E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Ακόμα δύο συλλήψεις για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη

Ένας ανήλικος ανάμεσα στους δράστες

Δημοσίευση 21/5/2018 | 08:49

Θεσσαλονίκη: Ακόμα δύο συλλήψεις για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη

Δύο από τα τρία άτομα που προσήχθησαν την Κυριακή για την άγρια επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, τελικά συνελήφθησαν.

Πρόκειται για δύο Έλληνες 20 και 17 ετών.

Η Αστυνομία έχει συλλάβει ακόμα δύο Έλληνες 20 και 36 ετών ενώ αναζητά τέσσερα ακόμα άτομα για την επίθεση.

Παράταξη Μπουτάρη για την επίθεση: Πράξη τυφλού μίσους και ακραίου εθνικισμού
«Πράξη τυφλού μίσους» χαρακτηρίζει η διοικούσα παράταξη του δήμου Θεσσαλονίκης «Πρωτοβουλία» την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια των εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Επίσης, υπογραμμίζεται πως ο δήμαρχος αλλά και η δημοτική του ομάδα θα συνεχίσουν να προασπίζονται το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και τον δημοκρατικό διάλογο.

Μέσω ανακοίνωσης, η «Πρωτοβουλία» τονίζει πως «η οργανωμένη βίαιη και άνανδρη επίθεση ακροδεξιών και φασιστικών στοιχείων κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώς Γούλα, ενώ συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων ασκώντας τα θεσμικά καθήκοντά τους, αποτελεί πράξη τυφλού μίσους και ακραίου εθνικισμού.

Τέτοια φαινόμενα φανατισμού και ωμής βίας πρέπει να αντιμετωπίζονται με την αποφασιστική καταδίκη εκείνων που τα καλλιεργούν και τα υποθάλπουν με λόγια και με έργα. Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της βάρβαρης, επίθεσης, που έθεσε σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα αλλά και την ίδια τη ζωή του δημάρχου, πρέπει να αναζητηθούν τάχιστα και να λογοδοτήσουν για τις εγκληματικές πράξεις τους».

Συμπληρώνεται πως «ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και η δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» θα συνεχίσουν αποφασιστικά να προασπίζονται το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και στον δημοκρατικό διάλογο εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θα εξακολουθήσουν να αγωνίζονται ανυποχώρητα για μια πόλη ανοιχτή, ανεκτική, φιλελεύθερη και δημοκρατική. Καλούμε τις δημοκρατικές δυνάμεις και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να υπερασπιστούν τον δημόσιο χώρο της πόλης ως ανοιχτό πεδίο εμπέδωσης των αρχών της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας απέναντι στη φίμωση και στον φόβο που επιχειρεί να επιβάλει η βαρβαρότητα και η βία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έως 36.000 ευρώ το νέο «Ανακαινίζω», όλες οι λεπτομέρειες

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Σε δύο φάσεις το νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 95%

Ανοίγει νέα «γραμμή» καταγγελιών για οικονομικά εγκλήματα

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Στο στόχαστρο φοροδιαφυγή, ξέπλυμα και λαθρεμπόριο

Συναγερμός για τον Έμπολα – «Τα χειρότερα έρχονται», προειδοποιεί ο ΠΟΥ

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να φτάσει εξοπλισμός και υλικό στην περιοχή που πλήττεται

Νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν εν μέσω κορύφωσης των συνομιλιών

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Αισιόδοξος ο Ρούμπιο για συμφωνία παρά τα πλήγματα

Συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν: Πότε θα μεταφραστεί σε πτώση τιμών στην αντλία;

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Οι ενισχυμένες προσδοκίες για μια επικείμενη διπλωματική λύση επέφεραν αισθητή υποχώρηση στις διεθνείς αγορές

ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 6,9 Ρίχτερ «ταρακούνησε» τη Χιλή – Τρομακτικές εικόνες

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Το 1960, η λατινοαμερικάνικη χώρα χτυπήθηκε από τον σεισμό που θεωρείται ως και σήμερα ο ισχυρότερος που καταγράφτηκε ποτέ

Χολαργός: Αντρας πυροβόλησε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Την αστυνομία φέρεται να την κάλεσε η ίδια η γυναίκα

Χανταϊός στην Ισπανία: Δεύτερος θετικός επιβάτης του MV Hondius εντοπίστηκε

Κόσμος Χτες
Το νέο κρούσμα είναι ο δεύτερος θετικός στον χανταϊό ανάμεσα στους 14 Ισπανούς που κατέβηκαν από το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο

Coming out ακροδεξιού βουλευτή: Γκέι και σε σχέση με μουσουλμάνο μετανάστη

E-Daily 3.Left Χτες
Ξέσπασε σε λυγμούς, μιλώντας στο βήμα της Βουλής