E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το Thessaloniki Street Food Festival επιστρέφει!

Με την υποστήριξη του E-Daily.gr

Σάββατο 28 και Κυριακή 28 Απριλίου στο Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση 28/4/2018 | 12:41

Το Thessaloniki Street Food Festival επιστρέφει!
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Δημαρχειακό Μέγαρο Δήμου Θεσσαλονίκης
Βασ. Γεωργίου 1, ΤΚ 54640, Θεσσαλονίκη, Tηλέφωνο: +302310877777
http://www.thessaloniki.gr
Ημερομηνίες: από 28/4/2018 έως 29/4/2018
ΑΠΡ 2018
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30


Το Σάββατο 28 & την Κυριακή 29 Απριλίου, ο προαύλιος χώρος του νέου Δημαρχείου μετατρέπεται σ’ ένα τεράστιο γευστικό πάρκο με επιλογές φαγητού απ’ όλο τον κόσμο, τρία μουσικά stages, δύο rest areas, kids corner και kitchen lab!

Aπό τις 11 το πρωί μέχρι και τις 12 το βράδυ, η Θεσσαλονίκη γεύεται και διασκεδάζει με το Thessaloniki Street Food Festival 2018!

Μια μεγάλη γιορτή για την πόλη της Θεσσαλονίκης, η οποία στηρίζεται και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 8ου Thessaloniki Food Festival, το οποίο διοργανώνεται από το Τμήμα Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τί είναι το Thessaloniki Street Food Festival;

Η ιδέα της δημιουργίας του Thessaloniki Street Food Festival γεννήθηκε μέσα από τα ταξίδια μας, την αγάπη μας για το φαγητό και φυσικά την ιστορία της Θεσσαλονίκης. Έχοντας ζήσει ο καθένας μας σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε, να γευτούμε & να δουλέψουμε σε αντίστοιχα Street Food Festivals. Μέσα στο μυαλό μας η γαστρονομική αναζήτηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με κάθε μας ταξίδι. Παράξενες γεύσεις, παλιές & νέες συνταγές, άγνωστοι συνδυασμοί και υλικά.

Η ιστορία της Θεσσαλονίκης μας ελκύει και μας δείχνει τη σωστή κατεύθυνση. Μια πόλη “σταυροδόμι των λαών”, η οποία τα παλιότερα χρόνια υπήρξε κοιτίδα πολυπολιτισμικότητας , που σήμερα την έχει διατηρήσει στις “γεύσεις” της. Μπαχάρια, αρώματα, πρώτες ύλες και συνταγές απ’ όλο τον κόσμο. Από τις Ινδίες μέχρι την Αμερική, από τα Ευρωπαϊκά γλυκά μέχρι τα σούσι της Ασίας.

Δημιουργούμε μια διήμερη γιορτή, ανοιχτή σε όλους!

Μέσα από τις γεύσεις θέλουμε να αναζητήσουμε και να παρουσιάσουμε την κοινή γευστική ταυτότητα, να γνωρίσουμε το διαφορετικό και το ξένο, οι ουρανίσκοι μας να εξερευνήσουν νέες γεύσεις.

Για 2 μέρες θα ζωντανέψει ένα «γευστικό» χωριό με διαφορετικές κουζίνες απ’ όλο τον κόσμο, food market, kitchen lab, kids’ corner και μουσική από τους Gadjo Dilo, Dub Pistols Soundsystem feat. Rodney P - RiddimKilla, Souled Out, Red Bull Music presents Kareem Kalokoh & Negros Tou Moria, DJs της πόλης και το πρώτο festival in festival με την παρουσία των Street Outdoors!

Μεγαλύτερος στόχος μας είναι να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη σε γαστρονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης, μέσω της τέχνης του φαγητού δρόμου!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

5ο επετειακό Japan Festival 2026: Ένα διήμερο γεμάτο Ιαπωνία!

Φεστιβάλ 17.02.2026
4 και 5 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου

Η Δούκισσα της Πλακεντίας

Θέατρο+Χορός 15.02.2026
ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΑΚΗαπό 08/01 έως 21/02

Έρχεται η παράσταση «Γουέστερν» στο Μικρό Κεραμεικό

Θέατρο+Χορός 12.02.2026
ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥαπό 19/02 έως 30/04

«Μια ελληνική λέξη που αγαπώ»: Εκπαιδευτική δράση του Σ.ΕΚ.Β. για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Cityλάιφ 09.02.2026
Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού, αποτελεί μια ημερομηνία ορόσημο για τον ελληνισμό

The Greek Film Festival in Berlin: Πρόγραμμα ταινιών και εκδηλώσεων 2026

Σινεμά 03.02.2026
Το The Greek Film Festival in Berlin θα σηκώσει αυλαία για 11η φορά στον κινηματογράφο Babylon, στις 25-29 Μαρτίου 2026

Athens Fashion Trade Show: Νέες συλλογές SS26 στο Metropolitan Expo

Cityλάιφ 28.01.2026
Η Athens Fashion Trade Show θα πραγματοποιηθεί από 29 Ιανουαρίου έως 1 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo, παρουσιάζοντας τις συλλογές Ανοιξη / Καλοκαίρι 2026 (SS26)

Fuckup Nights Thessaloniki επιστρέφει για 2η χρονιά ‑ 4 αληθινές ιστορίες που αξίζει να ακουστούν

Cityλάιφ 28.01.2026
Ετοιμαστείτε για γέλιο, γνώση και δημιουργία από μια κοινότητα που μετατρέπει την αποτυχία σε ευκαιρία για εξέλιξη!

29ο Παζάρι Βιβλίου 2026

Cityλάιφ 20.01.2026
Στην Πλατεία Κλαυθμώνος από τις 23 Ιανουαρίου – 15 Φεβρουαρίου 2026, 200 Εκδότες – Χιλιάδες Βιβλία – Τιμές από 1 €