E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στη Βουλή οι εξελίξεις για το «Σκοπιανό»: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρόταση μομφής

Η ειδική συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα την ερχόμενη Παρασκευή

Δημοσίευση 13/6/2018 | 08:28

Στη Βουλή οι εξελίξεις για το «Σκοπιανό»: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρόταση μομφής

Στη Βουλή και στην εσωτερική πολιτική σκηνή της χώρας μεταφέρονται οι εξελίξεις για το «Σκοπιανό» μετά την τηλεφωνική συμφωνία που είχαν οι κ.κ. Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ.

Το Μέγαρο Μαξίμου, η Βουλή και τα κομματικά επιτελεία αναζητούν την ημέρα που θα διεξαχθεί η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών που ήδη έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός για τις εξελίξεις με την ονοματοδοσία της γειτονικής χώρας.

Με τα εως τώρα δεδομένα η ειδική συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα την ερχόμενη Παρασκευή καθώς η Πέμπτη παρουσιάζει διαδικαστικές δυσκολίες.

Συγκεκριμένα, θα μπορούσε να διεξαχθεί την Πέμπτη το απόγευμα αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ωστόσο, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, για την ενεργοποίηση της διαδικασίας του άρθρου 142 Α βάσει του οποίου θα γίνει η συζήτηση δεν πρέπει να έχει προηγηθεί άλλη κοινοβουλευτική εργασία την εντός της ίδιας ημέρας.

Δυσκολίες εμφανίζει και το ενδεχόμενο διεξαγωγής της συζήτησης νωρίς το πρωί της Πέμπτης, πριν την τελική συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, καθώς υπάρχει κίνδυνος ανατροπής του αυστηρού χρονοδιαγράμματος ψήφισης των προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης.

Σενάρια για πρόταση μομφής

Την ίδια ώρα στους διαδρόμους του κοινοβουλίου διακινούνται σενάρια που θέλουν την αξιωματική αντιπολίτευση να διερευνά επιπρόσθετες κοινοβουλευτικές κινήσεις προκειμένου να αναδείξει τις ανυπέρβλητες πολιτικά αντιθέσεις των κυβερνητικών εταίρων στο «Σκοπιανό».

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες πριν το σχεδόν πανηγυρικό διάγγελμα του πρωθυπουργού για την επίτευξη συμφωνίας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ξεκαθάριζε σε συνέντευξη τύπου πως δεν θα ψηφίσει συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία». Υπο αυτά τα δεδομένα, ορισμένα στελέχη της ΝΔ αλλά και της ήσσονος αντιπολίτευσης δεν αποκλείουν την κατάθεση πρότασης μομφής ώστε η σχετική ψηφοφορία να λάβει την μορφή «ναι» ή «όχι» στην συμφωνία και με τον τρόπο αυτό να λάβουν ξεκάθαρη θέση όσοι διαφοροποιούνται από την κυβερνητική ή κομματική τους «γραμμή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρόμος για φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη: Ο πρώην της έγινε stalker για έναν ολόκληρο χρόνο

Ελλάδα 11.10.2025
Η σοκαριστική εξομολόγηση για την κόλαση που βίωνε

Αγιος Παντελεήμονας: Βίντεο ντοκουμέντο ‑ Η στιγμή που ο 47χρονος ζητά βοήθεια αιμόφυρτος

Ελλάδα 11.10.2025
Στο βίντεο ο άνδρας φαίνεται με τα αίματα στο κεφάλι και τα tie wrap στα χέρια

Γερμανία: Βασάνιζε για ώρες η 17χρονη θετή κόρη την Ίρις Στάλτσερ ‑ Της έκαψε μέχρι και τα μαλλιά!

Κόσμος 11.10.2025
Η δήμαρχος του Χέρντεκε επιβίωσε από την σαδιστική επίθεση

Σοβαρό τροχαίο στην εθνική οδό – Νταλίκα παρέσυρε ΙΧ που είχε σταματήσει στη ΛΕΑ – Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός

Ελλάδα Χτες
Το ΙΧ ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης και είχε κάνει στην άκρη - Σώθηκε ο 80χρονος οδηγός

Οι μεγιστάνες της τεχνολογίας ετοιμάζουν καταφύγια για την «Ημέρα της Κρίσης»: Πρέπει να ανησυχούμε;

Κόσμος Χτες
Γιατί ο Ζούκερμπεργκ και άλλοι κρίσοι ετοιμάζονται για «τέλος του κόσμου».

Επίθεση με πιρούνι στην έγκυο: Νέο βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τον δράστη μεθυσμένο

Ελλάδα Χτες
Ο σεσημασμένος 43χρονος δράστης, είχε στον όνομά του βαρύ ποινικό μητρώο, με δώδεκα συλλήψεις και ιστορικό κακοποιητικής συμπεριφοράς που ξεκινάει από το 2012.

Καρυστιανού: «Για να δίνουν το πράσινο φως για εκταφή, έχουν σκεφτεί τρόπο να ελέγξουν το αποτέλεσμα»

Ελλάδα Χτες
«Υποχρεωτικά πρέπει να απευθυνθούμε σε εργαστήρια του εξωτερικού και για θέμα αξιοπιστίας και για θέμα εμπιστοσύνης στο ελληνικό κράτος».

Πέθανε ο Τζον Λοτζ, τραγουδιστής και μπασίστας των Moody Blues

Κόσμος Χτες
Οι Moody Blues αναγνωρίζονται ευρέως ως πρωτοπόροι του προγκρέσιβ ροκ

«Αφιερώνω το Νόμπελ Ειρήνης στον Τραμπ», είπε η νικήτρια Μαρία Κορίνα Ματσάδο

Κόσμος Χτες
Οργή από τον Αμερικανό πρόεδρο που έχασε