E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σαλέ 540.000 ευρώ αγόρασε ο ηγέτης των Podemos ‑ Σάλος στην Ισπανία

Διαθέτει χώρους 250 τμ και είναι κτισμένη σε οικόπεδο επιφάνειας 2.000 τμ με πισίνα

Δημοσίευση 17/5/2018 | 11:19

Σαλέ 540.000 ευρώ αγόρασε ο ηγέτης των Podemos ‑ Σάλος στην Ισπανία

Δεν είναι ούτε οι αντιδράσεις για τον προϋπολογισμό, ούτε οι εξελίξεις στην Καταλωνία, ούτε τα σκάνδαλα με τα πλαστά μεταπτυχιακά των στελεχών του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ), αλλά ούτε και η επιπολάζουσα στην Ισπανία βία κατά των γυναικών. Εκείνο που τις τελευταίες ημέρες απασχολεί την κοινή γνώμη, σε βαθμό που να έχει πλημμυρίσει το Twitter με πάνω από 35.000 μηνύματα, είναι η αγορά ενός σαλέ, αξίας 540.000 ευρώ, με δάνειο που θα αποπληρωθεί σε 30 χρόνια, από το ζεύγος στη ζωή και στην πολιτική των Πάμπλο Ιγκλέσιας και Ιρένε Μοντέρο των Podemos.

Το ζεύγος Ιγκλέσιας –Μοντέρο, που σήμερα ζει με ενοίκιο στην περιοχή Ρίβας-Βαθιαμαδρίδ, ενόψει της γέννησης των διδύμων αγοριών, που κυοφορεί η εκπρόσωπος των Unidos Podemos στο Κοινοβούλιο, και δεδομένου ότι στο σπίτι ήδη φιλοξενούνται και τρία σκυλιά, αποφάσισε να μετακομίσει σε μία περιοχή εκτός κέντρου, σε κατοικία με κήπο. Η νέα τους κατοικία στην κοινότητα Γκαλαπαγάρ της μείζονος Μαδρίτης, ενδείκνυται για τον σκοπό αυτό. Επιπλέον, βρίσκεται κοντά σε σχολείου, του οποίου οι εκπαιδευτικές μέθοδοι και το πρόγραμμα μαθημάτων του, συμφωνούν με τις διαπαιδαγωγικές ιδέες του ζεύγους.

Η νέα ιδιοκτησία θα ανήκει και στους δύο, ενώ κατά 50% θα μοιράζονται και το στεγαστικό δάνειο (270.000 έκαστος). Όπως ανακοίνωσε το κόμμα των Podemos, μέσα στις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί η αγορά της νέας κατοικίας των Ιγκλέσιας-Μοντέρο και στον ιστότοπο για τη διαφάνεια του Κοινοβουλίου, αλλά και στην ιστοσελίδα του κόμματος..

Ο Ιγκλέσιας είχε δηλωμένες από το 2016 προσωπικές καταθέσεις 123.000 ευρώ στην τράπεζα ING Direct, σύμφωνα με την σελίδα διαφάνειας του κόμματος. Επίσης διαθέτει μία αγροτική κατοικία στην Άβιλα, που αγοράσθηκε το 2013 και έχει αξία 13.814,12 ευρώ. Επίσης δηλώνει και ιδιοκτήτης μίας μοτοσικλέτας, που αγοράσθηκε το 2012. Η δε Μοντέρο, δηλώνει ετήσια βουλευτική αμοιβή 76.903,74 ευρώ, ενώ τον περασμένο Μάιο οι τραπεζικές καταθέσεις της ανέρχονταν σε 19.000 ευρώ, ενώ δηλώνει ιδιοκτήτρια ενός τουριστικού τροχόσπιτου, που αγόρασε το 2008.

Σύμφωνα με το περιοδικό OK Diario, που αποκάλυψε την αγορά, η νέα κατοικία διαθέτει χώρους 250 μ2 και είναι κτισμένη σε οικόπεδο επιφάνειας 2.000 μ2 με πισίνα.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν αμέσως να «ξεθάψουν» τα tweet του ίδιου του Ιγκλέσιας, που το 2012 ονείδιζε την αγορά από τον τοτινό υπουργό Οικονομικών Λουΐς ντε Γίνδος (και σημερινού αντιπροέδρου της ΕΚΤ) ενός πολυτελούς διαμερίσματος ρετιρέ, έναντι 600.000 ευρώ.

