E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η UNICEF εξηγεί γιατί διέκοψε τη συνεργασία της με την Επιτροπή στην Ελλάδα

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διεθνής οργάνωση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/4/2018 | 18:56

Η UNICEF εξηγεί γιατί διέκοψε τη συνεργασία της με την Επιτροπή στην Ελλάδα

Τους λόγους της διακοπής της συνεργασίας της με την πρώην Εθνική Επιτροπή της στην Ελλάδα εξηγεί η UNICEF με ανακοίνωσή της. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι έπειτα από διαδοχικούς ελέγχους αποκαλύφθηκαν «διοικητικές δυσλειτουργίες» και αναδείχθηκαν «μη βιώσιμες συστημικές παραλείψεις». Ωστόσο, αναφέρει η ανακοίνωση, δεν διαπιστώθηκε απάτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «Η UNICEF προέβει σε διακοπή της συμφωνίας της με την πρώην Εθνική Επιτροπή της στην Ελλάδα, μετά από διεξαγωγή δύο διαδοχικών ελέγχων από ανεξάρτητους φορείς - ο πρώτος κατόπιν αιτήματος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής και ο δεύτερος με αίτημα της UNICEF - οι οποίοι αποκάλυψαν διοικητικές δυσλειτουργίες και αναδείχθηκαν μη βιώσιμες συστημικές παραλείψεις. Αυτές περιλάμβαναν ανεπαρκή καταγραφή λογιστικών συναλλαγών, αμφισβητούμενες πρακτικές απασχόλησης και ελλιπή διακυβέρνηση. Ο ανεξάρτητος έλεγχος που ανέθεσε η UNICEF δεν διαπίστωσε την ύπαρξη απάτης».

Ακόμη, όπως τονίζει η UNICEF, «επένδυσε σημαντικούς πόρους και συνεργάστηκε μεθοδικά με το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Επιτροπής για το σχεδιασμό και την εφαρμογή πλάνου αναδιοργάνωσης, το οποίο θα επανέφερε την διοικητική διαχείρισή της στα διεθνή πρότυπα που απαιτούνται για το διεθνές δίκτυο Εθνικών Επιτροπών του Οργανισμού και που αναμένονται από τους εταίρους μας. Παρά τις εντατικές προσπάθειες, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι, δεδομένης της αναποφασιστικότητας και του διχασμού του διοικητικού συμβουλίου, οι στόχοι μας δεν είναι εφικτό να επιτευχθούν».

Επιπλέον, σημειώνεται ότι «διεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει προς την κατεύθυνση καθορισμού μιας νέας Εθνικής Επιτροπής στην Ελλάδα ώστε η UNICEF να συνεχίσει με υπερηφάνεια το έργο της για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο. Η UNICEF θα συνεργαστεί πλήρως με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στην έρευνα που διεξάγει για την Ελληνική Εθνική Επιτροπή».

Παράλληλα, «η UNICEF δεσμεύεται να συνεχίσει την 70-ετή στήριξη και συνεργασία της με την ελληνική κοινωνία» καθώς όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το έργο της «θα συνεχιστεί ως έχει, ως μέρος του πλάνου της προσφυγικής και μεταναστευτικής ανταπόκρισης, το οποίο στηρίζεται από το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και άλλους εταίρους της κοινωνίας των πολιτών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βουλγαρία: Τρεις νεκροί και εκατοντάδες εκτοπισμένοι από τις πλημμύρες

Κόσμος 04.10.2025
Μεταξύ των θυμάτων είναι και δύο διασώστες

Τι αλλάζει στα διπλώματα οδήγησης σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ελλάδα 04.10.2025
Πώς θα τιμωρούνται οι παραβάτες του ΚΟΚ

Απίστευτη γκάφα από τον Κουέστα ‑ Έφαγε γκολ πίσω από την σέντρα στην Τουρκία

Αθλητικά Νέα 04.10.2025
Ο Χουλιάν Κουέστα ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής της ήττας της Αντάλιασπορ με 5-2 απέναντι στη Ρίζεσπορ

Το «φιλί» της Σελήνης με τον Κρόνο μεταξύ 5 και 6 Οκτωβρίου ‑ Tι ώρα να το δείτε

Tech + Science 04.10.2025
Το φιλί μεταξύ του συντρόφου της Γης και του « Αρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «προσέλαβε» για μάνατζερ το ChatGPT

Αθλητικά Νέα 04.10.2025
Για να διαπραγματευτεί το νέο του συμβόλαιο

Έναρξη του αντιγριπικού εμβολιασμού ‑ Για 1η φορά διαθέσιμο το ρινικό εμβόλιο για παιδιά

Ελλάδα 04.10.2025
Υπάρχουν συγκεκριμένες αντενδείξεις για τη χορήγησή του

Δραματικό τέλος για κηπουρό σε βόθρο: Δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή στους ιδιοκτήτες βίλας στο Ρίο

Ελλάδα 04.10.2025
Ο 55χρονος βρήκε ασφυκτικό θάνατο, όταν κλήθηκε να επισκευάσει μια αντλία λυμάτων χωρίς κανένα μέτρο προστασίας

Αρτα: Ολοκληρώθηκε η εκταφή της 28χρονης Σπυριδούλας – Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατό της

Ελλάδα 04.10.2025
Απαντήσεις ζητάει η οικογένεια της εγκύου - Τα ερωτήματα που μένουν ανοιχτά

Ουκρανία: Ρωσικό drone χτύπησε ουκρανικό επιβατικό τρένο ‑Βίντεο με βαγγόνι να φλέγεται

Κόσμος 04.10.2025
Μια νέα επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Σόστκα, συμπεριλαμβανομένης μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Σοκ στη Βρετανία: Παντρεύτηκε 15χρονη βάσει της σαρία και τη βίαζε μαζί με άλλους 18 άνδρες

Κόσμος 04.10.2025
Οχτώ άνδρες καταδικάστηκαν σε συνολικά 91 χρόνια κάθειρξη για την εκμετάλλευση της ανήλικης