E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αργεντινή ‑ Ισλανδία 1‑1: Παλικαρίσια ισοπαλία για τους... Βίκινγκς

Έπιασε πέναλτι του Messi στο 64' o Ισλανδός τερματοφύλακας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/6/2018 | 18:07

Αργεντινή ‑ Ισλανδία 1‑1: Παλικαρίσια ισοπαλία για τους... Βίκινγκς

Το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα έκανε η Αργεντινή «κολλώντας» στο 1-1 με την μαχητική Ισλανδία στο Spartak Stadium της Μόσχας για τον 4ο όμιλο (1η αγωνιστική) του Μουντιάλ. Η ομάδα του Λιονέλ Μέσι παρά την πλήρη κατοχή της μπάλας (73-27%) δεν κατάφερε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των Ισλανδών.

Σκόρερ στον αγώνα ο Αγουέρο στο 19΄ για την Αργεντινή και ο Φινμπόγκασον στο 23΄ για την Ισλανδία, ενώ στο 64΄ ο Μέσι δεν κατάφερε να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι.  

Από τα πρώτα λεπτά της ανανέτρησης η «Αλμπισελέστε» πίεσε τους φιλοξενούμενους, με τους νησιώτες ωστόσο να είναι καλά κλεισμένοι. Στο 8' ο Μέσι έβγαλε τη σέντρα, με την κεφαλιά του Ταγλιαφίκο να περνάει λίγο εκατοστά άουτ από το αριστερό δοκάρι. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ωστόσο ήρθε για τους Ισλανδούς στο 10' με τον Μπιάρνασον να αστοχεί από πλεονεκτική θέση μετά από το τραγικό λάθος του Ρόχο.

Η πίεση συνεχίστηκε από τους παίκτες του Σαμπάολι και τελικά ήρθε το γκολ. Με ωραία κίνηση του σώματος ο Αγουέρο δημιούργησε χώρο και εκτέλεσε με ωραίο σουτ ανοίγοντας το σκορ στο 19'.

Μόλις 4 λεπτά κράτησε η χαρά της Αργεντινής καθώς μετά από αδράνεια στην άμυνα της φιναλίστ του 2014, ο πρώην «ερυθρόλευκος» Άλφρεντ Φινμπόγασον, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καμπαγιέρο και πέτυχε το πρώτο γκολ της Ισλανδίας στην ιστορία των Μουντιάλ.

Στα υπόλοιπα λεπτά του ημιχρόνου αν και η κατοχή της Αργεντινής έφτασε το 80-20% αποδείχθηκε φλύαρη, καθώς δεν δημιουργήθηκε κάποια άλλη σπουδαία ευκαιρία.

Στο δεύτερο ημίχρονο η «Αλμπισελέστε» συνέχισε από εκεί που είχε μείνει στο πρώτο μέρος, διατηρώντας την κατοχή. Ο Μέσα έπεσε εύκολα στην επαφή με τον Μάγκνουσον, με τον Πολωνό διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι υπέρ της Αργεντινής. Την «εσχάτης των ποινών» εκτέλεσε ο Λιονέλ Μέσι, αλλά ο Χάλντερσον πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση και κράτησε την ισοπαλία.

Οι Αργεντινοί διαμαρτυρήθηκαν για νέο πέναλτι στο 78' όταν ο Παβόν ανετράπη, ωστόσο ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν θεώρησε ότι υπήρξε παράβαση. Η πολιορκία συνεχίστηκε με το σουτ του Μέσι στο 81' να περνά μόλις άουτ..

Πέντε λεπτά πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας ο Σαμπάολι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ιγκουαϊν, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασπάσει την στιβαρή άμυνα των «Βίκινγκ», με το 1-1 ωστόσο να παραμένει ως το τέλος.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ο τερματοφύλακας των Ισλανδών, Χάνες Χάλντορσον, ο οποίος πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση.

Ρεκόρ συμμετοχών ο Μασεράνο με το εθνόσημο (144), πέρασε τον Χαβιέ Ζανέτι σε συμμετοχές (143).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέο θρίλερ με πληροφοριοδότη κατά της Boeing: Πέθανε μετά από μυστηριώδη λοίμωξη

Κόσμος Χτες
Πριν από λίγες εβδομάδες είχε αυτοκτονήσει πρώην υπάλληλος της εταιρείας ο οποίος είχε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τα πρότυπα παραγωγής και ασφαλείας

Αυτές είναι οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου

Οικονομία Χτες
Η θέση της Ελλάδας

Φωτιά τώρα στη Βοιωτία ‑ Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Ελλάδα Χτες
Μεγάλη φωτιά στην Αγία Τριάδα Βοιωτίας

Φρiκη στην Κρήτη: Βίντεο «καίει» το νονό που βiαζε το βαφτιστήρι του

Ελλάδα Χτες
O 51χρονος ισχυρίστηκε πως είναι «άρρωστος»

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 0,3% τον Απρίλιο

Οικονομία Χτες
Η τιμή των πουλερικών αυξήθηκε αφενός λόγω των σημαντικών εισαγωγών από χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και λόγω της μείωσης της παραγωγής

Βούλα: «Βλέπουν» κόντρες μηχανών πίσω από την παράσυρση της 72χρονης από δύο μοτοσικλέτες

Ελλάδα Χτες
Ο σύζυγός της άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο και είδε δύο μηχανές να έρχονται από το φανάρι η μία δίπλα από την άλλη με ιλιγγιώδη ταχύτητα