E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τουρκία: Η άγρια κακοποίηση ενός κουταβιού επηρέασε την πολιτική ατζέντα ενόψει των εκλογών

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα

Δημοσίευση 18/6/2018 | 10:01

Τουρκία: Η άγρια κακοποίηση ενός κουταβιού επηρέασε την πολιτική ατζέντα ενόψει των εκλογών

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που θεωρείται ύποπτος ότι βασάνισε ένα κουτάβι, αφού σοκαριστικές εικόνες του βάναυσα κακοποιημένου ζώου κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, σε μια υπόθεση που προκάλεσε την αγανάκτηση της κοινής γνώμης και επηρέασε και την πολιτική ατζέντα ενόψει των εκλογών της επόμενης εβδομάδας.

Το κουτάβι, του οποίου ακρωτηρίασαν τα τέσσερα πατουσάκια του και την ουρά, βρέθηκε σε ένα δάσος στην περιοχή Σαπάντζα στην επαρχία Σακάρια, στη βορειοδυτική Τουρκία. Το πήγαν στον κτηνίατρο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Το ζωάκι πέθανε κατά τη διάρκεια της επέμβασης την Παρασκευή.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη ότι η αστυνομία συνέλαβε έναν χειριστή μηχανημάτων το Σάββατο σε σχέση με τον θάνατο του κουταβιού.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύτηκε ότι η τουρκική νομοθεσία για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων θα πρέπει να αλλάξει μετά τις εκλογές της 24ης Ιουνίου.

«Είτε στο σπίτι είτε στον δρόμο, θα εξετάσουμε τον νόμο και θα τον αξιολογήσουμε. Ο εργάτης συνελήφθη... Οι αρχές στην Σαπάντζα διέταξαν τη σύλληψή του» τόνισε.

«Δεν υπάρχει τίποτα το αποδεχτό σε αυτό, αλλά είναι επίσης πολύ σημαντικό να δείξουμε ότι το αντιλαμβανόμαστε».

Το περιστατικό στάθηκε αφορμή για μια σπάνια επίδειξη ενότητας από τα πολιτικά κόμματα της Τουρκίας και τους υποψήφιους στις προεδρικές εκλογές. Την ώρα που οι εικόνες και βίντεο του κακοποιημένου ζώου προκάλεσαν την οργή των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και πολιτικοί της αντιπολίτευσης καταδίκασαν το περιστατικό και τάχθηκαν υπέρ της λήψης αυστηρότερων μέτρων για την αντιμετώπιση των περιστατικών κακοποίησης των ζώων.

«Η κτηνωδία σε βάρος ενός μικρού πλάσματος είναι μια οδυνηρή απόδειξη της απώλειας των αξιών στην χώρα μας. Ελπίζω στον Θεό ότι όσοι βασανίζουν ένα μικρό κουτάβι να βρουν ό,τι τους αξίζει…» είπε η υποψήφια του Iyi Party Μεράλ Ακσενέρ στο Twitter.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βουλγαρία: Τρεις νεκροί και εκατοντάδες εκτοπισμένοι από τις πλημμύρες

Κόσμος 04.10.2025
Μεταξύ των θυμάτων είναι και δύο διασώστες

Τι αλλάζει στα διπλώματα οδήγησης σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ελλάδα 04.10.2025
Πώς θα τιμωρούνται οι παραβάτες του ΚΟΚ

Απίστευτη γκάφα από τον Κουέστα ‑ Έφαγε γκολ πίσω από την σέντρα στην Τουρκία

Αθλητικά Νέα 04.10.2025
Ο Χουλιάν Κουέστα ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής της ήττας της Αντάλιασπορ με 5-2 απέναντι στη Ρίζεσπορ

Το «φιλί» της Σελήνης με τον Κρόνο μεταξύ 5 και 6 Οκτωβρίου ‑ Tι ώρα να το δείτε

Tech + Science 04.10.2025
Το φιλί μεταξύ του συντρόφου της Γης και του « Αρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «προσέλαβε» για μάνατζερ το ChatGPT

Αθλητικά Νέα 04.10.2025
Για να διαπραγματευτεί το νέο του συμβόλαιο

Έναρξη του αντιγριπικού εμβολιασμού ‑ Για 1η φορά διαθέσιμο το ρινικό εμβόλιο για παιδιά

Ελλάδα 04.10.2025
Υπάρχουν συγκεκριμένες αντενδείξεις για τη χορήγησή του

Δραματικό τέλος για κηπουρό σε βόθρο: Δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή στους ιδιοκτήτες βίλας στο Ρίο

Ελλάδα 04.10.2025
Ο 55χρονος βρήκε ασφυκτικό θάνατο, όταν κλήθηκε να επισκευάσει μια αντλία λυμάτων χωρίς κανένα μέτρο προστασίας

Αρτα: Ολοκληρώθηκε η εκταφή της 28χρονης Σπυριδούλας – Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατό της

Ελλάδα 04.10.2025
Απαντήσεις ζητάει η οικογένεια της εγκύου - Τα ερωτήματα που μένουν ανοιχτά

Ουκρανία: Ρωσικό drone χτύπησε ουκρανικό επιβατικό τρένο ‑Βίντεο με βαγγόνι να φλέγεται

Κόσμος 04.10.2025
Μια νέα επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Σόστκα, συμπεριλαμβανομένης μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Σοκ στη Βρετανία: Παντρεύτηκε 15χρονη βάσει της σαρία και τη βίαζε μαζί με άλλους 18 άνδρες

Κόσμος 04.10.2025
Οχτώ άνδρες καταδικάστηκαν σε συνολικά 91 χρόνια κάθειρξη για την εκμετάλλευση της ανήλικης