E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αίνιγμα η εκτέλεση του 37χρονου Έλληνα στο Τορόντο

Ακατανόητο το φονικό κίνητρο του δράστη

Δημοσίευση 31/5/2018 | 08:45

Αίνιγμα η εκτέλεση του 37χρονου Έλληνα στο Τορόντο

Στο απόλυτο σκοτάδι βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές του Καναδά σε ό,τι αφορά στη διαλεύκανση της άγριας δολοφονίας του 37χρονου Έλληνα επιχειρηματία Ματθαίου Στάικου τη Δευτέρα 28 Μαΐου στη συνοικία Γιόρκβιλ του Τορόντο. Ο Στάικος περιγράφεται σαν ένας αγαπητός από τον περίγυρό του άνθρωπος, χωρίς ύποπτες δραστηριότητες ή οτιδήποτε σκοτεινό που θα μπορούσε να δικαιολογήσει την εν ψυχρώ εκτέλεσή του -και δη εν μέση οδώ. Μάλιστα, τοπικός παράγοντας του Τορόντο δήλωσε ότι «ελπίζω να ήταν μια στοχευμένη επίθεση, ειδικά για τον Στάικο. Ειδάλλως έχουμε να κάνουμε με μια ανεξέλεγκτη έκρηξη βίας στην πόλη μας».

Βάσει βιντεοσκοπημένου υλικού από κάμερες ασφαλείας, η αστυνομία καταζητεί έναν μαύρο άνδρα, ύψους περίπου 1.80, σχετικά λεπτής σωματοδομής. Αυτός φέρεται να είναι ο δολοφόνος του Στάικου, τον οποίον εξετέλεσε με δύο σφαίρες, μία στο κεφάλι και μία στην πλάτη. Διέφυγε με όχημα που φαίνεται να είναι μια τετράθυρη Μερσεντές, γκρι ή ασημί χρώματος.

Τα κίνητρα του φονιά είναι τόσο απροσδιόριστα και ακατανόητα ώστε φίλοι του θύματος μιλούν ακόμη και για σφάλμα: «Τίποτα δεν βγάζει νόημα. Ο Ματθαίος και ο μεγαλύτερος αδελφός του, ο Γιώργος ήταν δύο πανέξυπνα παιδιά που ξεκίνησαν την Torch Mobile το 2003 και το 2009 την πούλησαν στην Research In Motion, σε μια φάση αναγέννησης της αρχικής εταιρείας. Ήταν μυαλωμένοι, ωραίοι, άξιοι, εργατικοί και όλοι τους αγαπούσαν» είπε ένας φίλος των αδελφών Στάικου στην εφημερίδα Toronto Sun. Ένας εργαζόμενος στην Research In Motion πρόσθεσε ότι «κανείς δεν μπορεί να καταλάβει το φονικό. Ο Μάθιου ήταν όμορφος, γλυκός, οι γυναίκες τον λάτρευαν, δηλαδή όλοι τον αγαπούσαν. Όλοι έχουμε πάθει σοκ. Δεν ήταν τζογαδόρος. Δεν έκανε ναρκωτικά. Ήταν ήπιος χαρακτήρας, ένα πραγματικά καλό παιδί. Μήπως έκαναν λάθος και σκότωσαν αυτόν αντί για κάποιον άλλον; Πώς αλλιώς να το εξηγήσει κανείς;»

Πάντως, τις τελευταίες ημέρες στο Τορόντο και πριν από τη δολοφονία του Έλληνα επιχειρηματία, έχουν σημειωθεί αλλεπάλληλα κρούσματα ένοπλης βίας. Συγκεκριμένα, τα αρχεία της αστυνομίας δείχνουν ότι από την αρχή του 2018 έως την προηγούμενη Κυριακή έχουν συμβεί 162 επιθέσεις, με 215 θύματα, γεγονός που συνιστά αύξηση των κρουσμάτων κατά 11% σε σχέση με το ίδιο διάστημα της περσινής χρονιάς.

Οι οικείοι του δολοφονηθέντος την Τετάρτη εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση: «Η οικογένειά μας θρηνεί τον αιφνίδιο χαμό του πολυαγαπημένου μας Ματθαίου. Παρακαλούμε όλους να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας, καθώς προσπαθούμε να αντεπεξέρθουμε αυτή την τραγωδία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος Χτες
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος Χτες
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος Χτες
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος Χτες
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Κόσμος Χτες
Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Η νέα λειτουργία του WhatsApp ‑ Τι αλλάζει και πότε

Tech + Science Χτες
Η νέα λειτουργία του WhatsApp θα είναι διαθέσιμη τους επόμενους μήνες, αλλά αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών