E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Με ισχυρές αναταράξεις πάει στην Ολομέλεια η αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Με ψήφους από ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι

Δημοσίευση 3/5/2018 | 20:06

Με ισχυρές αναταράξεις πάει στην Ολομέλεια η αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Με «συντροφικά» μαχαιρώματα και ισχυρές αναταράξεις στο εσωτερικό των περισσοτέρων κοινοβουλευτικών ομάδων οδεύει προς την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να γίνουν ανάδοχοι γονείς, μετά την ψήφισή του από τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Υπέρ του επίμαχου άρθρου ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι. Καταψήφισαν η ΝΔ, το ΚΚΕ, οι ΑΝΕΛ, η Ενωση Κεντρώων και η ΧΑ, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη επιφυλάχθηκε για όλα τα άρθρα. Πάντως, η εισηγήτρια της ΔΗΣΥ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, επισήμανε ότι η «γραμμή» του κόμματος στην Ολομέλεια θα είναι υπέρ της ψήφισης της διάταξης, χωρίς ωστόσο να τίθεται ζήτημα κομματικής πειθαρχίας. Η ίδια επισήμανε οι βελτιώσεις στο άρθρο κινούνται στην σωστή κατεύθυνση, ωστόσο απαιτείται περαιτέρω βελτίωση, ώστε να διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα στην επιλογή του κατάλληλου ανάδοχου γονέα.

Να σημειωθεί ότι η επίμαχη διάταξη θα τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία και αναμένεται να προκαλέσει αρκετές διαφοροποιήσεις στις περισσότερες κοινοβουλευτικές ομάδες.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ήδη 10-12 βουλευτές είχαν εκφράσει επιφυλάξεις για το κατά πόσο η ρύθμιση διασφαλίζει τα δικαιώματα των παιδιών και αν η κοινωνία είναι έτοιμη να δεχθεί την συγκεκριμένη αλλαγή. Ωστόσο, σήμερα ο κ. Δημήτρης Βέττας ανέφερε ότι αποσύρει τις επιφυλάξεις του, δηλώνοντας ικανοποιημένος από τις βελτιώσεις που επέφερε το αρμόδιο υπουργείο, ενώ υποστήριξε ότι την ίδια άποψη έχουν κι άλλοι βουλευτές που εξέφραζαν προβληματισμούς.

Δεν παρέλειψε, όμως, να εκφράσει την πικρία του για την επίθεση που δέχθηκε από συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω της διαφωνίας του, λέγοντας: «Είμαι από αυτούς που μάλλον δεν είχαν το δικαίωμα να προβληματίζονται στον χώρο τους. Θεωρώ τον εαυτό μου αριστερό και δεν ζητώ τίποτα γι' αυτό. Ο προβληματισμός μου ανέφερε ότι η κοινωνία θέλει παραπάνω χρόνο για να προετοιμαστεί και δεν φέρω βάρος γι' αυτό. Αλλά καταλαβαίνω ότι θέλει τόλμη για να προβληματίζεσαι ακόμα και στην Αριστερά».

Η εισήγηση της Νέας Δημοκρατίας είναι κατά της ρύθμισης, ωστόσο, όπως είναι λογικό για ένα τέτοιο νομοσχέδιο, δεν τίθεται ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

Προς το «ναι» κατευθύνεται και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, όμως αρκετοί βουλευτές, μεταξύ των οποίων οι Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Δ. Κωνσταντόπουλος, Γ. Αρβανιτίδης, Μ. Τζελέπης, Λ. Γρηγοράκος, αναμένεται να διαφοροποιηθούν, είτε καταψηφίζοντας είτε απέχοντας.

Αρνητική θα είναι η ψήφος των ΑΝΕΛ, όμως, ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει, ενώ δεν αποκλείεται να τον ακολουθήσει και ο Κ. Ζουράρις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ραφήνα: Τραυματισμένο αλεπουδάκι ψάχνει τροφή στην κεντρική πλατεία

Ελλάδα 08.10.2025
Η αλεπού φαινόταν εξοικειωμένη με την ανθρώπινη παρουσία, ένα φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο συχνό

Η Τουρκία «παίζει» με τη φωτιά στα Βαλκάνια: Έστειλε χιλιάδες drones καμικάζι στο Κόσοβο

Κόσμος 08.10.2025
«Είναι drones μάχης εξοπλισμένα με εκρηκτικούς μηχανισμούς και δυνατότητα να πλήττουν τόσο κινούμενους όσο και στατικούς εχθρικούς στόχους» έγραψε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός

14 νεκροί από «εpωτικό τρίγωνο»: «Ήθελαν την ίδια γυναίκα»

Κόσμος 08.10.2025
Πέντε ακόμη άτομα τραυματίστηκαν

Ο μεγιστάνας της Πόρσε... σκάβει το Σάλτσμπουργκ: Θέλει να φτιάξει τούνελ που θα συνδέει την έπαυλή του με το κέντρο της πόλης!

Κόσμος 08.10.2025
Παρά τις αντιδράσεις, το έργο έχει ήδη εγκριθεί από την Επιτροπή Πολεοδομίας και αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα

Champions League: Το Netflix θα καταθέσει πρόταση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Αθλητικά Νέα 08.10.2025
Πόσα λεφτά θα... κερδίσει η UEFA

Τατόι: Γιατί έπεσε το εκπαιδευτικό αεροσκάφος

Ελλάδα 08.10.2025
Τα δύο πιθανά σενάρια

Η Γερμανίδα δήμαρχος που βρέθηκε μαχαιρωμένη υπέδειξε ως δράστιδα την κόρη της

Κόσμος 08.10.2025
Η Ίρις Στάλτσερ ανέκτησε τις δυνάμεις της και μίλησε στην αστυνομία μέσα από το νοσοκομείο

Βοτανικός: Εκδόθηκε η άδεια εκσκαφών για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, μπαίνουν οι μπουλντόζες

Αθλητικά Νέα 08.10.2025
Η άδεια εκσκαφών στο Βοτανικό εκδόθηκε και την Παρασκευή θα μπουν οι μπουλντόζες για να προχωρήσουν στον καθαρισμό για τις εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού

Αλλαξε τη διαθήκη του λίγο πριν το φονικό ο 68χρονος στη Φοινικούντα

Ελλάδα 08.10.2025
Τα άφησε όλα στον ανιψιό, αποκλήρωσε την ανιψιά του

Βελγίδα πρωταθλήτρια στίβου καταγγέλλει τον προπονητή της: «Μου είπε να βγάλω το εσώρουχο και να ξαπλώσω»

Κόσμος 08.10.2025
«Καταιγίδα» έχει ξεσπάσει στον βελγικό αθλητισμό μετά από καταγγελία αθλήτριας για σεξουαλική κακοποίηση από πρώην προπονητή της

Κρήτη: Το ερωtικό παιχνίδι ασφυξίας είχε γίνει επικίνδυνο – 45χρονος κατηγορείται για κακούργημα

Ελλάδα 08.10.2025
Η 55χρονη είχε δείξει στον σύντροφο της πώς να κάνει ΚΑΡΠΑ σε περίπτωση που συμβεί κάτι κακό - Ο άνδρας υπέβαλε μήνυση στη γυναίκα για ψευδή κατάθεση, συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερη

Μαντλίν ΜακΚαν: Ξέσπασε σε λυγμούς στο δικαστήριο η γυναίκα που υποστηρίζει ότι είναι η χαμένη κόρη των Βρετανών

Κόσμος 08.10.2025
Η Κέιτ ΜακΚαν περιγράφει πώς ένιωσε «παραβιασμένη» όταν άγνωστη γυναίκα την πλησίασε στο σπίτι της, ισχυριζόμενη ότι είναι η εξαφανισμένη κόρη της