E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κύπρος: Η κυνική ομολογία του 33χρονου δολοφόνου του ζευγαριού στον Στρόβολο

«Σκότωσα πρώτα τη γυναίκα»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/5/2018 | 18:28

Κύπρος: Η κυνική ομολογία του 33χρονου δολοφόνου του ζευγαριού στον Στρόβολο

Το παζλ των ερευνών για το στυγερό φονικό με θύματα τον 60χρονο Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγό του Ντίνα Σεργίου, 59 ετών έχει πλέον συμπληωθεί. Τελευταίο κομμάτι ήταν η ομολογία του 33χρονου Λοΐζου Τζιωνή. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία και τις ομολογίες που έχει πλέον στα χέρια της η Αστυνομία, όλα σχεδιάστηκαν στο σπίτι του 33χρονου από τους τέσσερις συλληφθέντες, με τον ίδιο να είναι αποφασισμένος να κλέψει χρήματα, μη αποκλείοντας το ενδεχόμενο να σκοτώσει.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Φιλελεύθερος" της Κύπρου, προχθές, κατά την ανάκρισή του, ο Τζιωνής και αφού πληροφορήθηκε ότι δύο από τους άλλους τρεις συλληφθέντες τον κατονόμαζαν ως τον δράστη του εγκλήματος, ότι το DNA τον συνέδεε με τη σκηνή (βρέθηκαν τα παπούτσια του, ένα ξίφος και ένα ρόπαλο στο σπίτι του Χατζηγεωργίου) ενώ το φονικό όργανο και τα ρούχα του δράστη έφεραν το γενετικό υλικό του, αναγκάστηκε να ομολογήσει τις πράξεις του.

Έδειξε στους ανακριτές τον τρόπο που μπήκε στο σπίτι, πώς σκότωσε τα δύο θύματα και έδειξε τον τρόπο διαφυγής του. Χθες οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το οποίο ανανέωσε την κράτησή του για οκτώ ημέρες.

Όπως ανέφεραν στις καταθέσεις τους οι άλλοι ύποπτοι, ο Τζιωνής, μισή ώρα πριν φύγει για το σπίτι του Χατζηγεωργίου, είχε κάνει χρήση ναρκωτικών. Χθες στο δικαστήριο ο υπεύθυνος των ανακρίσεων ανέφερε ότι η αστυνομία θεωρεί οριστικά πλέον πως το κίνητρο της στυγερής δολοφονίας ήταν η ληστεία του χρηματοκιβωτίου.

Ο δρόμος της εξιχνίασης της υπόθεσης, άρχισε μετά τη σύλληψη της 21χρονης Σάρας Σιάνς, συντρόφου του Τζιωνή, η οποία ομολόγησε και αποκάλυψε λεπτομέρειες του εγκλήματος στους ανακριτές. Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, αυτή κατέθεσε ότι ο Τζιωνής έδωσε οδηγίες στην ίδια και τον 23χρονο ετεροθαλή αδελφό του, να παραμείνουν στο σπίτι και να περιμένουν τηλεφώνημά του, ώστε μόλις τελειώσουν το «έργο» τους με τον 22χρονο Μάριο Ξενοφώντος, να μεταβούν στην οικία στην Ζαλόγγου για να παραλάβουν τα κλοπιμαία.

Μάλιστα ο σύντροφός της, τους ανέφερε ότι ίσως χρειαστεί να σκοτώσει τους ένοικους της οικίας. Περαιτέρω, ανέφερε κατά την ομολογία της, ότι ο Τζιωνής έδωσε στον Ξενοφώντος (δεύτερο δράστη) ένα σιάλι του Μπομπ Μάρλεϊ, με το οποίο αυτός κάλυψε το πρόσωπό του. Επίσης, ο Τζιωνής, σύμφωνα πάντα με την 21χρονη, πήρε μαζί του ένα ξίφος, ένα μαχαίρι και ένα ρόπαλο.

Με πάσα ευκολία ομολόγησε την ανάμιξή του στο έγκλημα και ο 22χρονος Μάριος Ξενοφώντος, ο οποίος συνελήφθη μετά την ομολογία της Σιάνς. Ανακρινόμενος παραδέχθηκε μεταξύ άλλων ότι είναι το πρόσωπο που μαζί με τον Τζιωνή εισήλθε στην οικία του ζεύγους ενώ εξήγησε με ποιο τρόπο ο 33χρονος πέτυχε είσοδο στην οικία. Όπως ανέφερε, ο ίδιος εισήλθε από την κουζίνα της οικίας αφού του άνοιξε την πόρτα ο 33χρονος, τον οποίο «έδειξε» ως το πρόσωπο που στη συνέχεια οδήγησε τον 15χρονο γιο των θυμάτων στο υπόγειο του σπιτιού. Επίσης ο Ξενοφώντος ανέφερε ότι μετέβη με τον Τζιωνή στο δωμάτιο του ζεύγους και είδε ότι ήταν νεκροί.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του Ξενοφώντος παραλήφθηκε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, αναφέροντας «νομίζω εν τα παπούτσια που φορούσα εκείνη τη νύχτα». Επίσης κατασχέθηκε το όχημα του για εξετάσεις.

Αρχικά ως δολοφόνο, ο Τζιωνής είχε δείξει τον 23χρονο ετεροθαλή αδελφό του, Λευτέρη Σολωμού. Αυτός αρνήθηκε τη συμμετοχή του στον φόνο, ενώ κατονόμασε τον αδερφό του ως το πρόσωπο που σκότωσε τα δύο θύματα. Επίσης κατά την προσαγωγή του στο δικαστήριο ανέφερε «ο αδελφός μου λέει ψέματα», σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό του ότι αυτός διέπραξε τον φόνο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 15χρονος γιος της οικογένειας υποβλήθηκε σε αναγνωριστική παράταξη και έδειξε τον Τζιωνή ως τον δράστη που δεν έφερε κουκούλα και εισήλθε στην οικία το συγκεκριμένο βράδυ της 19ης Απριλίου. Μάλιστα στις πρώτες του καταθέσεις ο 15χρονος περιέγραψε τον δράστη, τα χαρακτηριστικά του οποίου φωτογραφίζουν τον Τζιωνή.

Χθες ο Τζιωνής εμφανίστηκε στο δικαστήριο αλλαγμένος, αφού ξυρίστηκε και παρακολουθούσε τη διαδικασία με προσοχή. Παρουσιάστηκε μάλιστα με δικηγόρο που δεν έφερε ένσταση στην κράτησή του, ζήτησε όμως να του δοθούν τα εντάλματα έρευνας και σύλληψης του πελάτη του για έλεγχο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Κόσμος 18.08.2025
Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Ελλάδα 18.08.2025
O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Κόσμος 18.08.2025
Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά σε βίντεο την εμφύτευση ανθρώπινου εμβρύου στη μήτρα

Tech + Science 18.08.2025
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής της Καταλονίας (IBEC), σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus της Βαρκελώνης, που παρείχε τα έμβρυα

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Ελλάδα 18.08.2025
Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Κόσμος 18.08.2025
Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Φλόριντα: Η σοκαριστική στιγμή που οδηγός νταλίκας και προκαλεί τροχαίο με τρεις νεκρούς

Κόσμος 18.08.2025
Ο Σινγκ βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ από το 2018 - Κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα 18.08.2025
Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Ελλάδα 18.08.2025
Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Ανετράπη ιδιωτικό ασθενοφόρο στου Γουδή ‑ Nεκρός ο ασθενής που μετέφερε

Ελλάδα 18.08.2025
Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο