E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γάμος «σοκ» στη Μαλαισία: 41χρονος άνδρας παντρεύτηκε 11χρονη

Η νόμιμη ηλικία γάμου στη χώρα είναι τα 18 έτη

Δημοσίευση 2/7/2018 | 09:47

Γάμος «σοκ» στη Μαλαισία: 41χρονος άνδρας παντρεύτηκε 11χρονη

Σάλο έχει προκαλέσει στη Μαλαισία ο γάμος ενός 41χρονου άνδρα με ένα 11χρονο κορίτσι από την Ταϊλάνδη, με έναν ακτιβιστή υπέρ των δικαιωμάτων των παιδιών να κάνει λόγο για συμπεριφορά που μοιάζει σε αυτή ενός «παιδόφιλου».

Οι γονείς του κοριτσιού συμφώνησαν να γίνει η τρίτη σύζυγος του Μαλαισιανού, με την προϋπόθεση ότι θα παρέμενε στο σπίτι τους μέχρι να γίνει 16 ετών.

Στη Μαλαισία η νόμιμη ηλικία γάμου είναι τα 18 έτη, όμως οι μουσουλμάνοι κάτω των 16 ετών μπορούν να παντρευτούν αν λάβουν έγκριση από το θρησκευτικό συμβούλιο.

Όμως το υπουργείο αρμόδιο για ζητήματα οικογένειας και γυναικών ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι το θρησκευτικό συμβούλιο έδωσε την έγκρισή του για τον γάμο αυτό που έγινε τον Ιούνιο στη νότια Ταϊλάνδη, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι.

«Εκπρόσωποί μας συναντήθηκαν με τη μητέρα και το κορίτσι. Θέλουμε να συγκεντρώσουμε περισσότερες πληροφορίες προτού αποφασίσουμε τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε», δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της κυβέρνηση της Μαλαισίας Ουάν Αζίζα Ουάν Ισμαήλ, όπως έγραψε η εφημερίδα Sunday Star.

Αν δεν υπάρχει έγκριση από το θρησκευτικό συμβούλιο, ο σύζυγος κινδυνεύει να καταδικαστεί σε έξι μήνες φυλάκιση.

Στη δημοσιότητα έχουν δοθεί φωτογραφίες του 41χρονου άνδρα να κρατά το χέρι του κοριτσιού μετά την τέλεση του γάμου. Ο Μαλαισιανός έχει ήδη δύο συζύγους και έξι παιδιά ηλικίας από 5 έως 18 ετών, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι γονείς του κοριτσιού είναι φτωχοί εργάτες στην πολιτεία Κελαντάν της βορειοανατολικής Μαλαισίας, ενώ, σύμφωνα με ακτιβιστές, ο γαμπρός είναι ένας πλούσιος έμπορος.

Η εκπρόσωπος της Unicef στη Μαλαισία Μαριάν Κλαρκ- Χατίνγκ τόνισε ότι ο γάμος αυτός «δεν είναι προς το συμφέρον του παιδιού». «Είναι σοκαριστικό και απαράδεκτο», πρόσθεσε, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση της Μαλαισίας «να τηρήσει την υπόσχεσή της και να απαγορεύσει τους γάμους παιδιών».

Από την πλευρά του ο ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των παιδιών Σιέντ Άζμα Αλχαμπσί δήλωσε στο AFP ότι «το να παντρεύεσαι ένα 11χρονο κορίτσι μοιάζει με τη συμπεριφορά ενός παιδόφιλου».

Περίπου 16.000 κορίτσια κάτω των 15 ετών στη Μαλαισία έχουν αναγκαστεί να παντρευτούν, εκτιμούν οι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των παιδιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος Χτες
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος Χτες
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος Χτες
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος Χτες
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Κόσμος Χτες
Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Η νέα λειτουργία του WhatsApp ‑ Τι αλλάζει και πότε

Tech + Science Χτες
Η νέα λειτουργία του WhatsApp θα είναι διαθέσιμη τους επόμενους μήνες, αλλά αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών