E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα γούρια των παικτών του Μουντιάλ που έχουν στα αποδυτήρια

Προσωπικά αντικείμενα και όχι μόνο

Δημοσίευση 21/6/2018 | 13:32

Τα γούρια των παικτών του Μουντιάλ που έχουν στα αποδυτήρια

Για κάποιους ποδοσφαιριστές η προετοιμασία ενός αγώνα αποτελεί ιεροτελεστία. Υπάρχουν οι προληπτικοί, που ακολουθήσουν μια συγκεκριμένη διαδικασία κάθε φορά πριν μπουν στον αγωνιστικό χώρο, άλλοι που προσεύχονται, εκείνοι που πάντα φέρουν πάνω τους ένα αντικείμενο που θεωρούν γούρικο.

Μια συνήθεια ευρέως διαδεδομένη στα αποδυτήρια -όχι μόνο του Παγκοσμίου Κυπέλλου- είναι οι εξατομικευμένες επικαλαμίδες.

Οι Πορτογάλοι, για παράδειγμα, φορούν επικαλαμίδες με διαφορετικά σχέδια: μια με τη φωτογραφία τους και μια με φωτογραφία της οικογένειάς τους. Ο ηγέτης της ομάδας, Κριστιάνο Ρονάλντο, έχει στη μια του επικαλαμίδα φωτογραφία με τα παιδιά του.

Περίεργη συνήθεια έχει ο Τόμας Μίλερ, της Γερμανίας, που χρησιμοποιεί επικαλαμίδες που γράφουν «Poldi 10», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει το πόσο του λείπει ο παλιός του συμπαίκτης στη Μπάγερν και την Εθνική, Λούκας Ποντόλσκι.

Ο Λουίς Σουάρες, της Ουρουγουάης, έχει πάντα στα προσωπικά του αντικείμενα μια φωτογραφία με τη γυναίκα του, Σοφία Μπάλμπι, και τα δύο τους παιδιά, που συνοδεύεται από το μήνυμα: «Πάντα μαζί σου, σ' αγαπάμε». Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα χρησιμοποιεί και αυτός εξατομικευμένες επικαλαμίδες οι οποίες είναι καλυμμένες με μικρά φωτογραφικά καρέ από οικογενειακές στιγμές ενώ υπάρχουν και οι λέξεις «Sofi 9» που συνδυάζουν το όνομα της συζύγου του και τον αριθμό με τον οποίο αγωνίζεται.

Ο Βραζιλιάνος Μαρσέλο έχει και αυτός εξατομικευμένες επικαλαμίδες που γράφουν πάνω «Marcelo 12» και φέρουν φωτογραφία της οικογένειάς του.

Στα αποδυτήρια της Αργεντινής και του Περού υπάρχει πάντα ένα ιερό σημείο με εικόνες ή μικρές ιερές φιγούρες για τους ποδοσφαιριστές που θέλουν να προσευχηθούν.

Οι παίκτες του Μαρόκου έχουν αδυναμία στα φρούτα, γι' αυτό και στα αποδυτήρια της ομάδας μπορεί κανείς να βρει πορτοκάλια, μπανάνες, σταφύλια, μήλα.

Το αυτό ισχύει και για τους ποδοσφαιριστές της Ρωσίας, καθώς φρούτα, μάφινς και ενεργειακά ποτά υπάρχουν πάντα στα αποδυτήριά τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιταλίδα ερευνήτρια έλαβε 4.000.000 ευρώ από την ΕΕ για να απαντήσει στο ερώτημα «τι σκέφτονται τα κοτόπουλα»

Κόσμος 04.12.2025
Ο λόγος για το Synergy Grant 2025 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC)

Κοζάνη: Εκτροπή λεωφορείου με 58 εργαζόμενους ‑ Νεκρός ο οδηγός από ανακοπή

Ελλάδα 04.12.2025
Ένας από τους επιβαίνοντες όταν κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά φέρεται να έπιασε το τιμόνι πατώντας φρένο και ακινητοποιώντας το λεωφορείο

Σφίγγει ο κλοιός για τις ρευματοκλοπές: Στη μάχη μπαίνει και η ΑΑΔΕ

Οικονομία 04.12.2025
Θα δίνει φορολογικά στοιχεία των καταναλωτών στον ΔΕΔΔΗΕ για διασταυρώσεις και ελέγχους. Στόχος ο εντοπισμός παραβατών.

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών ‑Σε ποιες περιοχές υπάρχουν μπλόκα, οι επόμενες κινήσεις τους

Ελλάδα 04.12.2025
Oι αγρότες συνεχίζουν να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

«Έδιναν ηρεμιστικά στα παιδιά, είχαν και εγκαύματα» – Τι λέει ο Κ. Γιαννόπουλος για την οικογένεια με τα 8 παιδιά

Ελλάδα 04.12.2025
Ναρκωτικά, ξύλο, εγκαύματα και χάπια περιλαμβάνουν τα επεισόδια που πρωταγωνίστησε η οικογένεια με τα 8 παιδιά στο Ηράκλειο.

Πού θα πάει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο; Η φωτιά που καίει στο Μιλγουόκι, οι τάσεις φυγής και τα σενάρια ανταλλαγής

Αθλητικά Νέα 04.12.2025
Για πρώτη φορά απ` τη μέρα που μετακόμισε στο Μιλγουόκι, ο Γιάννης σκέφτεται να ανοίξει την πόρτα της εξόδου

Τροχαίο στον Κηφισό: Ανετράπη φορτηγό έπειτα από σύγκρουση με αυτοκίνητο

Ελλάδα 04.12.2025
Στο «κόκκινο» η κίνηση λόγω τροχαίου

Το πραγματικό εισόδημα των Ελλήνων 15% χαμηλότερο από το 2009

Οικονομία 04.12.2025
Η Ελλάδα και οριακά η Ιταλία είναι οι μόνες χώρες της κρίσης που δεν έχουν επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα πραγματικού εισοδήματος - Τι δείχνει η μελέτη του ΚΕΦΙΜ

Πάτρα: Στρατολογούσαν ανήλικους για ληστείες και κλοπές – 9 συλλήψεις

Ελλάδα 04.12.2025
Προσήχθησαν οκτώ ανήλικοι, ηλικίας από 10 έως 15 ετών, οι οποίοι αντιμετωπίζονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, ως θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Ακρίβεια: Ακριβότερο το κρέας για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι ‑ «Τσουχτερές» οι τιμές

Οικονομία 04.12.2025
Αναλυτικά οι τιμές για χοιρινό, αρνί, κατσίκι, κοτόπουλο και μοσχάρι

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον δολοφόνο της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο

Ελλάδα 04.12.2025
«Δεν την έσωσε ούτε την τελευταία στιγμή, είχε πλήρη έλεγχο των ενεργειών του»