E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Υποψήφιος βουλευτής ο Νίκος Γκάλης στις επόμενες εκλογές ‑ Με ποιο κόμμα

Στήνονται τα ψηφοδέλτια

Δημοσίευση 29/4/2018 | 20:42

Υποψήφιος βουλευτής ο Νίκος Γκάλης στις επόμενες εκλογές ‑ Με ποιο κόμμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει θέσει το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα, έχει αρχίσει μαζί με τους συνεργάτες του να συμπληρώνει το παζλ με τις «γαλάζιες» υποψηφιότητες, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται για τις εσωκομματικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 13 Μαΐου για την ανάδειξη των πρόεδρων των τοπικών οργανώσεων του κόμματος. Μάλιστα στη ΝΔ δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτή την διαδικασία καθώς η συμμετοχή θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξαγωγή συμπερασμάτων.

Πρωταρχικός στόχος του προέδρου του κόμματος είναι η ανανέωση των ψηφοδελτίων μέσα από το μητρώο στελεχών αλλά και από πρόσωπα που έχουν ευρύτερα αποδεχτά από την κοινωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το TheTOC ο Νίκος Γκάλης θα είναι υποψήφιος της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης. Το φλερτ που υπήρχε εδώ και καιρό όπως όλα δείχνουν κατέληξε σε συμφωνία με τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα να έχει πάρει την απόφαση να μπει στον στίβο της πολιτικής.

Η κίνηση αυτή πρόκειται να ισχυροποιήσει ακόμη περαιτέρω την δυναμική της κεντροδεξιάς παράταξης στην Θεσσαλονίκη σε μια εκλογική περιφέρεια που η ΝΔ αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω των αντιπαραθέσεων με τον Ιβάν Σαββίδη, οποίος επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τους κατοίκους της περιοχής και κυρίως τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Ωστόσο η υποψηφιότητα Γκάλη μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες με την υψηλή δημοτικότητα του αλλά και με την αποδοχή που έχει ακόμη και στους φιλάθλους του δικεφάλου του βορά.

Τον Νίκο Γκάλη είχε προσεγγίσει άλλες δύο φορές στο παρελθόν η ΝΔ. Η πρώτη ήταν την περίοδο που ήταν πρόεδρος του κόμματος ο αείμνηστος Μιλτιάδης Έβερτ όπως και στις ευρωεκλογές του 2009.

Η Ντόρα στα Χανιά ελέω Κώστα

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες του TheTOC και ο Κώστας Μπακογιάννης διεκδικήσει τον δήμο της Αθήνας τότε η Ντόρα Μπακογιάννη πιθανότατα θα μετακομίσει από την Α΄ Αθήνας στην ιδιαίτερη της πατρίδα τα Χανιά. Η πρώην υπουργός φαίνεται να καταλήγει σε αυτή την απόφαση προκειμένου να διευκολύνει αλλά και παράλληλα να προστατεύσει τον γιo της από τις επιθέσεις που ενδεχομένως να δεχτεί στην περίπτωση που παρέμενε υποψήφια στην Α΄ Αθήνας. Επίσης επιστρέφει πολιτικά σε μία περιοχή που έχει στενούς δεσμούς λόγω του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και την οποία γνωρίζει πολύ καλά. Με αυτή την κίνηση ισχυροποιείται και η ΝΔ σε μια εκλογική περιφέρεια που παραδοσιακά αντιμετώπιζε προβλήματα.

Πρώτος στο επικρατείας ο Μεϊμαράκης;

Πολλά ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα για τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ και κυρίως μετά το γεύμα που είχε στο Κολωνάκι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μέχρι και πως θα μείνει εκτός ψηφοδελτίων γράφτηκε ενώ στην συνέχεια υπήρξαν διαρροές που τον ήθελαν να οδεύει προς τις Βρυξέλλες ως ευρωβουλευτής. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ. Αν ισχύσει το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, τότε ο πρόεδρος του κόμματος αδειάζει μία θέση από το ψηφοδέλτιο της Β΄ Αθήνας καθώς οι μνηστήρες που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι στην συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια είναι αρκετοί και περισσότεροι προέρχονται από το στενό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην Β΄ Αθήνας ο Ρουσόπουλος

Την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή μετά από περίπου 10 χρόνια ετοιμάζει με προσεχτικά βήματα ο Θόδωρος Ρουσόπουλος. Αν και ήταν πάντα κοντά στην περιφέρεια Αττικής την οποία ποτέ δεν δοκίμασε την τύχη του καθώς ο Κώστας Καραμανλής τον ήθελε στο Μαξίμου με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει προεκλογικό αγώνα, τώρα έχει επιλέξει όπως όλα δείχνουν να είναι υποψήφιος στην Β΄ Αθήνας. Οι σχέσεις του άλλωστε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ιδιαιτέρως καλές, όπως και με τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος μιλά με πολύ καλά λόγια για τον πρώην υπουργό Επικρατείας.

Δεν θα είναι γραμματέας της ΝΔ ο Καραμανλής (του Αχιλλέα)

Με κατηγορηματικό τρόπο ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής διαψεύδει τα σενάρια που τον θέλουν να είναι υποψήφιος για την θέση του Γραμματέα του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Καραμανλή τονίζεται πως δεν έχουν καμία βάση τα όσα είδαν το φως δημοσιότητας ενώ παράλληλα σημειώνεται πως δεν τον ενδιαφέρει το συγκεκριμένο κομματικό αξίωμα. Οι ίδιες πήγες αναφέρουν πως ο Γραμματέας της ΝΔ θα πρέπει να είναι ένα έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος που να γνωρίζει πλήρως την χαρτογράφηση της «γαλάζιας» παράταξης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία: Η Δυτική Ελλάδα μετρά τις πληγές της

Ελλάδα Χτες
Ποιοι δήμοι κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Συγκινητικό βίντεο: Καρέ καρέ η διάσωση αλόγου που είχε «βουλιάξει» σε λασπόνερα στη Φιλιππιάδα

Ελλάδα Χτες
Το άτυχο άλογο είχε ακινητοποιηθεί μέσα στα νερά, αδυνατώντας να μετακινηθεί

Ανάβει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα: Μεγάλη γιορτή με τον Πάνο Μουζουράκη

Ελλάδα Χτες
Ο Δήμος Αθηναίων ετοιμάζεται να φορέσει τα «καλά» του

Νεαρός δηλητηριάστηκε από σούσι στη Θεσσαλονίκη – Μολύνθηκε από το παράσιτο «ανισάκις»

Ελλάδα Χτες
Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό ανισακίασης

Θεσσαλονίκη: Έκλεβαν χρηματοκιβώτια και τα «έτρωγαν» στο καζίνο

Ελλάδα Χτες
Οι συλληφθέντες ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη (25/11)

Παγκράτι: Ελεύθεροι μετά τη δίωξη οι 2 οδηγοί για τον θάνατο 72χρονης ‑ Τραγική φιγούρα η κόρη της

Ελλάδα Χτες
Χάθηκε ο μοναδικός άνθρωπος που τη φρόντιζε - Προσωρινά η κοπέλα θα φιλοξενηθεί στο «Αιγινήτειο»

Λουτράκι: «Δεν ξαναμιλάω με δημοσιογράφο» ‑ Έφυγε από εκπομπή η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο

Ελλάδα Χτες
Η συμπεριφορά της δασκάλας προκάλεσε έντονη δυσφορία στους παρουσιαστές της εκπομπής

Τον Δεκέμβριο θα απολογηθούν Τριαντόπουλος και Αγοραστός στην ανακρίτρια για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

Ελλάδα Χτες
Μετά το τέλος των απολογιών η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου με βούλευμά τους θα αποφανθούν για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου

Πύργος: Συνελήφθησαν ένας 16χρονος και ένας 17χρονος για απόπειρα βιασμού ανήλικης

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθησαν και οι μητέρες των δυο ανηλίκων