E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έξι πολύτιμες συμβουλές που μας έμαθαν οι εκπομπές μαγειρικής

Πόσες από αυτές γνωρίζατε;

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/5/2018 | 13:11

Έξι πολύτιμες συμβουλές που μας έμαθαν οι εκπομπές μαγειρικής

Ένα από το καλό των εκπομπών μαγειρικής είναι ότι συχνά μας διδάσκουν και μερικά πολύ χρήσιμα tips. Στο γνωστό και μη εξαιρετέο Tasty έκαναν μία έρευνα μεταξύ των αναγνωστών τους, ζητώντας τους να μοιραστούν μαζί τους τις καλύτερες μαγειρικές συμβουλές που έμαθαν παρακολουθώντας εκπομπές μαγειρικής. Και ιδού τα αποτελέσματα:

1. Φυλάξτε τα αβγά με την μυτερή πλευρά προς τα κάτω
Αν θέλετε να βρίσκεται ο κρόκος των αβγών πάντα στο κέντρο, ο σωστός τρόπος είναι να βάζετε τα αβγά στις αβγοθήκες με τη μυτερή πλευρά προς τα κάτω, ώστε ο κρόκος να κυλάει προς το κέντρο και να μην «κάθεται» στο κάτω μέρος του αβγού.

2. Ένα μικρό βαθούλωμα στο μέσο των μπιφτεκιών προσφέρει ομοιόμορφο ψήσιμο
Για να μην φουσκώνουν τα μπιφτέκια στη μέση και να ψήνονται ομοιόμορφα, μπορείτε αφού τα πλάσετε να τα πιέσετε ελαφρώς στη μέση με τον αντίχειρά σας, δημιουργώντας μία μικρή εσοχή.

3. Αν η μπριζόλα δεν ξεκολλάει από τη σχάρα ή το τηγάνι δεν έχει ψηθεί ακόμη
Στην ίδια λογική με τις τηγανίτες και τα pancakes, για να είσαστε σίγουροι ότι έχει φτάσει η στιγμή να γυρίσετε από την άλλη πλευρά τη μπριζόλα σας, περιμένετε μέχρι να ξεκολλάει εύκολα από τη σχάρα και το τηγάνι. Αν κολλάει ακόμη στην επιφάνεια του σκεύους, τότε δεν είναι έτοιμη για γύρισμα.

4. Περιμένετε μέχρι να εμφανιστούμ μικρές τρύπες στις τηγανίτες και τα pancakes πριν τα γυρίσετε
Αναρωτιέστε πότε έχουν ψηθεί τελείως οι τηγανίτες και τα pancakes στο τηγάνι για να τα γυρίσετε και από την άλλη πλευρά; Το μυστικό είναι να περιμένετε μέχρι οι φούσκες που δημιουργούνται στην επιφάνεια τους να μην σκάνε.

5. Το μαρούλι iceberg καθαρίζει ευκολότερα αν το χτυπήσετε
Για να αφαιρέσετε πιο εύκολα το κάτω σκληρό μέρος του iceberg και να μοιράσετε ευκολότερα τα φύλλα του, το πιάνετε με τα δύο χέρια και το χτυπάτε με δύναμη για μία φορά πάνω στον πάγκο της κουζίνας, με το σκληρό μέρος προς τα κάτω. Στη συνέχεια απλά στρίβετε και αφαιρείτε αυτό το κομμάτι.

6. Αποσύρετε το τηγάνι με τα scrambled αβγά από τη φωτιά πριν ψηθούν εντελώς
Αν μαγειρεύετε τα αβγά στο τηγάνι μέχρι να στεγνώσουν τελείως δεν θα έχετε καλοψημένα αλλά παραψημένα αβγά. Το σωστό είναι να τα αποσύρετε λίγο νωρίτερα και η θερμοκρασία που έχει ήδη το τηγάνι θα ολοκληρώσει τη διαδικασία μαγειρέματος μέχρι να τα σερβίρετε στο πιάτο. Έτσι θα έχετε τα τέλεια, ζουμερά scrambled αβγά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι τρώνε οι άλλοι λαοί το Πάσχα

Food 05.05.2024
Ηνωμένες Πολιτείες, Μεξικό και άλλοι

Η απλή πρωινή συνήθεια που προσθέτει 5 χρόνια ζωής

Body+Mind 05.05.2024
Ένα μικρό, γλυκό μυστικό που βοηθάει στη μακροζωία

Τα νέα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές

Eat + Drink 05.05.2024
Μας τρέχουν τα σάλια με αυτές τις εικόνες!

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style 05.05.2024
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

4 trends που αρέσουν και στη Gen‑Z και στις Millennials

Style 05.05.2024
Σίγουρες fashion επιλογές

Αυτές είναι οι πιο διαχρονικά στυλάτες celebrities

A-List 05.05.2024
Κι εμείς λατρεύουμε να κλέβουμε ιδέες από το στυλ τους!

Ο αόρατος αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής στην υγεία του δέρματός σου

Body+Mind Χτες
Καθώς προσπαθούμε να ανακαλύψουμε λύσεις για την κλιματική αλλαγή, οι επιπτώσεις της στην ανθρώπινη υγεία είναι αδύνατο να αγνοηθούν.

Τα λουλούδια που ανθίζουν μόνο το Πάσχα

Σπίτι Χτες
Είναι όλα τους πανέμορφα!

Ποια αρώματα φορούσαν οι διάσημες κυρίες του 20ου αιώνα ‑ Υπάρχουν ακόμα;

Style Χτες
Από την Audrey Hepburn μέχρι την Jackie Kennedy, εδώ είναι 10 είδωλα και τα αγαπημένα τους αρώματα.