E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

10χρονη έμεινε έγκυος από βιασμό και θέλει να κρατήσει το παιδί

Σάλος με το θέμα στην Αργεντινή και αύξηση των τόνων γύρω από το θέμα ων αμβλώσεων

Δημοσίευση 25/5/2018 | 15:09

10χρονη έμεινε έγκυος από βιασμό και θέλει να κρατήσει το παιδί

Δέκα χρονών, βιασμένη, έγκυος: μια υπόθεση που ανεβάζει τους τόνους στη δημόσια συζήτηση για τις αμβλώσεις στη Αργεντινή.

Η εγκυμοσύνη ενός κοριτσιού δέκα ετών, που βιάστηκε από τον σύντροφο της μητέρας της και φέρεται να θέλει να κρατήσει το παιδί, προκαλεί πολεμική στην Αργεντινή, εν μέσω του διαλόγου στο Κογκρέσο για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων.

Σε ακραίες περιπτώσεις όπως αυτή, το κοριτσάκι θα μπορούσε θεωρητικά να υποβληθεί σε επέμβαση για να τερματιστεί η κύηση, καθώς ο νόμος επιτρέπει τις αμβλώσεις εάν η εγκυμοσύνη προέκυψε από βιασμό ή εάν διατρέχει κίνδυνο η ζωή της μέλλουσας μητέρας--και οι δύο προϋποθέσεις συντρέχουν σε αυτή την υπόθεση.

Αλλά στην εξαιρετικά συντηρητική επαρχία Σάλτα, όπου ζει το παιδί, οι αμβλώσεις σε περιπτώσεις βιασμού είναι νόμιμες μόνο τις πρώτες 12 εβδομάδες της εγκυμοσύνης.

Και στην περίπτωση της δεκάχρονης η εγκυμοσύνη δεν διαπιστώθηκε παρά μόλις έπειτα από 21 εβδομάδες, όταν το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο διότι διαμαρτυρόταν για πόνους στην κοιλιακή χώρα.

Σύμφωνα με τις αρχές της επαρχίας, η μητέρα και το κοριτσάκι εξέφρασαν σε επιστολή τους τη βούλησή τους το παιδί να μην κάνει άμβλωση.

Εκδοχή την οποία αμφισβητεί έντονα η Μαριάνα Καρβαχάλ, ιδρύτρια του φεμινιστικού κινήματος NiUnaMenos (Ούτε μία λιγότερη).

«Η οικογένεια είναι τρομοκρατημένη. Είπαν στη μητέρα ότι η άμβλωση θα ήταν πολύ επικίνδυνη. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι τι θέλει το κορίτσι. Η άμβλωση είναι ακόμη δυνατή», είπε η ακτιβίστρια στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το παιδί «αρχικά είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο τον Φεβρουάριο, βρισκόταν στη 12η εβδομάδα τότε, αλλά διαγνώστηκε πως είχε δυσκοιλιότητα», συμπλήρωσε.

Για την Καρβαχάλ, το παιδί «βιάστηκε από τον πατριό του και το Κράτος γελοιοποιεί τα δικαιώματά του».

Ήταν στη δεύτερη εξέτασή της στο νοσοκομείο που η δεκάχρονη αποκάλυψε στους γιατρούς ότι τη βίαζε συστηματικά ο σύντροφος της μητέρας της.

Σύμφωνα με το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF), τουλάχιστον 2.700 κορίτσια 10 ως 14 ετών γεννούν κάθε χρόνο στην Αργεντινή, αριθμός που αντιστοιχεί στο 0,36% των γεννήσεων.

Τη 13η Ιουνίου, το κοινοβούλιο της Αργεντινής αναμένεται να ψηφίσει υπέρ ή κατά της νομιμοποίησης της άμβλωσης. Η ρωμαιοκαθολική εκκλησία κινητοποιείται εναντίον του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις υποστηρίζει η πλειοψηφία των Αργεντινών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βουλγαρία: Τρεις νεκροί και εκατοντάδες εκτοπισμένοι από τις πλημμύρες

Κόσμος 04.10.2025
Μεταξύ των θυμάτων είναι και δύο διασώστες

Τι αλλάζει στα διπλώματα οδήγησης σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ελλάδα 04.10.2025
Πώς θα τιμωρούνται οι παραβάτες του ΚΟΚ

Απίστευτη γκάφα από τον Κουέστα ‑ Έφαγε γκολ πίσω από την σέντρα στην Τουρκία

Αθλητικά Νέα 04.10.2025
Ο Χουλιάν Κουέστα ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής της ήττας της Αντάλιασπορ με 5-2 απέναντι στη Ρίζεσπορ

Το «φιλί» της Σελήνης με τον Κρόνο μεταξύ 5 και 6 Οκτωβρίου ‑ Tι ώρα να το δείτε

Tech + Science 04.10.2025
Το φιλί μεταξύ του συντρόφου της Γης και του « Αρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «προσέλαβε» για μάνατζερ το ChatGPT

Αθλητικά Νέα 04.10.2025
Για να διαπραγματευτεί το νέο του συμβόλαιο

Έναρξη του αντιγριπικού εμβολιασμού ‑ Για 1η φορά διαθέσιμο το ρινικό εμβόλιο για παιδιά

Ελλάδα 04.10.2025
Υπάρχουν συγκεκριμένες αντενδείξεις για τη χορήγησή του

Δραματικό τέλος για κηπουρό σε βόθρο: Δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή στους ιδιοκτήτες βίλας στο Ρίο

Ελλάδα 04.10.2025
Ο 55χρονος βρήκε ασφυκτικό θάνατο, όταν κλήθηκε να επισκευάσει μια αντλία λυμάτων χωρίς κανένα μέτρο προστασίας

Αρτα: Ολοκληρώθηκε η εκταφή της 28χρονης Σπυριδούλας – Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατό της

Ελλάδα 04.10.2025
Απαντήσεις ζητάει η οικογένεια της εγκύου - Τα ερωτήματα που μένουν ανοιχτά

Ουκρανία: Ρωσικό drone χτύπησε ουκρανικό επιβατικό τρένο ‑Βίντεο με βαγγόνι να φλέγεται

Κόσμος 04.10.2025
Μια νέα επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Σόστκα, συμπεριλαμβανομένης μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Σοκ στη Βρετανία: Παντρεύτηκε 15χρονη βάσει της σαρία και τη βίαζε μαζί με άλλους 18 άνδρες

Κόσμος 04.10.2025
Οχτώ άνδρες καταδικάστηκαν σε συνολικά 91 χρόνια κάθειρξη για την εκμετάλλευση της ανήλικης