E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Από επιχειρηματίας, τροφοσυλλέκτης!

Η υπέροχη ιστορία του Σωτήρη Λυμπερόπουλου

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 8/11/2012 | 00:00

Από επιχειρηματίας, τροφοσυλλέκτης!

Ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος σπούδασε Οικονομικά, δούλεψε σε πολυεθνική στην Βρετανία, άνοιξε δική του επιχείρηση στην Αθήνα και μια μέρα τα παράτησε όλα, όταν αποφάσισε πως απλά δεν είναι ευτυχισμένος με τη ζωή που έκανε. Σήμερα είναι τροφοσυλλέκτης και προμηθεύει με τις φυσικές πρώτες ύλες του τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο publishit.gr, συνειδητοποίησε πως αυτά που έκανε και αυτά με τα οποία ασχολούνταν ήταν ανούσια: "Έβλεπα ότι κάτι δεν πάει καλά με τη ζωή στην Αθήνα. Δεν μπορείς όλη μέρα να ασχολείσαι με βλακείες. Οι περισσότεροι άνθρωποι δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, γυρίζουν σπίτι, τρώνε, δεν κάνουν σεξ με τη γυναίκα τους, δε βλέπουν τα παιδιά τους. Αυτό είναι η ζωή; [...] Έκανα ένα μήνα surf, χωρίς να έχω αποφασίσει τι θα κάνω. Πήγα στη συνέχεια στην Πύλο κι έκανα άλλον ένα μήνα surf. Όταν έφτασε ο χειμώνας, σκέφτηκα πως δε θέλω να γυρίσω Αθήνα, ούτε με σφαίρες. Έτσι, πήγα στις Ράχες, που ήταν το πατρικό του πατέρα μου. Επειδή είχα ελάχιστα χρήματα, σκέφτηκα πως θα ζήσω με το τίποτα. Είχα το λάδι μου –γιατί έχω ελιές–, πήρα ένα τσουβάλι αλεύρι, για το αλέσω στο μύλο. Ζύμωνα ψωμί, μάζευα χόρτα, καρύδια, ρόδια, διάφορα. Συνειδητοποίησα πως αυτό με γέμιζε κι έτσι αποφάσισα πως αυτό θα το κάνω ως δουλειά".

Η ζωή μετα πήρε απίστευτη τροπή! Ο Σωτήρης επισκέφτηκε το εστιατόριο "Μύλος" στην Αθήνα – "Με το που τους είπα τι κάνω, ενθουσιάστηκαν και μου είπαν ότι θέλουν να τους προμηθεύω με πρώτες ύλες. Ακόμα και σήμερα αυτό είναι το «σπίτι» μου, εκεί εξαντλώ το 100% της δυναμικής μου. Τα εστιατόρια που ενδιαφέρονται πραγματικά για ποιοτικές πρώτες ύλες είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού".

Τι συμβουλευει τον κόσμο: "Φύγε από την πόλη και πήγαινε σε ένα προάστιο. Η τροφή είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή σου. Μπορείς να ζήσεις χωρίς Mercedes, μπορείς να ζήσεις χωρίς iPhone, χωρίς ακριβά ρούχα. Χωρίς φαγητό, όμως, δεν μπορείς να ζήσεις. Συνεπώς, αν θεωρείς ότι η ζωή σου είναι πολύ σημαντική και θέλεις να τη ζήσεις όπως πρέπει, μπορείς να απομακρυνθείς από την πόλη, να βρεις ένα σπίτι με ενοίκιο 150 ευρώ, να καλλιεργείς τη γη σου και για να μην χρειάζεται να πληρώνεις για την τροφή σου. Πρέπει να καταλάβουμε ότι μπορούμε να ζούμε πιο λιτά, να περνάμε τέλεια και να είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καρυστιανού: «Στόχος μας η πρώτη θέση» ‑ Τι λέει η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
«Ελπίδα για τη Δημοκρατία», είναι το όνομα του κόμματος

ΗΠΑ: Ξόδεψαν τα μισά πυραυλικά τους αποθέματα για χάρη του Ισραήλ

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Οι ΗΠΑ επωμίζονται το κύριο βάρος της πυραυλικής άμυνας του Ισραήλ σύμφωνα με εκτιμήσεις του Πενταγώνου

«Σαφάρι» ελέγχων από τον ΕΟΦ για κάνναβη σε περίπτερα και καταστήματα

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Όσοι τα διαθέτουν ακόμη, θα πρέπει να τα αποσύρουν από την αγορά

Νεκρό από επίθεση drone 13χρονο αγόρι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ένας 13χρονος σκοτώθηκε και αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ισραηλινό drone έριξε χειροβομβίδα στην Μπέιτ Λάχια

Χανιά: Η σορός που εντοπίστηκε ανήκει στον 33χρονο γιατρό που είχε εξαφανιστεί τον Δεκέμβριο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το σημείο εύρεσης δεν είναι δύσβατο - η σορός βρέθηκε σε προσβάσιμη τοποθεσία, σε μικρή απόσταση από τοπικό εστιατόριο

Πέθανε η δημοσιογράφος και συγγραφέας Αγλαΐα Κρεμέζη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Υπήρξε μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ελληνικής γαστρονομικής γραφής

Η Κατερίνα Μουτσάτσου στο κόμμα της Καρυστιανού: «Προετοιμαζόμουν 12 χρόνια» ‑ Υποψήφια με το ΕΠΑΜ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ηθοποιός Κατερίνα Μουτσάτσου στην παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από την Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο Ολύμπιον στην Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 21 Μαΐου 2026.

Αποφυλακίστηκε ο αρχηγός της «17 Νοέμβρη» Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Υπενθυμίζεται ότι το Εφετείο τον καταδίκασε σε 17 φορές ισόβια κάθειρξη και 25 χρόνια κάθειρξης

Ισπανία: Μαρμάρινη κεφαλή 2.000 ετών που πιθανώς απεικονίζει την Αφροδίτη βρέθηκε σε παραλία του Αλικάντε

Κόσμος Χτες
Μαρμάρινη προτομή ηλικίας περίπου 2.000 ετών ανακαλύφθηκε στην παραλία Αλμαδράμπα του Αλικάντε - πιθανώς παριστάνει τη θεά Αφροδίτη ή τη ρωμαϊκή Venus

Σκελετός σε δύσβατη περιοχή στα Χανιά: Θρίλερ με ανθρώπινα οστά στον Τζιτζιφέ

Ελλάδα Χτες
Οι έρευνες για την ταυτοποίηση της σορού βρίσκονται σε εξέλιξη

Τουρκία: Δικαστήριο καθαίρεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης – Ραγδαίες εξελίξεις

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα μέλη της ηγεσίας του CHP παραμένουν στα κεντρικά γραφεία της Αγκυρας και δηλώνουν αποφασιστικά ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν

Όλυμπος: Τραυματίστηκε πυροσβέστης κατά την επιχείρηση εντοπισμού ορειβάτη

Ελλάδα Χτες
Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες στον Όλυμπο για τον εντοπισμό του 25χρονου Ισπανού ορειβάτη, με μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε από χθες το απόγευμα