E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

10 πράγματα που μάθαμε για τον Κιμ Γιονγκ Ουν από τους συμμαθητές του

Του άρεσε το μπάσκετ, το ελβετικό τυρί και ο Τσάκι Τσαν!

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 15/5/2018 | 09:09

10 πράγματα που μάθαμε για τον Κιμ Γιονγκ Ουν από τους συμμαθητές του

Λίγα είναι γνωστά για την προσωπική ζωή, πολύ λιγότερο την παιδική ηλικία του Κιμ Γιονγκ Ουν. Αλλά σε ένα μεγάλο ντοκιμαντέρ του PBS για τη Βόρειο Κορέα, ένας πρώην συμμαθητής του έδωσε κάποιες πληροφορίες για το πώς μεγάλωσε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας. Ο Κιμ, στην εφηβεία του φοίτησε στο ελβετικό σχολείο Liebefeld Steinhölzli Schule.

Ζούσε σε ένα διαμέρισμα μέσα στην πρεσβεία της Β.Κορέας.

Είχε εμμονή με το μπάσκετ! Ο τότε 17χρονος Κιμ ασχολούνταν συνεχώς με το μπάσκετ και τους Chicago Bulls γεμίζοντας ολόκληρο το δωμάτιό του με αφίσες. Φορούσε πάντα φόρμες, κυρίως Nike!

Επειδή θα ήταν καλύτερα να σπουδάσει στο σχολείο ως ένας κανονικός μαθητής και όχι ως ο γιος του ηγέτη της Β. Κορέας, η οικογένειά του θεώρησε ο Κιμ έπρεπε να ήταν εγγεγραμμένος με το όνομα Pak Un λέγοντας πως είναι γιος Κορεάτη διπλωμάτη.

Ο Κιμ ήταν κοινωνικά απροσάρμοστος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα κορίτσια.

Όταν δεν παρακολουθούσε μπάσκετ, έβλεπε συνήθως ταινίες δράσης (αγαπημένες του ήταν εκείνες με τον Τσάκι Τσαν) και έπαιζε PlayStation! Το κρυφό του ταλέντο, είναι εξαιρετικός σκιτσογράφος.

Χρησιμοποιούσε τους ανθρώπους. Πάντα, υπήρχαν Κορεάτες που... φερόντουσαν ως υπάλληλοί του, σωματοφύλακες ή βοηθοί για τον Κιμ. Αν δε μπορούσε να δει έναν αγώνα κάποιος θα του το έγραφε στο βίντεο. Αυτό φαινόταν πολύ περίεργο στους άλλους, όπως είπαν κάποιοι συμμαθητές του σε βρετανική εφημερίδα.

Ο Κιμ, παρότι είχε εντολές να μην λέει πως ο πατέρας του ήταν ηγέτης της Βόρειας Κορέας, κατά καιρούς το αποκάλυπτε σε διάφορα άτομα. Τα περισσότερα δεν τον πίστευαν.

Ο Joao Micaelo, φίλος του από το σχολείο θυμάται πως από τότε ήταν σκληρός και απότομος όταν είχε εξουσία στα χέρια του. Μια φορά στο σπίτι του, οι υπηρέτες του σέρβιραν κρύα μακαρόνια και τότε ποιος είδε τον Κιμ και δεν τον φοβήθηκε.

 Αναφέρεται ότι τρελαινόταν τόσο για το ελβετικό τυρί που αργότερα έστειλε τους προσωπικούς του σεφ σε ελβετική σχολή μαγειρικής για να μάθουν να φτιάχνουν το Emmental που είχε απολαύσει ενώ ήταν φοιτητής.

Πριν τελειώσει η τελευταία του χρονιά, ο Κιμ έφυγε και δεν ξαναγύρισε ποτέ. "Εξαφανίστηκε ξαφνικά!" είπε ο Micaelo.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γυναίκα που συνελήφθη από την αστυνομία επειδή ήταν όμορφη

Ιστορικά 02.02.2026
Κατάφερε να σταματήσει τον χρόνο

Είναι αυτό το νέο Labubu; Η θλιμμένη κούκλα που έχει ήδη ξεπουλήσει

Stories 02.02.2026
Ένα λάθος στη ραφή τοποθέτησε το στόμα του παιχνιδιού ανάποδα

Πόσες ημέρες ζωής έχει ακόμα η Κούβα;

Stories 02.02.2026
Στο χείλος μιας ιστορικής κατάρρευσης η χώρα λόγω πετρελαίου

Τι είναι το «κύμα πατάτας» στο Βερολίνο που προκάλεσε αναταραχές

Stories 02.02.2026
Γιατί δημιουργήθηκε αναστατωση στην κοινωνία

Ινδία: Η χώρα χωρίς νερό, που πουλάει το πιο ακριβό νερό

Stories 02.02.2026
Ανάγκη για τους πολλούς, πολυτέλεια για τους λίγους

Πως ξεκίνησε το χειροκρότημα και που καθιερώθηκε;

Ιστορικά 02.02.2026
Γιατί επιβίωσε μέχρι σήμερα;

Πώς δύο φοιτητές έστησαν μια αυτοκρατορία φωτογραφίας και πούλησαν χιλιάδες παλιές κάμερες

Πρόσωπα Χτες
Το δίδυμο που πούλησε 46.000 κάμερες και άλλαξε το παιχνίδι

Αυτή η καθηγήτρια άλλαξε την τιμωρία με πεζοπορίες ‑ και οι μαθητές τη λάτρεψαν

Stories Χτες
Πώς μια καθηγήτρια στο Μέιν «έστειλε» την πειθαρχία στο βουνό

H εξαντλημένη γενιά: Μήπως ανήκεις σε αυτούς;

Νέα Εποχή Χτες
Αν γεννήθηκες στα 80s, πολύ πιθανόν