E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης στο γραφείο Βαρβιτσιώτη

Ερευνάται ο αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/6/2018 | 09:17

Ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης στο γραφείο Βαρβιτσιώτη

Βίντεο ντοκουμέντο από την καταδρομική επίθεση που πραγματοποίησαν κουκουλοφόροι το απόγευμα της Πέμπτης στο κτίριο όπου στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο που προβλήθηκε από τον ΣΚΑΪ αποτυπώνεται καρέ – καρέ η επίθεση των κουκουλοφόρων οι οποίοι φτάνουν οργανωμένα και ανενόχλητοι έξω από το γραφείο του κ. Βαρβιτσιώτη στην οδό Γενναδίου στην Αθήνα. Μάλιστα, ένας από αυτούς φαίνεται να έχει ένα αντικείμενο στην πλάτη που παραπέμπει σε θήκη για βέλη, ενώ άλλος φέρεται να κρατά έναν πυροσβεστήρα.

Περίπου πέντε με έξι από τους περίπου 15 κουκουλοφόρους ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο, όπου προξένησαν φθορές στην πόρτα του Οικοδομικού Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων Αθήνας, τα γραφεία του οποίου βρίσκονται ακριβώς δίπλα στο γραφείο του κ. Βαρβιτσιώτη. Πέταξαν τρικάκια με συνθήματα αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα και έγραψαν με σπρέι στον τοίχο τη λέξη «αλληλεγγύη».

Τότε ακούστηκε ο πυροβολισμός από τον δρόμο, όπου βρισκόταν ο αστυνομικός συνοδός του κ. Βαρβιτσιώτη στο αυτοκίνητο του και τον περίμενε να κατέβει, με αποτέλεσμα οι δράστες να τραπούν σε φυγή. Σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού του κ. Βαρβιτσιώτη, «φοβήθηκα για τη ζωή μου, πυροβόλησα για να τους απομακρύνω».

Η έρευνα της Κρατικής Ασφάλειας βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ έχουν ήδη σχηματιστεί δύο δικογραφίες για το χθεσινό συμβάν. Η μία έχει να κάνει με την επίθεση, τον στόχο των κουκουλοφόρων και τον εντοπισμό των δραστών. Οι αναλυτές της Κρατικής Ασφάλειας προσπαθούν μέσα από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει από τον χώρο, κάμερες της περιοχής αλλά και το βίντεο που τράβηξε ο κ. Βαρβιτσιώτης κατά τη διάρκεια της επίθεσης και ανέβασε στο προφίλ που διατηρεί στο Twitter να ταυτοποιήσουν τους δράστες.

Η δεύτερη αφορά στον πυροβολισμό από τον φρουρό του βουλευτή της ΝΔ όπου ο αστυνομικός της συνοδείας του όταν είδε τους νεαρούς να βγαίνουν και να τον πλησιάζουν, όπως ο ίδιος κατέθεσε, με απειλητικές διαθέσεις σήκωσε το υπηρεσιακό του όπλο και πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί που διενεργούν προανάκριση προσπαθούν να διαπιστώσουν τις συνθήκες του πυροβολισμού και αν φυσικά ο φρουρός ενήργησε στο πλαίσιο του νόμου και των καθηκόντων του ενώ έχει διαταχθεί και ΕΔΕ για το συμβάν.

Από την έρευνα στο σημείο της επίθεσης, στα γραφεία του 2ου ορόφου της οδού Γενναδείου, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες προξένησαν φθορές στον αφαλό της εισόδου του συνεταιρισμού, ενώ δεν πείραξαν το γραφείο του πρώην υπουργού, ο οποίος ήταν μέσα με ξεκλείδωτη την πόρτα. Γεγονός που ενισχύει την εκδοχή ότι αυτός ήταν ο στόχος και όχι το γραφείο του κ. Βαρβιτσιώτη. Μετά τις ζημιές στην πόρτα, πέταξαν «τρικάκια» με συνθήματα αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα και έγραψαν με σπρέι στον τοίχο ανάμεσα στα δύο γραφεία, τη λέξη «αλληλεγγύη».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απίστευτο περιστατικό στην Κέρκυρα! Της έριξαν τον Μπότη στο κεφάλι και πήγε στο νοσοκομείο

Ελλάδα Χτες
Το ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί κατά την ρηψη των Μπότηδων

Τραγωδία στη Λιβαδειά: Νεκρή 15 χρόνη, δεν την άκουγαν, μπήκαν στο μπάνιο κι έπαθαν σοκ

Ελλάδα Χτες
Από την Αστυνομία αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια και όλα δείχνουν ότι το κορίτσι έφυγε από παθολογικά αίτια

Πέθανε η Αννα Παναγιωτοπούλου

Ελλάδα Χτες
Την είδηση του θανάτου της ηθοποιού έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο Σταμάτης Κραουνάκης

Εγκεφαλικό επεισόδιο για τον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο

Ελλάδα Χτες
Ο δημοσιογράφος βρισκόταν στην Πάρο

Τραγωδία για τον Βλάντο Τζούροβιτς: Δήλωσε την Παρασκευή την εξαφάνιση του γιου του και τον βρήκαν νεκρό

Κόσμος Χτες
Ο 75χρονος προπονητής μπάσκετ έγινε γνωστός στην Ελλάδα με τη δουλειά του σε ΑΕΚ, Πανιώνιο και Αρη

Αντετοκούνμπο: «Δεν μπορώ να τρέξω, δεν ξέρω πότε θα επιστρέψω..»

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Ντοκ Ρίβερς μίλησε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά τον αποκλεισμό από τους Πέισερς

Αστατος καιρός: Πώς θα κάνουμε Ανάσταση και Πάσχα

Καιρός Χτες
Σε ποιες περιοχές και πότε αναμένονται βροχές

Αγρίνιο: Επίθεση και ξύλο σε νεαρούς οπαδούς του Ολυμπιακού

Ελλάδα Χτες
Ο ένας από τους δυο οπαδούς του Ολυμπιακού που δέχθηκαν τα χτυπήματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο