E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κως: Ανοιξε την πόρτα και πάγωσε όταν είδε τις κόρες της

Απόφαση ανατροπή για τον πατέρα τους

Δημοσίευση 24/4/2018 | 09:44

Κως: Ανοιξε την πόρτα και πάγωσε όταν είδε τις κόρες της

Αθώος αποπλάνησης κατά συρροή και ασέλγειας μεταξύ συγγενών κρίθηκε χθες (23-04-2018) από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου, με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3), ένας κάτοικος Θεσσαλονίκης. Ο κατηγορούμενος παντρεύτηκε το 2007 και με την πρώην σύζυγό του απέκτησαν δύο κορίτσια. Η οικογένεια αρχικά διέμενε στην Κω, ωστόσο ο κατηγορούμενος φέρεται να εκδήλωσε την επιθυμία να μετοικήσουν στην Βόρεια Ελλάδα.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Κω είχε κρίνει ότι προκειμένου να το πετύχει αυτό, προγραμμάτισε την απόκτηση τρίτου παιδιού ώστε να καταφέρει την μετάθεσή του από δημόσια υπηρεσία όπου εργαζόταν, ως ηλεκτρολόγος, σε αντίστοιχη θέση στη Βόρεια Ελλάδα. Η σύζυγός του δεν στάθηκε αρωγός στα σχέδιά του, καθώς δεν επιθυμούσε να αποκτήσει άλλο παιδί, με αποτέλεσμα, όταν τελικά έμεινε έγκυος, να οξυνθούν οι μεταξύ τους σχέσεις από την επίμονη άρνησή της, να μην κρατήσει το παιδί, ενώ μετά την υποβολή της σε άμβλωση, επήλθε κλωνισμός του γάμου και μετοίκησε με τα παιδιά στην Κω, σε άλλη κατοικία.

Το χρονικό της υπόθεσης
Το Οκτώβριο του 2010 έγινε μια αποτυχημένη προσπάθεια επανασύνδεσής τους και στη συνέχεια η μητέρα εγκαταστάθηκε στην οικία της μητέρας της στη Βόρεια Ελλάδα. Τον Ιούνιο του 2012, όπως είχε καταγγελθεί, τα δύο παιδιά λογομάχησαν και το ένα επιχείρησε να ασελγήσει στην αδελφή της. Το γεγονός αυτό θορύβησε την μητέρα, που φέρεται να ενημερώθηκε από την κόρη της ότι κάτι ανάλογο είχε γίνει με τον πατέρα τους στην Κω.

Αφού κατήγγειλε το περιστατικό στην Εισαγγελία Ανηλίκων, παραγγέλθηκε και διενεργήθηκε από το παιδοψυχιατρικό τμήμα του νοσοκομείου πραγματογνωμοσύνη. Στο πλαίσιο της πραγματογνωμοσύνης φέρεται να περιγράφηκε η αξιόποινη συμπεριφορά του πατέρα προς τα παιδιά και συγκεκριμένα τα παιδιά περιέγραψαν τις ασελγείς πράξεις σε βάρος τους. Ακολούθησε τον Φεβρουάριο του 2013 η έκδοση εισαγγελικής διάταξης με την οποία του αφαιρέθηκε προσωρινά η επιμέλεια των ανηλίκων και απαγορεύτηκε η μεταξύ τους επικοινωνία.

Διεξήχθη ακολούθως και κοινωνική έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών από κοινωνική υπηρεσία και όπως φέρεται να προέκυψε, η συμπεριφορά του πατέρα ήταν επιτηδευμένη, εφέρετο να ασχολείται με θρησκευτικά θέματα, ενώ σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του με τα παιδιά δεν τον πλησίαζαν σε επισκέψεις του σε παιδικό σταθμό. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Κω, που εξέτασε την υπόθεση θεωρεί ότι τα ανήλικα έπεσαν θύματα ασελγών πράξεων του πατέρα στο χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2010 έως τον Δεκέμβριο του 2011, κατά την ενάσκηση του δικαιώματός επικοινωνίας του με αυτά. Του αποδίδεται συγκεκριμένα ότι θώπευε τα παιδιά στα ιδιαίτερα σημεία του σώματός τους.

Η απολογία του κατηγορούμενου
Ο κατηγορούμενος, αρνήθηκε και χθες απολογούμενος τις κατηγορίες και διατείνεται ότι όσα αναφέρει η μητέρα των παιδιών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα κι ότι επιχειρεί να τον αποκόψει από αυτά και να αποκλείσει κάθε επικοινωνία τους. Ουσιαστικά κατήγγειλε ότι πρόκειται για μια πλεκτάνη που στήθηκε εις βάρος του από την πρώην σύζυγό του, η οποία μάλιστα τον κατήγγειλε για τις ως άνω αξιόποινες πράξεις σε χρόνο, που είχαν αμφότεροι υποβάλει αιτήσεις με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων για την ρύθμιση της επικοινωνίας τους με τα παιδιά.

Ο κατηγορούμενος επικαλέστηκε ιατρική γνωμάτευση καθηγητή νευρολογίας από την οποία προκύπτει ότι δεν παρουσιάζει κάτι άτυπο από νευρολογική και ψυχιατρική άποψη. Τέλος, ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι ουδέν προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση των ανηλίκων. Σημειώνεται ότι μετά το πέρας της απολογίας του κατηγορουμένου επιβλήθηκαν σε βάρος του οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της απαγόρευσης κάθε συναναστροφής του με τα ανήλικα παιδιά και την οικογένεια της εν διαστάσει συζύγου του. Χθες ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσαν κάτοικοι της Κω για την προσωπικότητα του εξαίροντας τον χαρακτήρα του και εκφράζοντας την άποψη ότι οι καταγγελίες εις βάρος του δεν ευσταθούν.

Ο Εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή του εισηγήθηκε στο δικαστήριο να κριθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για τις πράξεις, που κατηγορείται, μόνο για το ένα από τα δύο παιδιά του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σκωτία – Ελλάδα 0‑3: Πάρτι ανόδου στη Γλασκώβη για τα τρομερά «μωρά» του Γιοβάνοβιτς

Αθλητικά Νέα Χτες
Κωνσταντέλιας, Καρέτσας, Τζόλης τα γκολ

Λακωνία: Στη θέση του οδηγού δεμένη με τη ζώνη βρέθηκε η 15χρονη που σκοτώθηκε όταν το όχημα έπεσε σε ποτάμι

Ελλάδα Χτες
Το όχημα κατέληξε σε κανάλι με την 15χρονη να χάνει τη ζωή της και τους γονείς να τραυματίζονται

ΗΠΑ: Κλέφτης κατάπιε διαμαντένια σκουλαρίκια αξίας 700 χιλιάδων δολαρίων ‑ Πώς ανακτήθηκαν

Κόσμος Χτες
Τα διαμαντένια σκουλαρίκια βρέθηκαν στο στομάχι του μετά από ακτινογραφία - Πώς κατάφεραν οι αστυνομικοί να τα πάρουν πίσω

Απολύθηκαν οκτώ δικαστές από την Πειθαρχική Ολομέλεια Αρείου Πάγου

Ελλάδα Χτες
Απολύθηκαν μια αντεισαγγελέας Εφετών, ένας Εφέτης, δυο Πρόεδροι Πρωτοδικών και τέσσερεις Πρωτοδίκες

Τραγωδία στη Λακωνία: Νεκρή ανήλικη μετά από εκτροπή οχήματος σε κανάλι – Δύο τραυματίες

Ελλάδα Χτες
Η ανήλικη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τα συντρίμμια του οχήματος

Παύθηκε από δήμαρχος Κωνσταντινούπολης ο Ιμάμογλου μετά την προφυλάκισή του

Κόσμος Χτες
Το υπουργείο Εσωτερικών καλεί το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα να εκλέξει πρόσωπο που θα ασκεί χρέη δημάρχου τις επόμενες ημέρες

Ο φυλακισμένος Ιμάμογλου καλεί σε «εξέγερση»: «Προδοσία, υψώστε τη φωνή σας στις πλατείες»

Κόσμος Χτες
Ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία, με τον δήμαρχο της Πόλης Εκρέμ Ιμάμογλου να κατατομείται και να προφυλακίζεται

Μίλτος Τεντόγλου: Εκτός βάθρου για πρώτη φορά μετά το 2019 – Το 8.14μ το χειρότερο άλμα της εξαετίας

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Έλληνας πρωταθλητής έδωσε και την ψυχή, αλλά τελικά έμεινε εκτός βάθρου, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια

Ανησυχητική ανακάλυψη στις βραζιλιάνικες νυχτερίδες ‑ Νέος κορονοϊός;

Κόσμος Χτες
Ένας επικίνδυνος συγγενής του κορονοϊού

Συγκλονίζει ο Φρανκ Ριμπερί: «Η μόλυνση μου έτρωγε τη σάρκα, λίγο έλειψε να χάσω το πόδι μου»

Αθλητικά Νέα Χτες
Τι είπε για Ζιντάν και την «κλεμμένη» Χρυσή Μπάλα