E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το Facebook θέλει να του στείλεις τις γuμνές φωτογραφίες σου

Δεν είναι αυτό που νομίζετε...

Δημοσίευση 23/5/2018 | 18:53

Το Facebook θέλει να του στείλεις τις γuμνές φωτογραφίες σου

Χωρίς να έχει ακόμη "συνέλθει" από το σκάνδαλο με την κατάχρηση προσωπικών δεδομένων από την Cambridge Analytica, το Facebook υιοθετεί συνεχώς - και εν μέρει αναγκαστικά προκειμένου να αντιμετωπίσει την οργή των αρχών σε ΗΠΑ και ΕΕ - νέες πρακτικές και κανόνες για την καλύτερη προστασία και ασφάλεια των χρηστών του. Κάπως έτσι, οι ιθύνοντες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου ξεκίνησαν εκστρατεία κατά του "Revenge ρorn", ελληνιστί της "εκδικητικής ποpνογραφίας". Πρόκειται για το φαινόμενο που οι γuμνές και προκλητικές φωτογραφίες των χρηστών, τις οποίες όλο και συχνότερα όλο και περισσότεροι μοιράζονται απερίσκεπτα στα social media, "διαρρέουν" στο Διαδίκτυο, συνήθως από "πρώην" που θέλουν να τους εκδικηθούν.

Πώς σκέφθηκε το Facebook να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο; Ζητώντας από τους χρήστες να του στέλνουν τις γuμνές φωτογραφίες τους! Όπως θα λέγαμε στην καθομιλουμένη.... "δεν είναι αυτό που νομίζετε". Στόχος του Facebook είναι να δημιουργήσει μια "ασπίδα προστασίας" για τους αμετανόητους "γuμνιστές" του κυβερνοχώρου, ώστε να μην μπορούν να πέσουν θύματα άλλων χρηστών που θέλουν να τους εκθέσουν.

Η πιλοτική αυτή εφαρμογή δοκιμάζεται ήδη από τα τέλη του περασμένου χρόνου στην Αυστραλία και πλέον περνάει και σε ευρωπαϊκό έδαφος, αρχής γενομένης από την Μεγάλη Βρετανία, αλλά και στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Πώς όμως θα λειτουργεί αυτή η πρωτότυπη αλλά και αμφιλεγόμενη υπηρεσία;

Πώς λειτουργεί η υπηρεσία;

Σε πρώτη φάση, οι χρήστες που έχουν πέσει θύματα ή φοβούνται ότι μπορεί να πέσουν θύματα του Revenge ρorn, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την αρμόδια αρχή της χώρας τους για θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας και ηλεκτρονικού εγκλήματος. Οι υπεύθυνοι στην εκάστοτε υπηρεσία θα έρχονται σε επαφή με το Facebook και ο χρήστης θα λαμβάνει ένα ασφαλές link μέσω του οποίου θα μπορεί να στείλει μέσω Messenger στο Facebook τις φωτογραφίες του.

Το Facebook από την πλευρά του θα δημιουργεί ένα "ψηφιακό αποτύπωμα" το οποίο στην ουσία θα "κλειδώνει" τις επίμαχες φωτογραφίες, οι οποίες θα αποκτούν ειδική επισήμανση, καθιστώντας απαγορευτική την μελλοντική αναδημοσίευση ή "ανέβασμά" τους από κάποιον τρίτο. Στην ουσία, κανείς πλην του κατόχου της φωτογραφίας, δεν θα μπορεί πλέον να την "ανεβάσει" στο Facebook, το Messenger ή το Instagram.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Facebook, οι φωτογραφίες δεν θα αποθηκεύονται, θα διατηρούνται ωστόσο για πολύ περιορισμένο χρονικό διάστημα και θα διαγράφονται.

Όπως δήλωσε στο BBC, η υπεύθυνη ασφαλείας του Facebook, Αντιγόνη Ντέιβις, από την ώρα που ο χρήστης θα ζητήσει "ψηφιακή προστασία", τις επίμαχες φωτογραφίες του θα δει μια πολύ κλειστή ομάδα που αποτελείται από 5-6 ανθρώπους.

