E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ιβανόφ ‑ Ζάεφ: Ανακοίνωση κατά του πρωθυπουργού εξέδωσε ο πρόεδρος της πΓΔΜ

Σκληρή ανακοίνωση για την τελική φάση των διαπραγματεύσεων

Δημοσίευση 12/6/2018 | 15:09

Ιβανόφ ‑ Ζάεφ: Ανακοίνωση κατά του πρωθυπουργού εξέδωσε ο πρόεδρος της πΓΔΜ

Σκληρή ανακοίνωση για την τελική φάση των διαπραγματεύσεων εξέδωσε ο πρόεδρος της πΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, ισχυριζόμενος ότι τόσο σημαντικά ζητήματα δεν μπορούν να λυθούν μέσω τηλεφώνου.

«Ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως αυτό δεν μπορεί να λυθεί τηλεφωνικά και δεν είναι δυνατό να το χειριστεί κάποιος ως προσωπική συμφωνία μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών» τονίζει η ανακοίνωση του γραφείου του Ιβάνοφ, απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ.

Ο Ζάεφ τόνισε χτες ότι η απόρριψη της συμφωνίας για το ονοματολογικό σε δημοψήφισμα θα έχει ως συνέπεια την επιστροφή στην απογοήτευση, στον ριζοσπαστισμό, στον ψευτοπατριωτισμό και στον εθνικισμό.

«Αυτή η ιστορική ευκαιρία προσφέρει μόνο καλές προοπτικές για την πΓΔΜ, ενισχύει την ταυτότητα, και καθιστά την χώρα ισότιμο παράγοντα με όλες τις χώρες και αυτά είναι σπουδαία πράγματα. Πιστεύω ότι οι πολίτες θα το καταλάβουν αυτό…» είπε ο κ. Ζάεφ.

Απαντώντας στο σχόλιο αυτό, ο Ιβάνοφ προχώρησε σε επίθεση κατά του πρωθυπουργό, λέγοντας ότι ο Ζάεφ προχωρά σε εικασίες.

Κληθείς να σχολιάσει τη σημερινή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Γκιόργκι Ιβανόφ, o Ζόραν Ζάεφ είπε:

«Εμείς οι πολιτικοί πρέπει να υπηρετούμε τους πολίτες και πρέπει να οικοδομούμε συνεργασίες, να ωθούμε προς τα εμπρός τη “Μακεδονία” σε όλες τις προοπτικές της. Σε μία τέτοια περίπτωση πιστεύω ότι θα έχουμε συσκέψεις και εκεί μπορούμε να εξετάσουμε όλα τα επιχειρήματα. Όλοι πρέπει να ενεργούν σύμφωνα με τις αρμοδιότητές τους και να μην ξεχνάμε ότι οι πολίτες είναι αυτοί που μας έχουν τοποθετήσει στις θέσεις μας. Αυτοί μας τοποθετούν, αυτοί μας αλλάζουν και, επομένως, για ένα τόσο σημαντικό θέμα αποφασίσαμε πως είναι απαραίτητη η διεξαγωγή δημοψηφίσματος».

Και προσέθεσε επ’ αυτού: «Όλες οι απογοητεύσεις που είδαμε, η μετανάστευση των νέων ανθρώπων που είδαμε, αυτά είναι τα δεδομένα στην “Μακεδονία” και για αυτά μιλά όλη η περίοδος που διανύσαμε μαζί από την ανεξαρτησία της χώρας μέχρι σήμερα. Ξέρουμε ποιες είναι οι προοπτικές αν λυθεί το ζήτημα, ξέρουμε ότι θα γίνουμε αμέσως μέλος του ΝΑΤΟ, ξέρουμε ότι θα ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Όλα αυτά είναι μπροστά μας, σε μας επαφίεται να αποφασίσουμε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Κόσμος 08.01.2026
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, μία ηθοποιός από το «Stranger Things» και μία δημοσιογράφος του BBC είναι μόνο μερικά από τα θύματα δημιουργίας ψεύτικων ακατάλληλων φωτογραφιών

Χαλκίδα: Μαθητής αυτοκτόνησε πέφτοντας από την Υψηλή Γέφυρα

Ελλάδα 08.01.2026
«Δεχόταν απειλές, τον έδερναν»

Κήρυγμα του μητροπολίτη Κοζάνης για τους νεκρούς στην Ελβετία: «Όταν δεν επιλέγεις τον δρόμο της αρετής»

Ελλάδα 08.01.2026
Στο Χριστουγεννιάτικο κήρυγμά του, ο μητροπολίτης κ. Παύλος είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων όταν επιτέθηκε κατά όσων έχουν κατοικίδια

Ο Tekashi 6ix9ine στη φυλακή όπου κρατείται ο Μαδούρο – Εκεί είναι και ο Μαντζιόνε

Κόσμος 08.01.2026
Στο παρελθόν, έχουν περάσει από εκεί κι άλλοι γνωστοί κρατούμενοι, όπως οι R. Kelly, Sean «Diddy» Combs και η Γκισλέιν Μάξγουελ

Αλλάζει και τη διατροφική πυραμίδα ο Τραμπ: Στην κορυφή η πρωτεΐνη και τα γαλακτοκομικά με πλήρη λιπαρά

Κόσμος 08.01.2026
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ και η κυβέρνηση Τραμπ προτείνουν αλλαγές στη διατροφή των Αμερικανών για τη μείωση των χρόνιων ασθενειών και την περαιτέρω μείωση του κόστους υγειονομικής περίθαλψης

Καιρός ‑ Μαρουσάκης: Έρχεται «πολική φωτοβολίδα»

Καιρός 08.01.2026
Διπλή χειμωνιάτικη εισβολή τα επόμενα 24ωρα, πότε θα δούμε χιόνια και στα βόρεια προάστια

Τραμπ στους NYT: «Η αμερικανική εποπτεία στη Βενεζουέλα θα μπορούσε να διαρκέσει για χρόνια»

Κόσμος 08.01.2026
Σε μια εκτενή συνέντευξη στους New York Times, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «μόνο ο χρόνος θα δείξει» πόσο καιρό οι Ηνωμένες Πολιτείες στοχεύουν να «μείνουν» στη Βενεζουέλα