E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σαλέ 540.000 ευρώ αγόρασε ο ηγέτης των Podemos ‑ Σάλος στην Ισπανία

Διαθέτει χώρους 250 τμ και είναι κτισμένη σε οικόπεδο επιφάνειας 2.000 τμ με πισίνα

Δημοσίευση 17/5/2018 | 11:19

Σαλέ 540.000 ευρώ αγόρασε ο ηγέτης των Podemos ‑ Σάλος στην Ισπανία

Δεν είναι ούτε οι αντιδράσεις για τον προϋπολογισμό, ούτε οι εξελίξεις στην Καταλωνία, ούτε τα σκάνδαλα με τα πλαστά μεταπτυχιακά των στελεχών του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ), αλλά ούτε και η επιπολάζουσα στην Ισπανία βία κατά των γυναικών. Εκείνο που τις τελευταίες ημέρες απασχολεί την κοινή γνώμη, σε βαθμό που να έχει πλημμυρίσει το Twitter με πάνω από 35.000 μηνύματα, είναι η αγορά ενός σαλέ, αξίας 540.000 ευρώ, με δάνειο που θα αποπληρωθεί σε 30 χρόνια, από το ζεύγος στη ζωή και στην πολιτική των Πάμπλο Ιγκλέσιας και Ιρένε Μοντέρο των Podemos.

Το ζεύγος Ιγκλέσιας –Μοντέρο, που σήμερα ζει με ενοίκιο στην περιοχή Ρίβας-Βαθιαμαδρίδ, ενόψει της γέννησης των διδύμων αγοριών, που κυοφορεί η εκπρόσωπος των Unidos Podemos στο Κοινοβούλιο, και δεδομένου ότι στο σπίτι ήδη φιλοξενούνται και τρία σκυλιά, αποφάσισε να μετακομίσει σε μία περιοχή εκτός κέντρου, σε κατοικία με κήπο. Η νέα τους κατοικία στην κοινότητα Γκαλαπαγάρ της μείζονος Μαδρίτης, ενδείκνυται για τον σκοπό αυτό. Επιπλέον, βρίσκεται κοντά σε σχολείου, του οποίου οι εκπαιδευτικές μέθοδοι και το πρόγραμμα μαθημάτων του, συμφωνούν με τις διαπαιδαγωγικές ιδέες του ζεύγους.

Η νέα ιδιοκτησία θα ανήκει και στους δύο, ενώ κατά 50% θα μοιράζονται και το στεγαστικό δάνειο (270.000 έκαστος). Όπως ανακοίνωσε το κόμμα των Podemos, μέσα στις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί η αγορά της νέας κατοικίας των Ιγκλέσιας-Μοντέρο και στον ιστότοπο για τη διαφάνεια του Κοινοβουλίου, αλλά και στην ιστοσελίδα του κόμματος..

Ο Ιγκλέσιας είχε δηλωμένες από το 2016 προσωπικές καταθέσεις 123.000 ευρώ στην τράπεζα ING Direct, σύμφωνα με την σελίδα διαφάνειας του κόμματος. Επίσης διαθέτει μία αγροτική κατοικία στην Άβιλα, που αγοράσθηκε το 2013 και έχει αξία 13.814,12 ευρώ. Επίσης δηλώνει και ιδιοκτήτης μίας μοτοσικλέτας, που αγοράσθηκε το 2012. Η δε Μοντέρο, δηλώνει ετήσια βουλευτική αμοιβή 76.903,74 ευρώ, ενώ τον περασμένο Μάιο οι τραπεζικές καταθέσεις της ανέρχονταν σε 19.000 ευρώ, ενώ δηλώνει ιδιοκτήτρια ενός τουριστικού τροχόσπιτου, που αγόρασε το 2008.

Σύμφωνα με το περιοδικό OK Diario, που αποκάλυψε την αγορά, η νέα κατοικία διαθέτει χώρους 250 μ2 και είναι κτισμένη σε οικόπεδο επιφάνειας 2.000 μ2 με πισίνα.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν αμέσως να «ξεθάψουν» τα tweet του ίδιου του Ιγκλέσιας, που το 2012 ονείδιζε την αγορά από τον τοτινό υπουργό Οικονομικών Λουΐς ντε Γίνδος (και σημερινού αντιπροέδρου της ΕΚΤ) ενός πολυτελούς διαμερίσματος ρετιρέ, έναντι 600.000 ευρώ.

