E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πωλήθηκε το νοσοκομείο «Υγεία»

Για 281 εκατ. ευρώ

Δημοσίευση 21/5/2018 | 13:27

Πωλήθηκε το νοσοκομείο «Υγεία»

Δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του συνόλου της συμμετοχής της στο Υγεία δέχτηκε από τη Hellenic Healthcare -που ελέγχεται από τη CVC Partners- δέχτηκε η Marfin Investment Group (MIG).

Η αγορά ανάρχεται στα 0,92 ευρώ ανά μετοχή ή στα 197,97 εκατ. ευρώ για το 70,38%, ενώ η ΜIG έχει το δικαίωμα να αποκτήσει ποσοστό ως 10% στη Hellenic Healthcare.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΜIG θεώρησε ικανοποιητική την προσφορά και παραχώρησε στην εταιρία περίοδο αποκλειστικότητας για την ολοκλήρωση του deal έως τις 30 Ιουνίου.

Η ανακοίνωση

Η MARFIN INVESTMENT GROUP ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι την 19/5/2018 έγινε αποδέκτης δεσμευτικής προσφοράς της «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.» (η οποία ελέγχεται από τα επενδυτικά κεφάλαια της «CVC CAPITAL PARTNERS») για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στη «ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΝ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ ΑΘΗΝΩΝ ‘ΥΓΕΙΑ’Α.Ε.» («ΥΓΕΙΑ») που ανέρχεται (άμεσα και έμμεσα) σε 215.189.466 μετοχές και αντιστοιχεί σε 70,38% του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ.
Το προσφερθέν τίμημα ανέρχεται στο ποσό των € 0,92 ανά μετοχή και κατά συνέπεια το συνολικό προσφερθέν τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε € 197.974.308,72 (το οποίο αντιστοιχεί στο ποσό των € 281.273.841,12 για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ).

Περαιτέρω παρέχεται στη ΜIG το δικαίωμα να αποκτήσει ποσοστό έως 10% στην εταιρία «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.».

Η Εκτελεστική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΜIG σε σημερινή τους συνεδρίαση ομόφωνα θεώρησαν την προσφορά ικανοποιητική και αποφάσισαν να παραχωρήσουν στη «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.» περίοδο αποκλειστικότητας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας έως και την 30/6/2018.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, η ΜIG θα προβεί στην πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου ο οποίος θα εξετάσει το εύλογο και δίκαιο του προσφερθέντος τιμήματος.

Η προσφορά υπόκειται στους συνήθεις όρους και προϋποθέσεις για συναλλαγές αυτού του είδους (επιβεβαιωτικό νομικό, οικονομικό και φορολογικό έλεγχο, συμφωνία επί των επιμέρους όρων της σύμβασης αγοραπωλησίας). Η σχετική συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την 30/6/2018 και εν συνεχεία θα τεθεί υπόψη της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων, η οποία θα αποφασίσει οριστικά για την υλοποίησή της.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη ο συνιδρυτής της Ben & Jerry’s για παρέμβαση στη Γερουσία υπέρ της Γάζας

Κόσμος 15.05.2025
Ύστερα από παρέμβαση που έκανε στη Γερουσία των ΗΠΑ

Χαμός με Βαρουφάκη και δημοσιογράφο: Είστε γελοία, είστε απολύτως κλαυσίγελος

Πολιτική 15.05.2025
Η Σοφία Τουντούρη παρατήρησε πως γελούσαν σε βάρος της

Με ένα «κλικ» θα βρίσκουν οι ασθενείς το φάρμακο σε έλλειψη

Ελλάδα 15.05.2025
Εφαρμογή για τη διαθεσιμότητα των φαρμάκων σε έλλειψη θα επιχειρήσει το υπουργείο Υγείας με το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης φαρμάκων

Ντ. Τραμπ: «Είμαστε πολύ κοντά σε μια πυρηνική συμφωνία με το Ιράν»

Κόσμος 15.05.2025
Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίζεται ότι η Τεχεράνη έχει «κατά κάποιο τρόπο» συμφωνήσει με τους όρους

Ξεκινούν οι ρωσοουκρανικές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη ‑ Ποιοι εκπροσωπούν την κάθε πλευρά

Κόσμος 15.05.2025
Δεκάδες δημοσιογράφοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το ανάκτορο Ντολμάμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη, περιμένοντας την έναρξη των κρίσιμων διαπραγματεύσεων

Ποιοι και πώς θα πάρουν το μπόνους των 250 ευρώ ‑ Όλοι οι δικαιούχοι

Ελλάδα 15.05.2025
Τι προβλέπει η τροπολογία στο εργασιακό νομοσχέδιο για τη νέα πάγια ενίσχυση των 250 ευρώ και ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Ο διάλογος της influencer Valeria Márquez με τον δoλoφόvo της πριν την εκτέλεσή της

Κόσμος 15.05.2025
Τα τελευταία λόγια της πριν το μοιραίο

Αλιμος: Θρίλερ με το βρέφος που εντοπίστηκε σε κάδο σκουπιδιών ‑ Τα ερωτήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα 15.05.2025
Το μόλις 3 μηνών κοριτσάκι διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού για εξετάσεις με τους γιατρούς να διαπιστώνουν πως είναι καλά στην υγεία του

Ρομπότ έλυσε τον Κύβο του Ρούμπικ πιο γρήγορα από ό,τι μπορεί να ανοιγοκλείσει το μάτι ‑ Δειτε βίντεο

Tech + Science 15.05.2025
Το ρομπότ Purdubik’s Cube τα κατάφερε σε 0,103 δευτερόλεπτα και έκανε Ρεκόρ Γκίνες