E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Eurovision 2018: Τελευταία πρόβα και η Φουρέιρα μοιάζει σαν να μην έχει αντίπαλο

Με τη συμμετοχή 26 χωρών θα πραγματοποιηθεί απόψε στη Λισαβόνα, ο τελικός της Eurovision

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/5/2018 | 17:37

Eurovision 2018: Τελευταία πρόβα και η Φουρέιρα μοιάζει σαν να μην έχει αντίπαλο

Μόνο λίγες ώρες έχουν απομείνει για να ανέβει η Ελένη Φουρέιρα στη σκηνή της Altice Arena και με το «Fuego» της να βάλει... φωτιά σε όλη την Ευρώπη. Το τραγούδι της Κύπρου μοιάζει απόψε να είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου της 63ης Eurovision καθώς τα γραφεία στοιχημάτων δίνουν απόδοση ακόμα και κάτω του 1 προς 2.

Οι τελευταίες πληροφορίες από την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας αναφέρουν ότι το Ισραήλ αναγκάζεται να αλλάξει τη σκηνική του παρουσία για να ανταγωνιστεί την Φουρέιρα, χωρίς όμως να αποκαλύπτει τις αλλαγές που θα κάνει. Το βράδυ της Παρασκευής η Φουρέιρα έκανε την τελευταία της πρόβα  λίγες ώρες πριν ανέβει στην σκηνή του Altice Arena για τον μεγάλο τελικό.

Στρατηγικά έξυπνη ήταν η επιλογή που έγινε από την Ελένη Φουρέιρα και την κυπριακή αποστολή να κυκλοφορήσουν μόλις μια μέρα πριν το μεγάλο τελικό της Eurovision το Fuego στα Ισπανικά. Αστραπιαία το τραγούδι σκαρφάλωσε στην κορυφή των charts της ιβηρικής χερσονήσου.

Το ΒΒC σε εκτενές του ρεπορτάζ εκθείασε την Ελένη Φουρέιρα. Μετά τον Α' ημιτελικό είχε γράψει ότι ποτέ η Eurovision δεν ήταν πιο Beyonce. Με νέο μακροσκελές δημοσίευμα το βρετανικό δίκτυο εξηγεί «Πώς η ποπ σταρ από την Ελλάδα βοήθησε την Κύπρο να γίνει φαβορί για τη νίκη στη Eurovision».

Δεν έλλειψαν κι εκείνοι που συζητούν την επόμενη μέρα εννοώντας αν η Κύπρος μπορεί να διοργανώσει του χρόνου τον διαγωνισμό της Eurovision αν κερδίσει η Φουρέιρα απόψε. Η απάντηση από τη Λευκωσία ήρθε δια στόματος υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος διαμήνυσε πως η Κυπριακή κυβέρνηση είναι έτοιμη να αναλάβει τα έξοδα της επόμενης διοργάνωσης της Eurovision.

Ο τελικός του μουσικού διαγωνισμού Eurovision 2018 θα διεξαχθεί απόψε με τη συμμετοχή 26 χωρών στην Altice Arena της Λισαβόνα.Οικοδέσποινες της βραδιάς θα είναι οι Filomena Cautela, Silvia Alberto, Daniela Ruah και Catarina Furtado.

Με την Ελληνική συμμετοχή εκτός τελικού, το βλέμμα των απανταχού Ελλήνων είναι στραμμένο στην Ελένη Φουρέιρα, που θα εμφανιστεί για την Κύπρο στην 25η θέση.

Ο τελικός της 63ης Eurovision θα μεταδοθεί στις 10 μμ από την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤHD. Η ραδιοφωνική μετάδοση θα γίνει από το «Δεύτερο Πρόγραμμα» και τη «Φωνή της Ελλάδας», καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV. Στο σχολιασμό και στην παρουσίαση και στον τελικό της Eurovision, θα είναι ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος και η Δάφνη Σκαλιώνη. Η Ολύνα Ξενοπούλου, θα ανακοινώσει τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα. Στη ραδιοφωνική μετάδοση για το «Δεύτερο Πρόγραμμα» και τη «Φωνή της Ελλάδας», θα είναι ο Δημήτρης Μεϊδάνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Dancing Tooth» Νέο άλμπουμ από τους Kapten

Μουσική 25.11.2025
Διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες

10 βιβλία που απαγορεύτηκαν σε όλο τον κόσμο!

Paper 25.11.2025
Από θρησκευτικές αντιδράσεις και πολιτική λογοκρισία μέχρι σeξουαλικό και κοινωνικό περιεχόμενο

Οι γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο της μουσικής για πάντα

Μουσική Προχτές
Οι 10 πιο επιδραστικές γυναίκες της ιστορίας της μουσικής

Σ’ αγαπώ ‑ Μ΄αγαπάς: H ξεκαρδιστική σκηνή που γυρίστηκε 31 φορές επειδή γελούσαν ασταμάτητα

TV Σειρές Προχτές
Ποια ήταν η σκηνή που δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί λόγω γέλιου

4 ταινίες για τον κόσμο της δημοσιογραφίας που πρέπει να δεις

Σινεμά Προχτές
Εξαιρετικές επιλογές, ό,τι πρέπει για να εκτιμήσεις το επάγγελμα

10 τραγούδια για να σκεφτείς καλύτερα τη ζωή σου

Play lists Προχτές
Όλα δίνουν τον τόνο της επιστροφής σου

Eurovision: Έρχονται μεγάλες αλλαγές στην ψηφοφορία

Μουσική 21.11.2025
Τι ανακοινώθηκε για τη διοργάνωση του 2026…

Ποιος είναι ο ρόλος του «συντονιστή οικειότητας» στις εpωτικές σκηνές του Χόλιγουντ;

Σινεμά 20.11.2025
Ο άνθρωπος που μπαίνει ανάμεσα στους ηθοποιούς, για να τους προστατεύσει

Κουβέρτες, ζεστά ροφήματα και αγαπημένες ταινίες σε ένα μαγικό υπαίθριο σινεμά ‑ το πρώτο του είδους του στην Ευρώπη!

Σινεμά 19.11.2025
Το πρώτο υπαίθριο χειμερινό σινεμά της πόλης σε περιμένει με ζεστά ροφήματα, κουβερτούλες και αγαπημένες ταινίες για όλη την οικογένεια!

Οι Deep Purple ανακοίνωσαν συναυλία στην Ελλάδα

Μουσική 18.11.2025
Πού και πότε θα πραγματοποιηθεί η συναυλία των θρύλων της ροκ

«Sound of Silence»: Η ταινία θρίλερ για τη ζωή της σατανικής serial killer ηγουμένης Μαριάμ Σουλακιώτη

Σινεμά 18.11.2025
Η πραγματική ιστορία της μοναχής Μαριάμ Σουλακιώτη - γνωστής και με το παρατσούκλι «Γυναίκα Ρασπούτιν»