E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μεγάλο deal στο χώρο του γάλακτος

Ποια είναι τα σχέδια για την εταιρεία

Δημοσίευση 7/6/2018 | 10:06

Μεγάλο deal στο χώρο του γάλακτος

Στην εξαγορά ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας προχώρησε η εταιρεία τροφίμων «Γιώτης» σύμφωνα με πληροφορίες της Ναυτεμπορικής.

Ειδικότερα στον έλεγχο της «Γιώτης» πέρασε η γαλακτοβιομηχανία Στάμου, αποτελώντας τη δεύτερη εξαγορά στην οποία προχωρά φέτος η εταιρεία, αφού στις αρχές του έτους, απέκτησε και μια βουλγαρική μικρή βιομηχανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα η συμφωνία εξαγοράς κλείδωσε μέσα στον Μάιο, ενώ με βάση τα προβλεπόμενα διατηρείται η επωνυμία και το σήμα Στάμου, καθώς και το σύνολο των εργαζόμενων της βιομηχανίας.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο στόχος είναι η μεγιστοποίηση της δυναμικής της μονάδας που διατηρεί η γαλακτοβιομηχανία Στάμου στην περιοχή Αχαρνές. Όπως επισημαίνουν οι πληροφορίες, η γαλακτοβιομηχανία Στάμου δεν θα απορροφηθεί από την Γιώτης και θα «τρέχει» ως ανεξάρτητη δραστηριότητα.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Στάμου δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία γαλακτοκομικών προϊόντων από το 1964, με το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της να περιλαμβάνει κωδικούς που κινούνται σε όλο το εύρος της κατηγορίας: γάλα, γιαούρτι, παγωτά, τυροκομικά, βούτυρο, κρέμα γάλακτος, επιδόρπια με γάλα και χωρίς, γλυκά.

Σε ό,τι αφορά την προμήθεια του γάλακτος η εταιρεία παραλαμβάνει με δικά της βυτία από τις συγκεκριμένες κτηνοτροφικές μονάδες στους νομούς Κορινθίας, Αργολίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, καθώς και στις παρυφές του νομού Αττικής, οι οποίες παράγουν το γάλα αποκλειστικά για λογαριασμό της Στάμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξαγορά της Στάμου αποτελεί τη δεύτερη σε εγχώριο επίπεδο μέσα σε διάστημα διετίας για τη Γιώτης, η οποία το 2016 προχώρησε στην απόκτηση του 100% των μετοχών της ανώνυμης βιομηχανικής εταιρείας προϊόντων διατροφής Αττικοί Ορίζοντες, που έχει έδρα στην Αθήνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Ελλάδα 11.04.2026
Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος Χτες
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος Χτες
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος Χτες
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος Χτες
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί