E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αργεντινή ‑ Ισλανδία 1‑1: Παλικαρίσια ισοπαλία για τους... Βίκινγκς

Έπιασε πέναλτι του Messi στο 64' o Ισλανδός τερματοφύλακας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/6/2018 | 18:07

Αργεντινή ‑ Ισλανδία 1‑1: Παλικαρίσια ισοπαλία για τους... Βίκινγκς

Το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα έκανε η Αργεντινή «κολλώντας» στο 1-1 με την μαχητική Ισλανδία στο Spartak Stadium της Μόσχας για τον 4ο όμιλο (1η αγωνιστική) του Μουντιάλ. Η ομάδα του Λιονέλ Μέσι παρά την πλήρη κατοχή της μπάλας (73-27%) δεν κατάφερε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των Ισλανδών.

Σκόρερ στον αγώνα ο Αγουέρο στο 19΄ για την Αργεντινή και ο Φινμπόγκασον στο 23΄ για την Ισλανδία, ενώ στο 64΄ ο Μέσι δεν κατάφερε να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι.  

Από τα πρώτα λεπτά της ανανέτρησης η «Αλμπισελέστε» πίεσε τους φιλοξενούμενους, με τους νησιώτες ωστόσο να είναι καλά κλεισμένοι. Στο 8' ο Μέσι έβγαλε τη σέντρα, με την κεφαλιά του Ταγλιαφίκο να περνάει λίγο εκατοστά άουτ από το αριστερό δοκάρι. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ωστόσο ήρθε για τους Ισλανδούς στο 10' με τον Μπιάρνασον να αστοχεί από πλεονεκτική θέση μετά από το τραγικό λάθος του Ρόχο.

Η πίεση συνεχίστηκε από τους παίκτες του Σαμπάολι και τελικά ήρθε το γκολ. Με ωραία κίνηση του σώματος ο Αγουέρο δημιούργησε χώρο και εκτέλεσε με ωραίο σουτ ανοίγοντας το σκορ στο 19'.

Μόλις 4 λεπτά κράτησε η χαρά της Αργεντινής καθώς μετά από αδράνεια στην άμυνα της φιναλίστ του 2014, ο πρώην «ερυθρόλευκος» Άλφρεντ Φινμπόγασον, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καμπαγιέρο και πέτυχε το πρώτο γκολ της Ισλανδίας στην ιστορία των Μουντιάλ.

Στα υπόλοιπα λεπτά του ημιχρόνου αν και η κατοχή της Αργεντινής έφτασε το 80-20% αποδείχθηκε φλύαρη, καθώς δεν δημιουργήθηκε κάποια άλλη σπουδαία ευκαιρία.

Στο δεύτερο ημίχρονο η «Αλμπισελέστε» συνέχισε από εκεί που είχε μείνει στο πρώτο μέρος, διατηρώντας την κατοχή. Ο Μέσα έπεσε εύκολα στην επαφή με τον Μάγκνουσον, με τον Πολωνό διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι υπέρ της Αργεντινής. Την «εσχάτης των ποινών» εκτέλεσε ο Λιονέλ Μέσι, αλλά ο Χάλντερσον πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση και κράτησε την ισοπαλία.

Οι Αργεντινοί διαμαρτυρήθηκαν για νέο πέναλτι στο 78' όταν ο Παβόν ανετράπη, ωστόσο ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν θεώρησε ότι υπήρξε παράβαση. Η πολιορκία συνεχίστηκε με το σουτ του Μέσι στο 81' να περνά μόλις άουτ..

Πέντε λεπτά πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας ο Σαμπάολι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ιγκουαϊν, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασπάσει την στιβαρή άμυνα των «Βίκινγκ», με το 1-1 ωστόσο να παραμένει ως το τέλος.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ο τερματοφύλακας των Ισλανδών, Χάνες Χάλντορσον, ο οποίος πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση.

Ρεκόρ συμμετοχών ο Μασεράνο με το εθνόσημο (144), πέρασε τον Χαβιέ Ζανέτι σε συμμετοχές (143).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Ελλάδα 11.04.2026
Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος Χτες
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος Χτες
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος Χτες
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος Χτες
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί