E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φιάσκο με τα επιδόματα τέκνων: 700.000 oικογένειες «στο περίμενε»

Τα λέμε από Ιούνιο

Δημοσίευση 4/5/2018 | 11:08

Φιάσκο με τα επιδόματα τέκνων: 700.000 oικογένειες «στο περίμενε»

Η διοίκηση του ΟΠΕΚΑ αποφάσισε και ανακοίνωσε χθες να μην πληρώσει σε κανέναν δικαιούχο τη δόση του επιδόματος του β’ διμήνου 2018 στην ορισμένη προθεσμία του νόμου, δηλαδή στα τέλη Μαΐου

Νέο μπάχαλο στα Ταμεία, αυτή τη φορά με «θύματα» 700.000 δικαιούχους επιδόματος τέκνων που θα περιμένουν έως το τέλος Ιουνίου για να πληρωθούν τη β’ δόση του 2018, για την οποία ο ΟΓΑ (νυν ΟΠΕΚΑ) διαβεβαίωνε πριν από ένα μήνα ότι θα πληρωνόταν στα τέλη Μαΐου!

Η διοίκηση του ΟΠΕΚΑ αποφάσισε και ανακοίνωσε χθες να μην πληρώσει σε κανέναν δικαιούχο τη δόση του επιδόματος του β’ διμήνου 2018 στην ορισμένη προθεσμία του νόμου, δηλαδή στα τέλη Μαΐου και μετέθεσε την πληρωμή στα τέλη Ιουνίου, μετατρέποντας την πληρωμή διμήνου σε τρίμηνο!

Όπως αναφέρε η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ο νόμος λέει ότι το επίδομα πληρώνεται σε 6 διμηνιαίες δόσεις και κατά τον επόμενο μήνα λήξης του διμήνου. Δηλαδή το επίδομα Μαρτίου – Απριλίου (β’ δίμηνο) θα έπρεπε να πληρωθεί στα τέλη Μαΐου, το επίδομα Μαΐου – Ιουνίου στα τέλη Ιουλίου κ.ο.κ.

Για να πληρωθεί η β’ δόση θα έπρεπε να υποβληθούν δηλώσεις στην εφορία και το έντυπο επιδόματος Α21.

Γράψε – σβήσε

Ο Οργανισμός πριν από ένα μήνα (Απρίλιος 2018) έλεγε ότι στο δεύτερο δεκαπενθήμερο Απριλίου θα έχει έτοιμη την ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη νέα δήλωση Α21 για το 2018 και εξηγούσε ότι όσοι συμπληρώσουν το A21 και κάνουν φορολογική δήλωση θα πληρωθούν τη β’ δόση (δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου) μετά τις 20 Μαΐου.

Στις 2 Απριλίου, όταν ο ΟΓΑ-ΟΠΕΚΑ ανακοίνωνε οδηγό… για να μη χάσουν το επίδομα οι δικαιούχοι, έλεγε στην 3η απάντηση: «Το δεύτερο 15ήμερο του Απριλίου, όταν θα είναι διαθέσιμη η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Επίδομα Παιδιού, θα πρέπει να υποβάλετε εκεί τη νέου τύπου αίτηση Α21, αφού πρώτα φροντίσετε να υποβάλετε έγκαιρα τη φορολογική σας δήλωση (έντυπο Ε1)».

Αν κάποιος έμπαινε χθες στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ θα διαπίστωνε ότι τη «χάκαραν» γατί στην ίδια (3η) απάντηση έχει απαλειφθεί η φράση: «Το δεύτερο 15ήμερο του Απριλίου» και το κείμενο ξεκινά με τη φράση… «όταν θα είναι διαθέσιμη η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα».

Οι μικροί γκεμπελίσκοι του ΟΠΕΚΑ άλλαξαν και την παλιά ανακοίνωση για να αποφύγουν το ρεζιλίκι. Πριν από ένα μήνα ανακοίνωναν ότι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου θα έχει αναρτηθεί το Α21 για τα επιδόματα και έσπευσαν να αλλάξουν την παλιά ανακοίνωση στην ιστοσελίδα τους (!!!) απαλείφοντας τη φράση «δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου», ώστε να φανεί ότι ουδέποτε δεσμεύτηκαν για ημερομηνίες! Η αποτυχία τους και η κοροϊδία που επεφύλαξαν στους δικαιούχους επιδομάτων είναι εμφανείς όμως στη χθεσινή τους ανακοίνωση.

Από Ιούνιο

Χθες, λοιπόν, ο ΟΓΑ-ΟΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι το Α21 θα είναι διαθέσιμο στα τέλη Μαΐου (!) και η β’ δόση πάει ένα μήνα πίσω και θα πληρωθεί τέλη Ιουνίου! Η διοίκηση του Οργανισμού λέει «ελάτε στον επόμενο μήνα».

Η σωστή επιλογή θα ήταν να αναρτήσουν το Α21 μετά τα μέσα Απριλίου, όπως είχαν επισήμως ανακοινώσει και όσοι είχαν κάνει φορολογική δήλωση να το συμπλήρωναν και να πληρώνονταν τη β’ δόση από τις 25 Μαΐου. Αυτό λέει η λογική και η κανονική λειτουργία ενός κράτους που εφαρμόζει τους νόμους.

Δεν το έκαναν όμως γιατί είδαν ότι οι φορολογικές δηλώσεις είναι λίγες και πονηρά σκεπτόμενοι, μετέθεσαν τις πληρωμές για τον επόμενο μήνα. Ομως αυτή η πονηρία τους αφήνει χωρίς επίδομα για τον Μάιο όσους πήγαν και έκαναν δηλώσεις και θα πρέπει από τη στενομυαλιά των διοικούντων και των γκεμπελίσκων της κυβέρνησης να μην πάρουν τα χρήματά τους, αλλά να περιμένουν το τέλος Ιουνίου για να πληρωθούν!

Η ομολογία

Η επίσημη παραδοχή του φιάσκου είναι στα όσα ανακοίνωσε χθες ο Οργανισμός, πληροφορώντας τους δικαιούχους επιδόματος τέκνων ότι:

Η πληρωμή της β’ δόσης 2018 θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου, δηλαδή στις 25 – 27 Ιουνίου και σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει την αίτηση του νέου Α21 έως και την 20ή Ιουνίου 2018 και θα δικαιούνται το επίδομα βάσει των εξαρτώμενων τέκνων και του εισοδήματος που είχαν το 2017 (σύμφωνα με τη φετινή φορολογική δήλωση).

Η νέα ηλεκτρονική διαδικασία των αιτήσεων Α21 θα ξεκινήσει το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου.

Η μετακίνηση αυτή δεν θα επηρεάσει τη γ’ δόση (επίδομα Μαΐου-Ιουνίου) που θα πληρωθεί στις 25 – 27 Ιουλίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει αίτηση Α21 για έως και την 20ή Ιουλίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία: Η Δυτική Ελλάδα μετρά τις πληγές της

Ελλάδα Χτες
Ποιοι δήμοι κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Συγκινητικό βίντεο: Καρέ καρέ η διάσωση αλόγου που είχε «βουλιάξει» σε λασπόνερα στη Φιλιππιάδα

Ελλάδα Χτες
Το άτυχο άλογο είχε ακινητοποιηθεί μέσα στα νερά, αδυνατώντας να μετακινηθεί

Ανάβει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα: Μεγάλη γιορτή με τον Πάνο Μουζουράκη

Ελλάδα Χτες
Ο Δήμος Αθηναίων ετοιμάζεται να φορέσει τα «καλά» του

Νεαρός δηλητηριάστηκε από σούσι στη Θεσσαλονίκη – Μολύνθηκε από το παράσιτο «ανισάκις»

Ελλάδα Χτες
Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό ανισακίασης

Θεσσαλονίκη: Έκλεβαν χρηματοκιβώτια και τα «έτρωγαν» στο καζίνο

Ελλάδα Χτες
Οι συλληφθέντες ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη (25/11)

Παγκράτι: Ελεύθεροι μετά τη δίωξη οι 2 οδηγοί για τον θάνατο 72χρονης ‑ Τραγική φιγούρα η κόρη της

Ελλάδα Χτες
Χάθηκε ο μοναδικός άνθρωπος που τη φρόντιζε - Προσωρινά η κοπέλα θα φιλοξενηθεί στο «Αιγινήτειο»

Λουτράκι: «Δεν ξαναμιλάω με δημοσιογράφο» ‑ Έφυγε από εκπομπή η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο

Ελλάδα Χτες
Η συμπεριφορά της δασκάλας προκάλεσε έντονη δυσφορία στους παρουσιαστές της εκπομπής

Τον Δεκέμβριο θα απολογηθούν Τριαντόπουλος και Αγοραστός στην ανακρίτρια για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

Ελλάδα Χτες
Μετά το τέλος των απολογιών η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου με βούλευμά τους θα αποφανθούν για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου

Πύργος: Συνελήφθησαν ένας 16χρονος και ένας 17χρονος για απόπειρα βιασμού ανήλικης

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθησαν και οι μητέρες των δυο ανηλίκων