E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

H γυναίκα με τα ροζ μαλλιά και την εταιρεία του 1.5 δισεκατομμυρίου

Κατέκτησε τη Silicon Valley

Δημοσίευση 14/6/2018 | 10:52

H γυναίκα με τα ροζ μαλλιά και την εταιρεία του 1.5 δισεκατομμυρίου

Πριν χρόνια, μια ομάδα τραπεζιτών της Goldman Sachs βοήθησε έναν ιδρυτή και CEO να συγκεντρώσει χρήματα από επενδυτές για την BlackLine, μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία λογισμικού.

Η εταιρεία αυτή πλέον είναι αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ο ιδρυτής είναι η Therese Tucker, μια γυναίκα με όραμα!

Η Therese Tucker, με τα ροζ μαλλιά και τα casual ρούχα, σπάνια ένιωσε βαρεμάρα τα τελευταία 17 χρόνια στη ζωή της αφού πραγματικά έχει πάντα ένα νέο στόχο ή μια μεγάλη πρόκληση ή... ένα επιχειρηματικό εμπόδιο.

Η Tucker ερωτεύτηκε τον προγραμματισμό όταν σπούδαζε στο κολέγιο στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις. Μετά την αποφοίτησή της, πέρασε χρόνια δουλεύοντας στον τομέα της τεχνολογίας, ενθουσιασμένη από την ιδέα πως ένα σωρό επιχειρηματικά προβλήματα μπορούν να λυθούν φτιάχνοντας το σωστό λογισμικό.

Αποφάσισε πως έπρεπε να ξεκινήσει τη δική της εταιρεία. Η Tucker αποφάσισε ότι η εταιρεία της, BlackLine θα είναι μια εταιρεία λογισμικού που θα χειρίζεται λογιστικά καθήκοντα. 

Η BlackLine γεννήθηκε το 2001 ενώ η ίδια ρίσκαρε τα πάντα, έχοντας μάλιστα και 2 παιδιά. Είχε βάλει υποθήκη ακόμη και το σπίτι που ζούσανε και στην αρχή δανειζόταν χρήματα από φίλους της με περιουσία για να μπορέσει να πληρώνει τους υπαλλήλους της. Και ευτυχώς πέτυχε.

Πλέον έχει 800 υπαλλήλους και δεκάδες επιχειρήσεις που την εμπιστεύονται. "Πάντα μου έλεγαν πως αυτές οι δουλειές είναι για άντρες". Έκτοτε, έχει ακούσει τα πάντα,  από τους καθηγητές κολλεγίων λέγοντάς της ότι δεν θα τα καταφέρει, αφεντικά που έδιναν δουλειές σε άντρες αντί σε εκείνη ενώ είχε ακριβώς τα ίδια προσόντα, επενδυτές που δεν πίστευαν σε εκείνη λέγοντας πως αποκλείεται να πετύχει χωρίς τη στήριξη ενός συζύγου. Όμως η ίδια ξέρει, πως τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο άνθρωπος που δεν είδε ποτέ γυναίκα, αυτοκίνητο ή κινηματογράφο ‑ Η απίστευτη αληθινή ιστορία

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Η απίστευτη ιστορία που μοιάζει βγαλμένη από μυθιστόρημα

Ανεβάζεις βίντεο στο Facebook; Ίσως χάνεις μια ευκαιρία να βγάζεις χρήματα

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Δεν χρειάζεται να είσαι διάσημος influencer για να κερδίζεις από τα βίντεό σου. Αν δημιουργείς πρωτότυπο περιεχόμενο, το Facebook μπορεί να γίνει μια επιπλέον πηγή εισοδήματος.

Το πανέμορφο κτίριο της Ύδρας που λίγοι ξέρουν και όλοι θα ήθελαν να δουν

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Από σπίτι ήρωα του 1821 σε στέκι καλλιτεχνών - Η απίθανη μεταμόρφωση ενός αρχοντικού

Έχεις ρίζες από τον Πόντο ή τη Μικρά Ασία; Αυτό το αρχείο μπορεί να κρύβει το οικογενειακό σου παρελθόν

E-Daily 3.Left Χτες
Η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών διέσωσε και δημοσίευσε τον ονομαστικό κατάλογο που συνέταξε το υπουργείο Γεωργίας, με στοιχεία για χιλιάδες οικογένειες προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα.

Έμφυλη βία: Ένα νέο, ελληνικό, σχολικό βιβλίο δίνει λάθος συμβουλές στα κορίτσια

E-Daily 3.Left Χτες
Εν έτει 2026, ένα νέο σχολικό εγχειρίδιο για την έμφυλη βία κατηγορείται ότι διδάσκει στα κορίτσια πώς να προστατεύονται, αντί να διδάσκει στα αγόρια να μην κακοποιούν.

Αυτός είναι ο φυσικός θηρευτής του λαγοκέφαλου στις ελληνικές θάλασσες

E-Daily 3.Left Χτες
Ο απόλυτος κυρίαρχος απέναντι στον τοξικό εισβολέα

Πώς θα ήταν μια πόλη στη Σελήνη σε 100 χρόνια από τώρα; Η Luna Prime και ο εφιάλτης της

E-Daily 3.Left Χτες
Το δέλεαρ της βαρύτητας και η τεχνολογία επιβίωσης

Η Λουπίτα Νιόνγκο τα έβαλε με τον Όμηρο, αλλά μήπως βιάστηκε λίγο;

E-Daily 3.Left Προχτές
Η Λουπίτα Νιόνγκο ρώτησε γιατί ο Όμηρος δεν έδωσε χώρο στις γυναίκες - αλλά η απάντηση δεν είναι τόσο απλή

Το πάρτι της Πάρις Χίλτον και ο «Ρομπέν των Δασών» που έκλεψε μια τούρτα 3.200 δολαρίων

E-Daily 3.Left Προχτές
Ο απρόσκλητος μουσικός και η τούρτα των χιλιάδων δολαρίων