E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φιάσκο με τα επιδόματα τέκνων: 700.000 oικογένειες «στο περίμενε»

Τα λέμε από Ιούνιο

Δημοσίευση 4/5/2018 | 11:08

Φιάσκο με τα επιδόματα τέκνων: 700.000 oικογένειες «στο περίμενε»

Η διοίκηση του ΟΠΕΚΑ αποφάσισε και ανακοίνωσε χθες να μην πληρώσει σε κανέναν δικαιούχο τη δόση του επιδόματος του β’ διμήνου 2018 στην ορισμένη προθεσμία του νόμου, δηλαδή στα τέλη Μαΐου

Νέο μπάχαλο στα Ταμεία, αυτή τη φορά με «θύματα» 700.000 δικαιούχους επιδόματος τέκνων που θα περιμένουν έως το τέλος Ιουνίου για να πληρωθούν τη β’ δόση του 2018, για την οποία ο ΟΓΑ (νυν ΟΠΕΚΑ) διαβεβαίωνε πριν από ένα μήνα ότι θα πληρωνόταν στα τέλη Μαΐου!

Η διοίκηση του ΟΠΕΚΑ αποφάσισε και ανακοίνωσε χθες να μην πληρώσει σε κανέναν δικαιούχο τη δόση του επιδόματος του β’ διμήνου 2018 στην ορισμένη προθεσμία του νόμου, δηλαδή στα τέλη Μαΐου και μετέθεσε την πληρωμή στα τέλη Ιουνίου, μετατρέποντας την πληρωμή διμήνου σε τρίμηνο!

Όπως αναφέρε η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ο νόμος λέει ότι το επίδομα πληρώνεται σε 6 διμηνιαίες δόσεις και κατά τον επόμενο μήνα λήξης του διμήνου. Δηλαδή το επίδομα Μαρτίου – Απριλίου (β’ δίμηνο) θα έπρεπε να πληρωθεί στα τέλη Μαΐου, το επίδομα Μαΐου – Ιουνίου στα τέλη Ιουλίου κ.ο.κ.

Για να πληρωθεί η β’ δόση θα έπρεπε να υποβληθούν δηλώσεις στην εφορία και το έντυπο επιδόματος Α21.

Γράψε – σβήσε

Ο Οργανισμός πριν από ένα μήνα (Απρίλιος 2018) έλεγε ότι στο δεύτερο δεκαπενθήμερο Απριλίου θα έχει έτοιμη την ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη νέα δήλωση Α21 για το 2018 και εξηγούσε ότι όσοι συμπληρώσουν το A21 και κάνουν φορολογική δήλωση θα πληρωθούν τη β’ δόση (δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου) μετά τις 20 Μαΐου.

Στις 2 Απριλίου, όταν ο ΟΓΑ-ΟΠΕΚΑ ανακοίνωνε οδηγό… για να μη χάσουν το επίδομα οι δικαιούχοι, έλεγε στην 3η απάντηση: «Το δεύτερο 15ήμερο του Απριλίου, όταν θα είναι διαθέσιμη η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Επίδομα Παιδιού, θα πρέπει να υποβάλετε εκεί τη νέου τύπου αίτηση Α21, αφού πρώτα φροντίσετε να υποβάλετε έγκαιρα τη φορολογική σας δήλωση (έντυπο Ε1)».

Αν κάποιος έμπαινε χθες στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ θα διαπίστωνε ότι τη «χάκαραν» γατί στην ίδια (3η) απάντηση έχει απαλειφθεί η φράση: «Το δεύτερο 15ήμερο του Απριλίου» και το κείμενο ξεκινά με τη φράση… «όταν θα είναι διαθέσιμη η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα».

Οι μικροί γκεμπελίσκοι του ΟΠΕΚΑ άλλαξαν και την παλιά ανακοίνωση για να αποφύγουν το ρεζιλίκι. Πριν από ένα μήνα ανακοίνωναν ότι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου θα έχει αναρτηθεί το Α21 για τα επιδόματα και έσπευσαν να αλλάξουν την παλιά ανακοίνωση στην ιστοσελίδα τους (!!!) απαλείφοντας τη φράση «δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου», ώστε να φανεί ότι ουδέποτε δεσμεύτηκαν για ημερομηνίες! Η αποτυχία τους και η κοροϊδία που επεφύλαξαν στους δικαιούχους επιδομάτων είναι εμφανείς όμως στη χθεσινή τους ανακοίνωση.

Από Ιούνιο

Χθες, λοιπόν, ο ΟΓΑ-ΟΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι το Α21 θα είναι διαθέσιμο στα τέλη Μαΐου (!) και η β’ δόση πάει ένα μήνα πίσω και θα πληρωθεί τέλη Ιουνίου! Η διοίκηση του Οργανισμού λέει «ελάτε στον επόμενο μήνα».

Η σωστή επιλογή θα ήταν να αναρτήσουν το Α21 μετά τα μέσα Απριλίου, όπως είχαν επισήμως ανακοινώσει και όσοι είχαν κάνει φορολογική δήλωση να το συμπλήρωναν και να πληρώνονταν τη β’ δόση από τις 25 Μαΐου. Αυτό λέει η λογική και η κανονική λειτουργία ενός κράτους που εφαρμόζει τους νόμους.

Δεν το έκαναν όμως γιατί είδαν ότι οι φορολογικές δηλώσεις είναι λίγες και πονηρά σκεπτόμενοι, μετέθεσαν τις πληρωμές για τον επόμενο μήνα. Ομως αυτή η πονηρία τους αφήνει χωρίς επίδομα για τον Μάιο όσους πήγαν και έκαναν δηλώσεις και θα πρέπει από τη στενομυαλιά των διοικούντων και των γκεμπελίσκων της κυβέρνησης να μην πάρουν τα χρήματά τους, αλλά να περιμένουν το τέλος Ιουνίου για να πληρωθούν!

Η ομολογία

Η επίσημη παραδοχή του φιάσκου είναι στα όσα ανακοίνωσε χθες ο Οργανισμός, πληροφορώντας τους δικαιούχους επιδόματος τέκνων ότι:

Η πληρωμή της β’ δόσης 2018 θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου, δηλαδή στις 25 – 27 Ιουνίου και σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει την αίτηση του νέου Α21 έως και την 20ή Ιουνίου 2018 και θα δικαιούνται το επίδομα βάσει των εξαρτώμενων τέκνων και του εισοδήματος που είχαν το 2017 (σύμφωνα με τη φετινή φορολογική δήλωση).

Η νέα ηλεκτρονική διαδικασία των αιτήσεων Α21 θα ξεκινήσει το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου.

Η μετακίνηση αυτή δεν θα επηρεάσει τη γ’ δόση (επίδομα Μαΐου-Ιουνίου) που θα πληρωθεί στις 25 – 27 Ιουλίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει αίτηση Α21 για έως και την 20ή Ιουλίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αντερλεχτ – ΑΕΚ 1‑1 στο Λόττο Παρκ: ισοφάριση Ελίασον, ραντεβού πρόκρισης στη Νέα Φιλαδέλφεια

Αθλητικά Νέα Χτες
Οι Βέλγοι προηγήθηκαν με Ντόλμπεργκ, ο Στρακόσα κράτησε όρθια την Ένωση και ο Ελίασον «υπέγραψε» το 1-1 πριν από τη μεγάλη ρεβάνς στην OPAP Arena.

Λευκάδα: Καταγγελίες τουριστών και κατοίκων για εισιτήριο 10 ευρώ σε δημόσια παραλία

Ελλάδα Χτες
Ιδιοκτήτης οικοπέδου στην περιοχή Αγιοφύλι φέρεται να ζητά αμοιβή για να περάσουν από τον χώρο του στην παραλία

Βόλος: 18χρονος προσπάθησε να ξεφύγει από συμπλοκή και καρφώθηκε το πόδι του σε μπετόβεργα

Ελλάδα Χτες
Η Πυροσβεστική έκοψε με τροχό τη σιδερόβεργα από τον μηρό του νεαρού

Απορρίφθηκε πρόστιμο εκατομμυρίων για τον Τραμπ επειδή θεωρήθηκε «υπερβολικό»

Κόσμος Χτες
Δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση για πρόστιμο εκατομμυρίων για τον Ντόναλντ Τραμπ, επειδή, μεταξύ άλλων, θεωρήθηκε «υπερβολικό». Τι αφορά η υπόθεση.

Συγκλονίζει η ιατροδικαστική έκθεση των θυμάτων που απανθρακώθηκαν στο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα Χτες
Οι νεκροί που έφεραν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ήταν ζωντανοί μέχρι τη στιγμή που το φορτηγό έπεσε πάνω τους και ξέσπασε μεγάλη φωτιά

Guardian: Απόρρητα στοιχεία του ισραηλινού στρατού δείχνουν ότι το 83% των νεκρών στη Γάζα είναι άμαχοι

Κόσμος Χτες
«Πέντε στους έξι Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα ήταν άμαχοι»

1 στους 5 Έλληνες στερείται πρόσβασης σε κατάλληλη ιατρική περίθαλψη, σύμφωνα με Eurostat

Ελλάδα Χτες
Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον μέσο όρο να περιορίζεται μόλις στο 3,6%.

Ryanair: Χαοτικός ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας της Ελλάδας ‑ Καλεί την Κομισιόν να παρέμβει

Ελλάδα Χτες
Η αεροπορική εταιρεία καταγγέλλει καθυστερήσεις σε πάνω από 5.000 πτήσεις λόγω ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα

Οπαδός της Σάμσουνσπορ ανέμιζε σημαία με τον Κεμάλ στο Παναθηναϊκό Στάδιο ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Οπαδοί της τουρκικής ομάδας βρέθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ανέμισαν τη σημαία της ομάδας τους που απεικονίζει τον Κεμάλ, λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό

Γάζα ‑ Ο ισραηλινός στρατός ζητά εκκένωση νοσοκομείων πριν την εισβολή στο βορρά

Κόσμος Χτες
Ο στρατός ζητά από ιατρικούς φορείς και διεθνείς οργανώσεις στο βόρειο τμήμα να προετοιμάσουν την οργανωμένη απομάκρυνση του πληθυσμού προς τα νότια