Πηγές των Podemos αντιτείνουν πως πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις: η μεν κατοικία των Ιγκλέσιας-Μοντέρο προορίζεται για πρώτη κατοικία, ενώ η αγορά του πρώην υπουργού ήταν καθαρά μία κίνηση επενδυτική.

Ο 39χρονος Ιγκλέσιας και η 30χρονη Μοντέρο ανακοίνωσαν την εγκυμοσύνη της στις 31 Μαρτίου, όταν η εκπρόσωπος των Unidos Podemos διένυε ήδη την 13η εβδομάδα της κύησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έβρος: Πλημμύρισαν περισσότερα από 100.000 στρέμματα ‑ Ακατάλληλο το νερό

Ελλάδα 22.02.2026
Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου παραμένει σε κατάσταση κινητοποίησης «RED CODE»

Αστυνομικοί της Σκότλαντ Γιαρντ παρείχαν ασφάλεια σε πάρτι του Επστάιν με παρόντα τον Αντριου το 2010

Κόσμος 22.02.2026
Σε αίτημα για σχολιασμό των σημερινών δημοσιευμάτων, η Σκότλαντ Γιαρντ απάντησε ότι δεν υπάρχει περαιτέρω σχόλιο

Αντιδράσεις για το κλείσιμο του ελληνικού προγράμματος της Deutsche Welle ‑ «Πλήγμα για τη Δημοκρατία»

Ελλάδα 22.02.2026
Η ζημιά είναι δυσανάλογη σε σχέση με το δημοσιονομικό όφελος, επισημαίνουν φορείς

Φωτιά στα Σπάτα σε αποθηκευτικό χώρο καταστήματος αθλητικών ειδών

Ελλάδα 22.02.2026
Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στο σημείο

Πατρινό Καρναβάλι: 50.000 καρναβαλιστές στους δρόμους – Δείτε τη μεγάλη παρέλαση


LIVE Ελλάδα 22.02.2026
Η πόλη της Πάτρας έχει κατακλυστεί από μεγάλο αριθμό επισκεπτών που ζουν από κοντά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις

Ντόναλντ Τραμπ: Πράκτορες σκότωσαν ένοπλο άνδρα που προσπάθησε να μπει στην έπαυλή του στο Μαρ α Λάγκο

Κόσμος 22.02.2026
Ο άνδρας κρατούσε κυνηγετικό όπλο και μπιτόνι με βενζίνη κατά την «εισβολή του» στο Μαρ α Λάγκο, όπου τον εξουδετέρωσαν οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας

Τουρκία: Διάσωση 80χρονης που είχε εγκλωβιστεί ανάμεσα σε βράχους

Κόσμος 22.02.2026
Η γιαγιά από την Αττάλεια βρέθηκε ζωντανή από τα σωστικά συνεργεία έπειτα από 24 ώρες ερευνών

Καλύτερα τα νέα για τη λίμνη του Μόρνου μετά τις βροχές

Ελλάδα 22.02.2026
Η «υγρή» χρονιά βελτιώνει τα αποθέματα, αλλά η στάθμη παραμένει 26% κάτω από τον μέσο όρο – Τι δείχνουν τα στοιχεία για τα νησιά και την κλιματική αλλαγή

Καθαρά Δευτέρα: Στα 22 ευρώ τα καλαμαράκια, πάνω από 3,30 η λαγάνα

Ελλάδα 22.02.2026
Οι ώρες λειτουργίας για Βαρβάκειο και Ρέντη

Σοβαρό ατύχημα με κροτίδα στην Πτολεμαΐδα: 17χρονος κινδυνεύει με ακρωτηριασμό

Ελλάδα 22.02.2026
Ο ανήλικος κινδυνεύει να χάσει τρία δάχτυλα - Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή

NFL: Νεκρός ο 25χρονος παίκτης Rondale Moore ‑ Βρέθηκε σε γκαράζ

Αθλητικά Νέα 22.02.2026
Τι μεταφέρουν οι πρώτες πληροφορίες

Σε κλινική η Σάρα Φέργκιουσον μετά την δημοσιοποίηση των e‑mails του Επστάιν

Κόσμος 22.02.2026
Η Σάρα Φέργκιουσον κατέφυγε μυστικά στην παγκοσμίου φήμης κλινική Paracelsus Recovery Clinic στη Ζυρίχη της Ελβετίας, όπου το κόστος διαμονής ανέρχεται στις 13.000 λίρες την ημέρα