Η κ. Ντέιβις προειδοποιεί ωστόσο ότι "100% ασφάλεια δεν υπάρχει". Τονίζει ωστόσο ότι οι αρμόδιοι εργάζονται συνεχώς προκειμένου να αποκλείσουν κάθε πιθανή παρέμβαση στις "ακατάλληλες" φωτογραφίες των χρηστών, ώστε κανείς να μην μπορεί να τις επεξεργαστεί και διαμοιραστεί με δόλιο τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που είναι περιττό να πούμε είναι ότι η υπηρεσία αφορά αποκλειστικά και μόνο σε "ακατάλληλες" φωτογραφίες που κάποιος έχει στην κατοχή του. Διότι στην περίπτωση που τις φωτογραφίες αυτές έχει στην κατοχή του κάποιος τρίτος, τότε κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για το πως θα τις χρησιμοποιήσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Sally Field: Το μυστικό που έκρυβε για 70 χρόνια πίσω από τα δύο Όσκαρ

Celebrity Stories 25.02.2026
Η σκοτεινή παιδική ηλικία, ο σταρ πατριός και η εξομολόγηση που συγκλόνισε το Χόλιγουντ

Ήταν το απόλυτο supermodel. Ώσπου μια μέρα τα βρόντηξε κι έφυγε. Να γιατί

Celebrity Stories 25.02.2026
Πού βρίσκεται σήμερα η Rachel Hunter

Από το Central Perk σε βίλες εκατομμυρίων: Πού μένουν σήμερα οι πρωταγωνιστές των Friends

Tabloid 25.02.2026
Η σειρά που λάτρεψε όλος ο κόσμος δεν τους χάρισε μόνο φήμη, αλλά και μια τεράστια οικονομική αυτοκρατορία, χτισμένη πάνω σε ακίνητα-όνειρο!

Πατέρας για 2η φορά ο Θανάσης Τσαλταμπάσης

Tabloid Χτες
Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και η Αγοραστή Αρβανίτη υποδέχτηκαν το δεύτερο παιδί τους

Σάκης Ρουβάς για Akyla: «Μου άρεσε πάρα πολύ το τραγούδι, πιστεύω ότι θα πάμε καλά στη Eurovision»

Tabloid Χτες
O Σάκης Ρουβάς τόνισε ότι το τραγούδι έχει συγκινητικά στοιχεία πέρα από την ευχάριστη μελωδία του

Σία Κοσιώνη: Επιστρέφει στο δελτίο ειδήσεων – Η έκπληξη των συνεργατών και το βίντεο

Media Χτες
Μετά την περιπέτεια υγείας της, η παρουσιάστρια επιστρέφει στο πόστο της

Νέα ζωή για το σπίτι της Αλίκης Βουγιουκλάκη στον Θεολόγο Φθιώτιδας – Ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης

Tabloid Χτες
Ποιος αγόρασε το ιστορικό εξοχικό της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Κλέλια Ανδριολάτου ‑ Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Στο after party για τα BAFTA 2026

Social Χτες
«Το Λονδίνο δεν κοιμήθηκε. Aπλώς μεταφέρθηκε στο after party» έγραψε η Κλέλια Ανδριολάτου

Όλγα Κεφαλογιάννη: Βούρκωσε στη Φαίη Σκορδά – «Τα παιδιά μου θα ξέρουν σε λίγα χρόνια πως εγώ τα βάζω πάνω από όλα»

Tabloid Χτες
Μετά την εμφάνιση στην εκπομπή Συνδέσεις του ΕΡΤnews, η Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε στο Buongiorno στο MEGA, με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας The Riders με τον Μπραντ Πιτ

Αθηνά Κλήμη: «Έκανα κρυοσυντήρηση ωαρίων σε ηλικία 26 ετών» – Η αποκάλυψη για το κόστος της διαδικασίας

Media Χτες
Η Αθηνά Κλήμη μέσα από την εκπομπή, Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε ανοιχτά για την κρυοσυντήρηση ωαρίων μετά από προτροπή της γυναικολόγου της