E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αλλάζει ο καιρός με τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Τι καιρό θα κάνει την Πρωτομαγιά

Δημοσίευση 30/4/2018 | 08:38

Αλλάζει ο καιρός με τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει σήμερα το σκηνικό του καιρού με βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και σκόνη από την Αφρική, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Έτσι νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές αναμένονται για την Δευτέρα. Αρχικά θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Στην Αττική θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Επίσης, το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα στα βόρεια του νομού για τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές προβλέπονται στην Θεσσαλονίκη, με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η ελάχιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικές βροχές και το μεσημέρι - απόγευμα στα ορεινά ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησος αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικές βροχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές προβλέπονται στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι - απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στις Κυκλάδες θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη θα φτάσει έως τους 27 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πρωτομαγιά
Την Τρίτη ο καιρός αρχικά θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και τα νότια όπου ενδέχεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Το βράδυ ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βουλγαρία: Τρεις νεκροί και εκατοντάδες εκτοπισμένοι από τις πλημμύρες

Κόσμος Χτες
Μεταξύ των θυμάτων είναι και δύο διασώστες

Τι αλλάζει στα διπλώματα οδήγησης σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ελλάδα Χτες
Πώς θα τιμωρούνται οι παραβάτες του ΚΟΚ

Απίστευτη γκάφα από τον Κουέστα ‑ Έφαγε γκολ πίσω από την σέντρα στην Τουρκία

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Χουλιάν Κουέστα ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής της ήττας της Αντάλιασπορ με 5-2 απέναντι στη Ρίζεσπορ

Το «φιλί» της Σελήνης με τον Κρόνο μεταξύ 5 και 6 Οκτωβρίου ‑ Tι ώρα να το δείτε

Tech + Science Χτες
Το φιλί μεταξύ του συντρόφου της Γης και του « Αρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «προσέλαβε» για μάνατζερ το ChatGPT

Αθλητικά Νέα Χτες
Για να διαπραγματευτεί το νέο του συμβόλαιο

Έναρξη του αντιγριπικού εμβολιασμού ‑ Για 1η φορά διαθέσιμο το ρινικό εμβόλιο για παιδιά

Ελλάδα Χτες
Υπάρχουν συγκεκριμένες αντενδείξεις για τη χορήγησή του

Δραματικό τέλος για κηπουρό σε βόθρο: Δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή στους ιδιοκτήτες βίλας στο Ρίο

Ελλάδα Χτες
Ο 55χρονος βρήκε ασφυκτικό θάνατο, όταν κλήθηκε να επισκευάσει μια αντλία λυμάτων χωρίς κανένα μέτρο προστασίας

Αρτα: Ολοκληρώθηκε η εκταφή της 28χρονης Σπυριδούλας – Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατό της

Ελλάδα Χτες
Απαντήσεις ζητάει η οικογένεια της εγκύου - Τα ερωτήματα που μένουν ανοιχτά

Ουκρανία: Ρωσικό drone χτύπησε ουκρανικό επιβατικό τρένο ‑Βίντεο με βαγγόνι να φλέγεται

Κόσμος Χτες
Μια νέα επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Σόστκα, συμπεριλαμβανομένης μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Σοκ στη Βρετανία: Παντρεύτηκε 15χρονη βάσει της σαρία και τη βίαζε μαζί με άλλους 18 άνδρες

Κόσμος Χτες
Οχτώ άνδρες καταδικάστηκαν σε συνολικά 91 χρόνια κάθειρξη για την εκμετάλλευση της ανήλικης