E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο James Leg για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη!

Special guests οι Έλληνες Black Blood Stones

Δημοσίευση 29/5/2018 | 23:53

Ο James Leg για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη!
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Rover Bar
Σαλαμίνος 6, Λαδάδικα, Tηλέφωνο: 231 054 4304
Ημερομηνία: 30/05/2018
ΜΑΙ 2018
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


Ο keyboard-ίστας και πιστός του blues ήχου James Leg, είναι γνωστός ως ο βασικός τραγουδιστής και οργανοπαίκτης / πιανίστας της heavy blues rock μπάντας Black Diamond Heavies, είναι όμως και ένας solo καλλιτέχνης, ο οποίος χαράζει τον δικό του δρόμο, παράλληλα με αυτόν στον οποίον πορεύεται το σχήμα του.

Γεννήθηκε στο Port Arthur του Texas, από πατέρα ιεροκήρυκα, και όσο ήταν ακόμη σε μικρή ηλικία, η οικογένειά του μετακόμισε στη Chattanooga του Tennesee, όπου ο νεαρός Leg έμαθε πιάνο, το οποίο και έπαιζε όταν ο πατέρας του λειτουργούσε στην εκκλησία.

Στην ηλικία των 15 παρακολούθησε ένα κήρυγμα σχετικά με όλα τα δεινά που προέρχονται από την κοσμική μουσική κι έτσι, παρά το ότι είχε μεγαλώσει με εκκλησιαστική gospel, μπήκε στον πειρασμό να πάρει μια γεύση από πιο... απαγορευμένους ήχους, ανάμεσα στους οποίους οι Rolling Stones, Black Sabbath και AC/DC. Σύντομα ζήτησε να μάθει ακόμη περισσότερα σχετικά με τις σκοτεινές ηδονές της μουσικής που βάσει των αρχών με τις οποίες είχε ανατραφεί, έπρεπε να αποφεύγει, καταλήγοντας χωρίς καλά-καλά να το καταλάβει, να κυριευτεί από τα blues και την hard rock.

Το 2005, αποτέλεσε ένα εκ των μελών του punk blues σχήματος Immortal Lee County Killers από την Alabama και την ίδια χρονιά εμφανίστηκε στο album τους "These Bones Will Rise to Love You". Στο μεταξύ είχε ήδη ξεκινήσει τους Black Diamond Heavies σαν side project, το 2003, κυκλοφορώντας μόνος του το ντεμπούτο τους την ίδια χρονιά, κι έτσι όταν οι Immortal Lee County Killers διαλύθηκαν το 2007, τους ανήγαγε σε βασική του μπάντα, ξεκινώντας ταυτόχρονα να χρησιμοποιεί το παρατσούκλι James Leg.

Οι Black Diamond Heavies κυκλοφόρησαν τρία albums μεταξύ του 2007 και του 2009 και περιόδευσαν εκτενώς, ενώ εκείνος πραγματοποιούσε ταυτόχρονα guest συμμετοχές στους δίσκους των Buffalo Killers και Left Lane Cruiser, και κυκλοφορούσε ένα συνεργατικό album με τους Painkillers το 2012.

Το 2011 ολοκλήρωσε και κυκλοφόρησε το πρώτο solo album του, υπό τον τίτλο "Solitary Pleasure". Ο διάδοχός του, "Below the Belt" κατέφτασε τέσσερα χρόνια αργότερα, αποτελώντας και τη δεύτερη κυκλοφορία του υπό την αιγίδα της Alive Naturalsound. Δουλεύοντας για άλλη μια φορά με τον παραγωγό / μηχανικό ήχου Jason Soda στο Dayton του Ohio, ο Leg κυκλοφόρησε το τρίτο του album "Blood on the Keys" έναν μόλις χρόνο αργότερα.

James Leg [USA] live at Rover Bar
special guests : Black Blood Stone [GR]
Παρασκευή 30 Μαϊου 2018
Μετά τις 22:00

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Neworld w/ Argy & Artbat

Μουσική 27.05.2026
Παρασκευή 3 Ιουλίου – Θέατρο Πέτρας

Το Athens Pride 2026 παρουσιάζει την εγκατάσταση «Ανώνυμες Φωνές»

LGBTQI+ 27.05.2026
Το Athens Pride 2026 σας προσκαλεί με χαρά στην παρουσίαση του έργου «Ανώνυμες Φωνές», μιας συμμετοχικής ψηφιακής εγκατάστασης που λειτουργεί ως ζωντανό αρχείο συλλογικής εμπειρίας

Το Athens Pride 2026 παρουσιάζει την performance «heteroEXιλέωcis»

LGBTQI+ 27.05.2026
Το δεύτερο και τελευταίο Ψυχοσάββατο του έτους, αηδόνια και καρακάξες της αθηναϊκής ΛΟΑΤΚΙ+ σκηνής ενώνουν δυνάμεις και αδυναμίες σε μια βραδιά εξιλέωσης του queer νταλκά

Το Athens Pride 2026 παρουσιάζει το κινηματογραφικό αφιέρωμα «Diversidad»

LGBTQI+ 27.05.2026
Το Athens Pride 2026 σας προσκαλεί με χαρά στο ετήσιο αφιέρωμα «Diversidad», το οποίο αποτελεί το τμήμα ταινιών μικρού μήκους του Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA με LGBTQI+ θεματολογία

Το Athens Pride 2026 παρουσιάζει τη διαδραστική performance «Hymen» στις 27/05 στο Ρομάντσο

LGBTQI+ 27.05.2026
Το Athens Pride 2026 σας προσκαλεί με χαρά στη διαδραστική performance-ντοκουμέντο «Hymen», που θα παρουσιαστεί στις 27 Μαΐου στο Ρομάντσο

Zagori Mountain Running 2026

Φεστιβάλ 27.05.2026
17, 18 & 19 Ιουλίου

Mahmut Orhan – Dino Mfu έρχονται στο Bolivar Beach Club

Μουσική 27.05.2026
BOLIVAR BEACH BAR30/05

ZAMNA x PRIMER: Ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα

Φεστιβάλ 25.05.2026
Axwell, MRAK, Armand Van Helden και 4 ακόμη διεθνείς artists στην πρώτη φάση ανακοινώσεων του ZAMNA x PRIMER

12ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών

Φεστιβάλ 25.05.2026
Σάββατο & Κυριακή 25 – 28 Ιουνίου 2026: 2 μοναδικές παραστάσεις στο Θέατρο Δόρα Στράτου

The Meet Market #JazzEdition στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Cityλάιφ 22.05.2026
Το The Meet Market επιστρέφει πιο δυναμικό από ποτέ και συναντά το επετειακό Athens Jazz, που φέτος γιορτάζει 25 χρόνια παρουσίας!

Athens Pride 2026: Η παράσταση «Σταθμός Ω» ανοίγει τη συζήτηση για την ομοφοβία και τον κοινωνικό αποκλεισμό

Φεστιβάλ 20.05.2026
Το Εθνικό Θέατρο φιλοξενεί ένα σύγχρονο ελληνικό έργο για την απώλεια, τη βία και τη διαφορετικότητα - με ανοιχτή συζήτηση μετά την παράσταση