειρίζεται η κρατική EDF.

Σύμφωνα με την εταιρεία, δύο μη επανδρωμένα, μικρά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το Μπουζί και το ένα από αυτά εντοπίστηκε από τη γαλλική αστυνομία. «Η παρουσία τους δεν είχε καμία επίπτωση στην ασφάλεια των εγκαταστάσεων», τόνισε, προσθέτοντας ότι θα κάνει καταγγελία στις αστυνομικές αρχές.

Η Greenpeace υποστηρίζει ότι οι αποθήκες εξαντλημένων πυρηνικών καυσίμων –σε μια από τις οποίες συνετρίβη σήμερα ο "Σούπερμαν"– δεν έχουν σχεδιαστεί ώστε να αντέχουν σε εξωτερικές επιθέσεις και είναι τα πιο ευάλωτα κτίρια των πυρηνικών εργοστασίων στη Γαλλία. Η EDF από την πλευρά της επιμένει ότι τα συγκεκριμένα κτίρια είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να αντέχουν σε φυσικές καταστροφές και ατυχήματα.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, που το χειριζόταν ένας ακτιβιστής της Greenpeace, μπήκε σε μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και συνετρίβη στον τοίχο της δεξαμενής αποθήκευσης των εξαντλημένων πυρηνικών καυσίμων που βρίσκεται δίπλα στον αντιδραστήρα 2.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι αλλάζει στην ετήσια άδεια το 2026

Οικονομία 05.01.2026
Πώς θα χορηγούνται οι άδειες στους εργαζόμενους το νέο έτος.

FIR Αθηνών: Εισαγγελική παρέμβαση για το μπλακ άουτ στα αεροδρόμια

Ελλάδα 05.01.2026
Προκαταρκτική εξέταση για επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία αεροσκαφών – Ανέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Ανατροπές στη φορολογία φέρνει το 2026 για ελεύθερους επαγγελματίες

Οικονομία 05.01.2026
Η φετινή χρονιά αναμένεται να φέρει «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά για περίπου 400.000 ελεύθερους επαγγελματίες

Πάτρα: Στον εισαγγελέα οι ιδιοκτήτες του κλαμπ που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 30χρονος

Ελλάδα 05.01.2026
Την πόρτα του εισαγγελέα αναμένεται να περάσουν οι ιδιοκτήτες του κλαμπ στην Πάτρα όπου ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 30χρονος.

Πρέβεζα: Ώρες αγωνίας στη ΜΕΘ για τον 16χρονο που αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι

Ελλάδα 05.01.2026
Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις

Ανακαίνιση σπιτιού με επιδότηση έως 90%: Πώς θα αλλάξετε πλακάκια, μπάνιο και κουζίνα

Οικονομία 05.01.2026
Έρχεται τον Φεβρουάριο του 2026 - Τι καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι, πώς υπολογίζεται η ενίσχυση

FIR Αθηνών: Ο περίεργος βόμβος και τα 40 «νεκρά» λεπτά

Ελλάδα 05.01.2026
Τεχνική δυσλειτουργία ή κυβερνοεπίθεση πίσω από το «μπλακ άουτ» στο FIR Αθηνών

Τέλος οι λαικές αγορές από την Τετάρτη

Ελλάδα 05.01.2026
Οι πωλητές και οι παραγωγοί αντιδρούν στην ακρίβεια και τα φορολογικά μέτρα

Βροχή ελέγχων από την εφορία το 2026: Πάνω από 72.800 έρευνες της ΑΑΔΕ, ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Ελλάδα 05.01.2026
Dating coach πιάστηκε για φοροδιαφυγή 300.000€ - Nέα ψηφιακά εργαλεία και Τεχνητή Νοημοσύνη

Μετά τη Βενεζουέλα, η Κολομβία; «Καλή ιδέα» μια νέα επιχείρηση, λέει ο Τραμπ – Τι είπε για Κούβα και Γροιλανδία

Κόσμος 05.01.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ απειλεί να διατάξει στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Κολομβίας