E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δολοφονία αστυνομικών ΔΙΑΣ: «Σκότωσαν τα παιδιά μας»

Χαμός στο δικαστήριο με την αθώωση

Δημοσίευση 8/5/2018 | 16:50

Δολοφονία αστυνομικών ΔΙΑΣ: «Σκότωσαν τα παιδιά μας»

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας εξέδωσε την ετυμηγορία για την στυγνή δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ τον Μάρτιο του 2011 στην περιοχή του Ρέντη.

Η αθώωση που προκάλεσε αντιδράσεις!
Το Δικαστήριο το οποίο εξέτασε την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό προχώρησε στην αθώωση του Γ. Ε. Κατηγορούνταν για άμεση συνέργεια στη δολοφονία των δυο αστυνομικών. Πρωτόδικα, ο κατηγορούμενος είχε καταδικασθεί σε δυο φορές ισόβια.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε το ξέσπασμα των συγγενών των αδικοχαμένων αστυνομικών. «Ποια ελαφρυντικά τους αναγνωρίζετε; Σκότωσαν τα παιδιά μας… Είναι δολοφόνοι θα τους αθωώσετε κιόλας;» φώναζαν οι συγγενείς και οι μητέρες των αδικοχαμένων αστυνομικών.

Σχετικά με τα ελαφρυντικά που ζητήθηκαν από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, η εισαγγελέας της έδρας ανάφερε: «Προσβολή στη μνήμη των νεκρών να τους χορηγηθούν ελαφρυντικά. Με αποτριασμό ζητώ να μην τους χορηγηθούν».

Και συγκεκριμένα για τον Ι. Σ. που ζητάει μετέπειτα καλή συμπεριφορά η εισαγγελέας είπε: «Έφυγε περιφρονώντας το δικαστήριο, ήξερε στη φυλακή πώς να συγκρατεί τις κακοποιές ορμές του».

Δις ισόβια στους άλλους δύο για την δολοφονία των αστυνομικών
Αντίθετα, με τον Γ. Ε. ο οποίος καταδικάστηκε μόνο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, το δικαστήριο επέβαλλε στους άλλους δυο κατηγορουμένους Ι. Σ. και Α. Π. δις ισόβια κι 66 έτη κάθειρξη καταδικάζοντάς τους ως φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας των αστυνομικών.

Οι υπόλοιποι 9 κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές από 2-8 έτη φυλάκισης.

Η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για την στυγερή δολοφονία των δυο νεαρών αστυνομικών που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο εκδόθηκε τρία χρόνια μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

«Ντροπή σας» έλεγε ο καταδικασθείς στην έδρα
Οι δυο καταδικασθέντες Ι. Σ. και Α. Π. κρίθηκαν ένοχοι και για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών. Μάλιστα στο άκουσμα της απόφασης ο Ι. Σ. απευθυνόμενος προς τους δικαστές φώναξε: «Ντροπή σας, πρέπει να έχετε τύψεις…«.

Να σημειωθεί ότι στην υπόθεση δολοφονίας των αστυνομικών στου Ρέντη, εμπλέκεται και τέταρτο πρόσωπο. Πρόκειται για τον Β. Τ. που φυγοδικεί και με απόφαση που είχε εδκόσει το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, η δικογραφία για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο έχει διαχωριστεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Sky News: Ο Γουίτκοφ ενήργησε σαν «χρήσιμος ηλίθιος» στα χέρια της Μόσχας, σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά θα είχε απολυθεί

Κόσμος 26.11.2025
«Το ειρηνευτικό σχέδιο του Τραμπ είχε παντού ρωσικά αποτυπώματα – και τώρα ξέρουμε γιατί»

Φριχτή αποκάλυψη για οικογένεια στην Αττική: 20χρονος θείος με τον 40χρονο σύντροφό του ασελγούσε στα ανίψια του 2 και 4 ετών

Ελλάδα 26.11.2025
Το 4χρονο εξετάστηκε παρουσία παιδοψυχολόγου και αποκάλυψε τον εφιάλτη που βίωνε

Γιατί η Γιουβέντους «έφτιαξε» τον Ολυμπιακό: Τι χρειάζεται για να παίξει απευθείας και στο επόμενο Champions League

Αθλητικά Νέα 26.11.2025
Οι Πειραιώτες έχουν την ευκαιρία από απόψε κιόλας να προσπεράσουν τους Νορβηγούς

Η «πιο δυνατή γυναίκα στον κόσμο» αποκαλύφθηκε ότι γεννήθηκε άνδρας και της αφαιρέθηκε ο τίτλος

Κόσμος 26.11.2025
«Πρέπει να αγωνίζονται βάσει του βιολογικού τους φύλου»

Εργατικό δυστύχημα στο αμαξοστάσιο του ΗΣΑΠ Πειραιά: Νεκρός 50χρονος αρχιτεχνίτης

Ελλάδα 26.11.2025
Καταπλακώθηκε από μηχανήματα, μεταφέρθηκε στο Τζάνειο και εκεί κατέληξε

Έκτακτη στάση εργασίας σήμερα σε Μετρό και Τραμ

Ελλάδα 26.11.2025
Ποιες ώρες θα «τραβήξουν» χειρόφρενο

Ιστορική απόφαση στην Ιταλία: Η γυναικοκτονία είναι πλέον ποινικό αδίκημα

Κόσμος 26.11.2025
Η Ιταλία γίνεται μια από τις ελάχιστες χώρες που κατατάσσουν τη γυναικοκτονία ως ξεχωριστό έγκλημα

Κασσελάκης: Ο Τσίπρας μου είπε ότι θα επέστρεφε στην πολιτική για μεγαλύτερη θέση από αυτή που έφυγε

Πολιτική 26.11.2025
Tι είπε για τον επίμαχο διάλογο ανάμεσα στον Τάιλερ και την Μπέττυ

Στα δικαστήρια Πειραιά η 46χρονη που σκότωσε την πεθερά της στη Σαλαμίνα ‑ Τα στοιχεία που την πρόδωσαν

Ελλάδα 26.11.2025
Η 46χρονη άλλαξε φορά στις κάμερες, αλλά ξέχασε να κλείσει τα μικρόφωνα και η δολοφονία καταγράφηκε ηχητικά - Διαψεύδεται ότι σκότωσε την ηλικιωμένη επειδή νόμιζε ότι την αναγνώρισε