Πηγές των Podemos αντιτείνουν πως πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις: η μεν κατοικία των Ιγκλέσιας-Μοντέρο προορίζεται για πρώτη κατοικία, ενώ η αγορά του πρώην υπουργού ήταν καθαρά μία κίνηση επενδυτική.

Ο 39χρονος Ιγκλέσιας και η 30χρονη Μοντέρο ανακοίνωσαν την εγκυμοσύνη της στις 31 Μαρτίου, όταν η εκπρόσωπος των Unidos Podemos διένυε ήδη την 13η εβδομάδα της κύησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανείπωτη τραγωδία με 32χρονη μητέρα: Πέθανε από ανεύρισμα πέντε μήνες μετά την γέννηση της κόρης της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η άτυχη γυναίκα είχε, μόλις, ολοκληρώσει την προπόνησή της στο γυμναστήριο όταν συνέβη το τραγικό συμβάν

Χαλκιδική: Έκλεψαν ξαπλώστρες από beach bar με φορτηγό ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Διάρρηξη σε γνωστό beach bar στην Καλλιθέα Χαλκιδικής τα ξημερώματα της 6ης Μαΐου, με τους δράστες να αποχωρούν φορτωμένοι με ξαπλώστρες και εξοπλισμό.

Μπόνι Τάιλερ: Εσπευσμένα σε νοσοκομείο στην Πορτογαλία ‑ Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η τραγουδίστρια διαθέτει σπίτι στην Πορτογαλία από τις αρχές της δεκαετίας του 1980

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε σορός σε φρεάτιο υπόγειου πάρκινγκ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια

Έκθεση αποκαλύπτει το πιθανό κίνητρο του δράστη της απόπειρας δολοφονίας Τραμπ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο ύποπτος επέκρινε τις ενέργειες των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν σε πολλές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Χανταϊός: Έφτασαν στα Κανάρια οι πρώτοι ασθενείς από το Πράσινο Ακρωτήρι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το αεροασθενοφόρο, η άφιξη του οποίου στο αρχιπέλαγος αυτό δεν είχε γνωστοποιηθεί προηγουμένως, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο στα νότια της πόλης Λας Πάλμας γύρω στις 18.30

Θεσσαλονίκη ‑ Αεροδρόμιο Μακεδονία: Ενιαίο μέτωπο για το θέμα Ryanair και Fraport

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο» ζήτησαν Στ. Αγγελούδης και Κ. Γκιουλέκας

Reuters: Το Τελ Αβίβ προετοιμάζεται για κλιμάκωση με το Ιράν

Κόσμος Χτες
Στις 7 το απόγευμα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ

Σκοτεινό το παρελθόν με τις«εξαφανίσεις» επιστημόνων ‑ Από τη δεκαετία 1940 μυστηριώδεις αυτοκτονίες

Ελλάδα Χτες
Οι συνωμοσιολόγοι ισχυρίζονται ότι εκατοντάδες τέτοιοι θάνατοι συνέβησαν όταν αναφέρθηκαν αρχικά θεάσεις UFO, και ότι παρουσιάστηκαν ως ατυχήματα ή αυτοκτονίες

Εφιαλτική συνάντηση για 8χρονο ‑ Λυσσασμένος κάστορας του όρμησε και τον δάγκωσε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ζώο είχε κάνει και άλλες επιθέσεις, πριν βρεθεί θετικό στη λύσσα - Οι αρχές απευθύνουν έκκληση σε όποιον έχει συναντήσει τον κάστορα να επικοινωνήσει μαζί τους

Χανταϊός: Πώς ζουν οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου – Δείτε βίντεο από το εσωτερικό του πλοίου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μάσκες, τήρηση των αποστάσεων και απαγόρευση των συγκεντρώσεων

Τραγωδία στη Σάμο: Νεκρός άνδρας έπειτα από ανατροπή μπετονιέρας

Ελλάδα Χτες
Το δυστύχημα σημειώθηκε σε παραλιακό κρηπίδωμα στο Ηραίο, όταν το όχημα ανετράπη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες