E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αλλάζει ο καιρός με τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Τι καιρό θα κάνει την Πρωτομαγιά

Δημοσίευση 30/4/2018 | 08:38

Αλλάζει ο καιρός με τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει σήμερα το σκηνικό του καιρού με βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και σκόνη από την Αφρική, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Έτσι νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές αναμένονται για την Δευτέρα. Αρχικά θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Στην Αττική θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Επίσης, το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα στα βόρεια του νομού για τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές προβλέπονται στην Θεσσαλονίκη, με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η ελάχιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικές βροχές και το μεσημέρι - απόγευμα στα ορεινά ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησος αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικές βροχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές προβλέπονται στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι - απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στις Κυκλάδες θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη θα φτάσει έως τους 27 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πρωτομαγιά
Την Τρίτη ο καιρός αρχικά θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και τα νότια όπου ενδέχεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Το βράδυ ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στα δικαστήρια της Νέας Υόρκης ο Νικολάς Μαδούρο και η σύζυγός του ‑ Θα δικαστούν κεκλεισμένων θυρών

Κόσμος 05.01.2026
Ο Νικολάς Μαδούρο μεταφέρθηκε από το κέντρο κράτησης όπου βρισκόταν στο Μπρούκλιν, στο δικαστήριο του Μανχάταν όπου αναμένεται να δικαστεί κελεισμένων των θυρών

Συναγερμός στις γαλλικές αρχές: Ανδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε επιβάτη που κοιμόταν μέσα στο τρένο

Κόσμος 05.01.2026
Το θύμα υπέστη ελαφρά τραύματα στο μάγουλο και τα χέρια

Καρυστιανού για το FIR Αθηνών: «Τέμπη» και στον αέρα;

Ελλάδα 05.01.2026
«Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, να αξιώσουμε σεβασμό και να κατακτήσουμε το όραμα ενός πραγματικού Κράτους Δικαίου» γράφει στην ανάρτησή της

Ντουμπάι: Η Ουκρανή που ξυλοκοπήθηκε σε πάρτι Porta Potty ξαναπερπατάει ‑ «Ένιωσα σαν σπασμένη κούκλα»

Κόσμος 05.01.2026
Η πολύμηνη αποκατάστασή της περιελάμβανε τουλάχιστον 10 χειρουργικές επεμβάσεις, τα έξοδα των οποίων ανέλαβε το Ντουμπάι, ενώ κανείς δεν έχει κατηγορηθεί

Τα 148 λεπτά που οδήγησαν στη σύλληψη του Μαδούρο – Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός της επιχείρησης

Κόσμος 05.01.2026
Υπήρχε και ανθρώπινη πηγή εντός της βενεζουελανικής κυβέρνησης

Τραγωδία για ζευγάρι Ελλήνων στον Παναμά: Νεκρή η σύζυγος ‑ Σε κρίσιμη κατάσταση ο άνδρας

Κόσμος 05.01.2026
Τραγωδία για γνωστό ζευγάρι νομικών από την Κεφαλονιά κατά τη διάρκεια διακοπών στον Παναμά

Τελεσίγραφο Κυβέρνησης: Την Tετάρτη θα εξειδικεύσουμε τα μέτρα για τους αγρότες

Ελλάδα 05.01.2026
Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το χθεσινό μπλακ άουτ στα αεροδρόμια, αλλά και για τη Βενεζουέλα

Κρήτη: Έκρηξη σε καυστήρα σπιτιού στην Ανώπολη Χερσονήσου – Νεκρός 34χρονος

Ελλάδα 05.01.2026
Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και διαπιστώθηκε ο θάνατός του

Τι αλλάζει στην ετήσια άδεια το 2026

Οικονομία 05.01.2026
Πώς θα χορηγούνται οι άδειες στους εργαζόμενους το νέο έτος.

FIR Αθηνών: Εισαγγελική παρέμβαση για το μπλακ άουτ στα αεροδρόμια

Ελλάδα 05.01.2026
Προκαταρκτική εξέταση για επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία αεροσκαφών – Ανέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος