E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στον ανακριτή τα μέλη του κυκλώματος με τα αντικαρκινικά φάρμακα

Η ογκώδης δικογραφία περιλαμβάνει πληθώρα στοιχείων

Δημοσίευση 7/5/2018 | 14:12

Στον ανακριτή τα μέλη του κυκλώματος με τα αντικαρκινικά φάρμακα

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες για το κύκλωμα παράνομης πώλησης φάρμακων θεραπείας του καρκίνου. Η αποκάλυψη για τη δράση του κυκλώματος έχει προκαλέσει σάλο με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου να ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των εμπλεκομένων.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών έχει απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος των 21 ατόμων που εμπλέκονται στο μεγάλο κύκλωμα.

Η ογκώδης δικογραφία, που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα για τη δράση του κυκλώματος, περιλαμβάνει πληθώρα στοιχείων για εμπλοκή γιατρών και νοσηλευτών δημόσιων νοσοκομείων, αλλά και για ιδιώτες και φαρμακοποιούς.

Μέχρι στιγμής η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας έχει προχωρήσει σε 21 συλλήψεις για την υπόθεση. Ανάμεσα στις συλλήψεις είναι και τα τρία ηγετικά στελέχη του κυκλώματος, ένας 70χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Γερμανίας, ένας 64χρονος Έλληνας, ο οποίος, στο παρελθόν είχε συλληφθεί για μικροαπάτες και μία 57χρονη Ελληνίδα, η οποία φέρεται να είναι διαχειρίστρια φαρμακείου στην Αθήνα.

Ανάμεσα στις συλλήψεις φέρεται ότι υπάρχουν άλλοι δέκα γιατροί, ενώ οι δύο από αυτούς εργάζονταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Συνελήφθησαν, επίσης, δύο νοσηλεύτριες δημόσιου νοσοκομείο, η μία στο Μεσολόγγι και η άλλη στην Αθήνα, οι οποίες φέρεται ότι διαχειρίζονταν και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ογκολογικών και κυτταροστατικών φαρμάκων.

Το κύκλωμα υπεξαιρούσε φάρμακα που είχε πληρώσει το ελληνικό Δημόσιο και τα διακινούσε στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στην Γερμανία, την Ελβετία και την Ιταλία, σε πολύ υψηλότερες τιμές. Η σπείρα δρούσε από το 2013 και εκτιμάται ότι έχει ζημιώσει το Δημόσιο πάνω από 13 εκατ. ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βουλγαρία: Τρεις νεκροί και εκατοντάδες εκτοπισμένοι από τις πλημμύρες

Κόσμος 04.10.2025
Μεταξύ των θυμάτων είναι και δύο διασώστες

Τι αλλάζει στα διπλώματα οδήγησης σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ελλάδα 04.10.2025
Πώς θα τιμωρούνται οι παραβάτες του ΚΟΚ

Απίστευτη γκάφα από τον Κουέστα ‑ Έφαγε γκολ πίσω από την σέντρα στην Τουρκία

Αθλητικά Νέα 04.10.2025
Ο Χουλιάν Κουέστα ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής της ήττας της Αντάλιασπορ με 5-2 απέναντι στη Ρίζεσπορ

Το «φιλί» της Σελήνης με τον Κρόνο μεταξύ 5 και 6 Οκτωβρίου ‑ Tι ώρα να το δείτε

Tech + Science 04.10.2025
Το φιλί μεταξύ του συντρόφου της Γης και του « Αρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «προσέλαβε» για μάνατζερ το ChatGPT

Αθλητικά Νέα 04.10.2025
Για να διαπραγματευτεί το νέο του συμβόλαιο

Έναρξη του αντιγριπικού εμβολιασμού ‑ Για 1η φορά διαθέσιμο το ρινικό εμβόλιο για παιδιά

Ελλάδα 04.10.2025
Υπάρχουν συγκεκριμένες αντενδείξεις για τη χορήγησή του

Δραματικό τέλος για κηπουρό σε βόθρο: Δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή στους ιδιοκτήτες βίλας στο Ρίο

Ελλάδα 04.10.2025
Ο 55χρονος βρήκε ασφυκτικό θάνατο, όταν κλήθηκε να επισκευάσει μια αντλία λυμάτων χωρίς κανένα μέτρο προστασίας

Αρτα: Ολοκληρώθηκε η εκταφή της 28χρονης Σπυριδούλας – Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατό της

Ελλάδα 04.10.2025
Απαντήσεις ζητάει η οικογένεια της εγκύου - Τα ερωτήματα που μένουν ανοιχτά

Ουκρανία: Ρωσικό drone χτύπησε ουκρανικό επιβατικό τρένο ‑Βίντεο με βαγγόνι να φλέγεται

Κόσμος 04.10.2025
Μια νέα επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Σόστκα, συμπεριλαμβανομένης μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Σοκ στη Βρετανία: Παντρεύτηκε 15χρονη βάσει της σαρία και τη βίαζε μαζί με άλλους 18 άνδρες

Κόσμος 04.10.2025
Οχτώ άνδρες καταδικάστηκαν σε συνολικά 91 χρόνια κάθειρξη για την εκμετάλλευση της ανήλικης