E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σάλος στη Γαλλία για τον θάνατο 22χρονης: Εκλιπαρούσε για βοήθεια και η τηλεφωνήτρια τη χλεύαζε

«Θα πεθάνετε, σίγουρα μια ημέρα όπως όλος ο κόσμος»

Δημοσίευση 10/5/2018 | 10:57

Σάλος στη Γαλλία για τον θάνατο 22χρονης: Εκλιπαρούσε για βοήθεια και η τηλεφωνήτρια τη χλεύαζε

Ο θάνατος μιας νεαρής γυναίκας ηλικίας 22 ετών, η οποία έγινε αντικείμενο χλευασμού από τους υπεύθυνους των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών, που επιπλέον αρνήθηκαν να ανταποκριθούν στην έκκλησή της για βοήθεια, προκάλεσε σάλο στη Γαλλία, όπου οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για την υπόθεση, ενώ το προσωπικό των υπηρεσιών εκτάκτων περιστατικών καταγγέλλει την έλλειψη μέσων.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, η Ναομί Μουσενγκά, μητέρα ενός κοριτσιού 18 μηνών, ήταν μόνη στο σπίτι της όταν την έπιασαν έντονοι πόνοι στην κοιλιά. Αναζητώντας βοήθεια η γυναίκα πήρε τηλέφωνο την υπηρεσία πρώτων βοηθειών (Samu).

Όπως αποκαλύπτεται από την τρίλεπτη καταγεγραμμένη κλήση της, αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή της οικογένειάς της και δημοσιεύτηκε από ενημερωτικό ιστότοπο πρόσφατα, η φωνή της μόλις που ακούγεται.

«Εάν δεν μου πείτε τί συμβαίνει, θα σας το κλείσω!» την προειδοποιεί η τηλεφωνήτρια.

«Πονάω στην κοιλιά, πονάω παντού… Θα πεθάνω…» λέει με δυσκολία.

«Θα πεθάνετε, σίγουρα μια ημέρα όπως όλος ο κόσμος» της απαντάει η τηλεφωνήτρια της Samu.

Η ίδια θα πει στην 22χρονη να τηλεφωνήσει σε έναν γιατρό και της δίνει τον αριθμό μιας άλλης υπηρεσίας, των SOS Médecins.

«Βοηθήστε με, είμαι πολύ άρρωστη» επαναλαμβάνει η Μουσενγκά.

«Δεν μπορώ να σας βοηθήσω, δεν γνωρίζω τι έχετε…Δεν μπορώ να το κάνω για εσάς» ακούγεται να λέει η τηλεφωνήτρια.

Στην απομαγνητοφώνηση της ηχογραφημένης κλήσης ακούγεται και ο διάλογος μεταξύ της τηλεφωνήτριας και ενός άλλου μέλους του προσωπικού που κοροϊδεύουν την άτυχη γυναίκα.

Έπειτα από αρκετές ώρες, η υπηρεσία πρώτων βοηθειών θα κινητοποιηθεί, αφού έχει προηγηθεί νέο τηλεφώνημα από τη νεαρή κοπέλα. Ωστόσο θα είναι αργά: αφού διακομίστηκε στο νοσοκομείο η ασθενής, που είχε υποστεί έμφραγμα, θα αφήσει την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο του Στρασβούργου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών και την εισαγωγή της στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Αφού η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας από τα δημοσιεύματα του Τύπου, η εισαγγελία του Στρασβούργου ξεκίνησε έρευνα σήμερα με την κατηγορία της «άρνησης βοήθειας σε πρόσωπο που βρίσκεται σε κίνδυνο» και η τηλεφωνήτρια του Samu τέθηκε σε αργία.

Σύμφωνα με την έκθεση νεκροψίας-νεκροτομής με ημερομηνία 3ης Ιανουαρίου, η Ναομί Μουσενγκά απεβίωσε από «πολυοργανική ανεπάρκεια έπειτα από αιμορραγικό σοκ».

«Διερωτόμαστε πώς ένα ανθρώπινο ον μπορεί να κάνει αυτού του είδους τις ερωτήσεις σε έναν ετοιμοθάνατο άνθρωπο» είπε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 3 η Λουάνζ Μουσενγκά, η αδελφή του θύματος, η οποία γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει μήνυση.

«Βαθιά αγανακτισμένη από τις συνθήκες του θανάτου» η υπουργός Υγείας Ανιές Μπιζίν επιβεβαίωσε στην οικογένεια του θύματος «την απόλυτη συμπαράστασή της» ζητώντας να διεξαχθεί έρευνα στην Επιθεώρηση Κοινωνικών Υποθέσεων «για αυτές τις σοβαρές δυσλειτουργίες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Κόσμος 18.08.2025
Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Ελλάδα 18.08.2025
O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Κόσμος 18.08.2025
Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά σε βίντεο την εμφύτευση ανθρώπινου εμβρύου στη μήτρα

Tech + Science 18.08.2025
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής της Καταλονίας (IBEC), σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus της Βαρκελώνης, που παρείχε τα έμβρυα

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Ελλάδα 18.08.2025
Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Κόσμος 18.08.2025
Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Φλόριντα: Η σοκαριστική στιγμή που οδηγός νταλίκας και προκαλεί τροχαίο με τρεις νεκρούς

Κόσμος 18.08.2025
Ο Σινγκ βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ από το 2018 - Κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα 18.08.2025
Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Ελλάδα 18.08.2025
Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Ανετράπη ιδιωτικό ασθενοφόρο στου Γουδή ‑ Nεκρός ο ασθενής που μετέφερε

Ελλάδα 18.08.2025
Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο