E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο Τούρκος υποψήφιος βουλευτής

Ήταν κρατούμενος στις φυλακές των Διαβατών

Δημοσίευση 9/5/2018 | 16:06

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο Τούρκος υποψήφιος βουλευτής

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης ο 62χρονος Τούρκος ο οποίος κρατούταν στα Διαβατά με ένταλμα των τουρκικών αρχών για απόπειρα εκβίασης και δήλωσε ότι θα κατέλθει υποψήφιος στις εκλογές του Ιουνίου με το Δημοκρατικό Κόμμα (DP).

Το δικαστικό συμβούλιο δέχτηκε ότι ο 62χρονος Haydar Mengi έχει μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα και νόμιμη στην Ευρώπη, καθώς τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Παρίσι και έκανε δεκτή την αίτηση αντικατάστασης προσωρινής κράτησής του.

Ο Τούρκος έχει εμπλακεί στο σκάνδαλο της πρώην πρωθυπουργού Τανσού Τσιλέρ ως σύμβουλός της, ενώ διετέλεσε και σύμβουλος επί πρωθυπουργίας Ντεμιρέλ και όπως είπε στο δικαστήριο ήταν γενικός διευθυντής των τουρκικών λιμανιών επί Τσιλέρ. «Η καταδίκη μου στην Τουρκία είναι πολιτική, εκεί εργαζόμουν στην οικογενειακή μας επιχείρηση όμως έφυγα λόγω του Ερντογάν», είπε στο δικαστήριο.

Στο δικαστήριο κατατέθηκε έγγραφο του κόμματος στο οποίο είναι μέλος για την κάθοδό του στις προσεχείς εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής και ο ίδιος ανέφερε πως «έχω πολλούς φίλους στην Ελλάδα από την πολιτική».

Ο 62χρονος είχε συλληφθεί στους Ευζώνους στις 13 Απριλίου λόγω καταδίκης του στην Τουρκία για απόπειρα εκβίασης σε φυλάκιση 6 ετών. Στο δικαστήριο ο συνήγορός του Γρηγόρης Κωτσόπουλος υποστήριξε πως ο ίδιος υποστηρίζει ότι το αδίκημα όταν τελέστηκε έλειπε στη Γαλλία, όπου έκανε διδακτορικό στην αρχαιολογία στο Λούβρο. «Θέλω να μείνω στην Ελλάδα και να εργαστώ εδώ στον τομέα του τουρισμού. Έχω χρήματα και μπορώ να αναπτύξω τέτοια δράση, έχω και εμπειρία λόγω της θητείας μου στα λιμάνια», είπε.

Το συμβούλιο Εφετών επέβαλε στον Τούρκο μέχρι τη συνεδρίαση που θα εξετάσει το αίτημα έκδοσης στην Τουρκία, χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνισή του δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του στην Αθήνα. «Η Ελλάδα έδειξε ότι είναι κράτος δικαίου», δήλωσε ο συνήγορός του. «Εχει πλούσια πολιτική δράση στη χώρα του και θα είναι υποψήφιος βουλευτής, αφού η τουρκική νομοθεσία του δίνει αυτή τη δυνατότητα. Υποστηρίζει ότι η καταδίκη του είναι συγκεκαλυμμένη πολιτική δίωξη», κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Κόσμος 18.08.2025
Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Ελλάδα 18.08.2025
O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Κόσμος 18.08.2025
Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά σε βίντεο την εμφύτευση ανθρώπινου εμβρύου στη μήτρα

Tech + Science 18.08.2025
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής της Καταλονίας (IBEC), σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus της Βαρκελώνης, που παρείχε τα έμβρυα

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Ελλάδα 18.08.2025
Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Κόσμος 18.08.2025
Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Φλόριντα: Η σοκαριστική στιγμή που οδηγός νταλίκας και προκαλεί τροχαίο με τρεις νεκρούς

Κόσμος 18.08.2025
Ο Σινγκ βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ από το 2018 - Κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα 18.08.2025
Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Ελλάδα 18.08.2025
Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Ανετράπη ιδιωτικό ασθενοφόρο στου Γουδή ‑ Nεκρός ο ασθενής που μετέφερε

Ελλάδα 18.08.2025
Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο