E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σάλος στη Γαλλία για τον θάνατο 22χρονης: Εκλιπαρούσε για βοήθεια και η τηλεφωνήτρια τη χλεύαζε

«Θα πεθάνετε, σίγουρα μια ημέρα όπως όλος ο κόσμος»

Δημοσίευση 10/5/2018 | 10:57

Σάλος στη Γαλλία για τον θάνατο 22χρονης: Εκλιπαρούσε για βοήθεια και η τηλεφωνήτρια τη χλεύαζε

Ο θάνατος μιας νεαρής γυναίκας ηλικίας 22 ετών, η οποία έγινε αντικείμενο χλευασμού από τους υπεύθυνους των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών, που επιπλέον αρνήθηκαν να ανταποκριθούν στην έκκλησή της για βοήθεια, προκάλεσε σάλο στη Γαλλία, όπου οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για την υπόθεση, ενώ το προσωπικό των υπηρεσιών εκτάκτων περιστατικών καταγγέλλει την έλλειψη μέσων.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, η Ναομί Μουσενγκά, μητέρα ενός κοριτσιού 18 μηνών, ήταν μόνη στο σπίτι της όταν την έπιασαν έντονοι πόνοι στην κοιλιά. Αναζητώντας βοήθεια η γυναίκα πήρε τηλέφωνο την υπηρεσία πρώτων βοηθειών (Samu).

Όπως αποκαλύπτεται από την τρίλεπτη καταγεγραμμένη κλήση της, αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή της οικογένειάς της και δημοσιεύτηκε από ενημερωτικό ιστότοπο πρόσφατα, η φωνή της μόλις που ακούγεται.

«Εάν δεν μου πείτε τί συμβαίνει, θα σας το κλείσω!» την προειδοποιεί η τηλεφωνήτρια.

«Πονάω στην κοιλιά, πονάω παντού… Θα πεθάνω…» λέει με δυσκολία.

«Θα πεθάνετε, σίγουρα μια ημέρα όπως όλος ο κόσμος» της απαντάει η τηλεφωνήτρια της Samu.

Η ίδια θα πει στην 22χρονη να τηλεφωνήσει σε έναν γιατρό και της δίνει τον αριθμό μιας άλλης υπηρεσίας, των SOS Médecins.

«Βοηθήστε με, είμαι πολύ άρρωστη» επαναλαμβάνει η Μουσενγκά.

«Δεν μπορώ να σας βοηθήσω, δεν γνωρίζω τι έχετε…Δεν μπορώ να το κάνω για εσάς» ακούγεται να λέει η τηλεφωνήτρια.

Στην απομαγνητοφώνηση της ηχογραφημένης κλήσης ακούγεται και ο διάλογος μεταξύ της τηλεφωνήτριας και ενός άλλου μέλους του προσωπικού που κοροϊδεύουν την άτυχη γυναίκα.

Έπειτα από αρκετές ώρες, η υπηρεσία πρώτων βοηθειών θα κινητοποιηθεί, αφού έχει προηγηθεί νέο τηλεφώνημα από τη νεαρή κοπέλα. Ωστόσο θα είναι αργά: αφού διακομίστηκε στο νοσοκομείο η ασθενής, που είχε υποστεί έμφραγμα, θα αφήσει την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο του Στρασβούργου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών και την εισαγωγή της στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Αφού η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας από τα δημοσιεύματα του Τύπου, η εισαγγελία του Στρασβούργου ξεκίνησε έρευνα σήμερα με την κατηγορία της «άρνησης βοήθειας σε πρόσωπο που βρίσκεται σε κίνδυνο» και η τηλεφωνήτρια του Samu τέθηκε σε αργία.

Σύμφωνα με την έκθεση νεκροψίας-νεκροτομής με ημερομηνία 3ης Ιανουαρίου, η Ναομί Μουσενγκά απεβίωσε από «πολυοργανική ανεπάρκεια έπειτα από αιμορραγικό σοκ».

«Διερωτόμαστε πώς ένα ανθρώπινο ον μπορεί να κάνει αυτού του είδους τις ερωτήσεις σε έναν ετοιμοθάνατο άνθρωπο» είπε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 3 η Λουάνζ Μουσενγκά, η αδελφή του θύματος, η οποία γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει μήνυση.

«Βαθιά αγανακτισμένη από τις συνθήκες του θανάτου» η υπουργός Υγείας Ανιές Μπιζίν επιβεβαίωσε στην οικογένεια του θύματος «την απόλυτη συμπαράστασή της» ζητώντας να διεξαχθεί έρευνα στην Επιθεώρηση Κοινωνικών Υποθέσεων «για αυτές τις σοβαρές δυσλειτουργίες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος Χτες
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος Χτες
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος Χτες
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος Χτες
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Κόσμος Χτες
Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Η νέα λειτουργία του WhatsApp ‑ Τι αλλάζει και πότε

Tech + Science Χτες
Η νέα λειτουργία του WhatsApp θα είναι διαθέσιμη τους επόμενους μήνες, αλλά αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών