E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ζάεφ: Θέμα ημερών το τηλεφώνημα με τον Τσίπρα

«Δεν θα πρέπει να γίνουν βιαστικές κινήσεις»

Δημοσίευση 5/6/2018 | 15:52

Ζάεφ: Θέμα ημερών το τηλεφώνημα με τον Τσίπρα

Θέμα ημερών είναι η τηλεφωνική συνομιλία του Ζόραν Ζάεφ με τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να βρεθεί λύση για το ονοματολογικό, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων.

Ο κ. Ζάεφ, αναφερόμενος στις τρεις προτάσεις για το όνομα («Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας» και «Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας»), μιλώντας σε δημοσιογράφους στα Σκόπια, δεν έκανε κάποιο σχόλιο, ωστόσο, όπως είπε, πιστεύει πως η διαδικασία βρίσκεται στο τέλος, και ότι στο τέλος θα είναι επιτυχημένη.

Σύμφωνα με σκοπιανά Μέσα, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων πρόσθεσε πως δεν θα πρέπει να γίνουν βιαστικές κινήσεις, αφού ακόμα γίνονται διεργασίες και μόλις υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες θα γίνει η τηλεφωνική συνομιλία. Μάλιστα τόνισε πως στη συνέχεια θα ενημερώσει και τους πολίτες για το περιεχόμενο της συνομιλίας.

Ο κ. Ζάεφ ανέφερε πως το ζήτημα είναι ευαίσθητο και γι' αυτό και ο ίδιος παραμένει επιφυλακτικός. «Αυτές τις μέρες θέλω να είναι ημέρες επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικασίας. Όταν συμφωνηθούν όλες οι λεπτομέρειες, θα γίνουν άμεσα γνωστές στον κόσμο», είπε, προσθέτοντας ότι τον τελικό λόγο για το θέμα θα τον έχουν οι πολίτες μέσω δημοψηφίσματος.

Κι άλλα ονόματα στο τραπέζι

Στο μεταξύ ο βουλευτής του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Αρτάν Γκρούμπι, ο οποίος θεωρείται ο στενότερος συνεργάτης του ηγέτη του κόμματος αυτού, Αλί Αχμέτι, δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας 4 Ιουνίου 2018 σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων ότι είναι πλέον θέμα ημερών η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας για το θέμα του ονόματος.

Ο Γκρούμπι σημείωσε ότι οι κυβερνήσεις των δύο χωρών έχουν συμφωνήσει σε όλα τα βασικά σημεία και το μοναδικό που χρήζει διευκρίνισης είναι ο τρόπος εφαρμογής της συμφωνίας, κάτι, που όπως εκτίμησε, αναμένεται να διευθετηθεί τα επόμενα 24ωρα. Αμέσως μετά, όπως ανέφερε ο βουλευτής του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στην ΠΓΔΜ, θα ακολουθήσει η υπογραφή της συμφωνίας.

O βουλευτής του αλβανικού κόμματος ανέφερε ότι «στο τραπέζι βρίσκονται τα ονόματα που πρότεινε ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, αλλά και κάποιες άλλες δημιουργικές προτάσεις, όπως “Δημοκρατία της Μακεδονίας του Κρουσόβου”, “Δημοκρατία Σύγχρονης Μακεδονίας” και “Δημοκρατία Ευρωπαϊκής Μακεδονίας”».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος Χτες
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος Χτες
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος Χτες
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος Χτες
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Κόσμος Χτες
Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Η νέα λειτουργία του WhatsApp ‑ Τι αλλάζει και πότε

Tech + Science Χτες
Η νέα λειτουργία του WhatsApp θα είναι διαθέσιμη τους επόμενους μήνες, αλλά αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών