E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γέφυρα‑μυστήριο κάνει τα σκυλιά να βουτούν στο κενό

Ένα παλιό γεφύρι στη Σκοτία έχει τη δική του ανατριχιαστική ιστορία

Δημοσίευση 23/4/2018 | 19:53

Γέφυρα‑μυστήριο κάνει τα σκυλιά να βουτούν στο κενό

Το μυστήριο δεν λείπει στον κόσμο μας, αν και αυτά που συμβαίνουν σε σκοτσέζικη γέφυρα δύσκολα μπορούν να γίνουν δεκτά από τον κοινό νου.

Η Overtoun Bridge του Dumbarton της Σκοτίας παρέχει πρόσβαση στο παλιό μέγαρο που στέκει μεγαλόπρεπο εδώ και 150 χρόνια, αν και τα τελευταία 70 χρόνια κάτι παράξενο συμβαίνει.

Όπως ομολογούν οι κάτοικοι εδώ και τόσες δεκαετίες, τα σκυλιά βουτούν από κει στον θάνατο, καθώς από το 1950 περισσότερα από 50 έχουν κάνει το άλμα της πίστης και σκοτώθηκαν, ενώ άλλα 600 σώθηκαν με βαρύτατα τραύματα.

Κι ενώ δεν θα ήταν παρά λαϊκές δοξασίες της περιοχής, οι κάτοικοι ορκίζονται πως κάτι περίεργο συμβαίνει στη γέφυρα και τα σκυλιά τους την αποφεύγουν μετά μανίας. Μας λένε ακόμα πως όλα τους εξαγριώνονται (ή πηδάνε στον γκρεμό) σε ένα συγκεκριμένο σημείο του γεφυριού, με πάμπολλες όπως είναι φυσικό θεωρίες να προσπαθούν να εξηγήσουν το ανεξήγητο.

Και όλες έχουν να κάνουν με το παραφυσικό, από παλιούς κέλτικους μύθους για την περιοχή μέχρι και το φάντασμα της παλιάς κυράς του κάστρου, που στοίχειωσε το πέρασμα από το 1931 που έφυγε από τον κόσμο.

Κι ένα νέο βιβλίο έρχεται τώρα να ρίξει φως στο ακατανόητο. Ο συγγραφέας του, Paul Owens, λέει χαρακτηριστικά: «Είναι ένα πολύ περίεργο μέρος. Ένα από τα πιο παράξενα της περιοχής είναι ότι μοιάζει πολύ ήρεμη και ειρηνική, αλλά μπορεί να αλλάξει σε μια στιγμή. Και εκεί που βιώνεις χαρά, όλα αλλάζουν και γεμίζεις με φρίκη και τρόμο. Το έχω νιώσει και το έχω δει να συμβαίνει».

Ο ψυχολόγος σκύλων Dr David Sands, που έκανε τη δική του έρευνα στο γεφύρι, ενοχοποιεί πάντως πιο «γήινα» πράγματα, όπως τον συνδυασμό οπτικοχωρικών φαινομένων και μικρών άγριων ζώων, όπως οι νυφίτσες. Οι νυφίτσες, μας λέει, αφήνουν έντονες οσμές και η κατασκευή της γέφυρας δεν αφήνει χώρο στα σκυλιά να δουν τι υπάρχει από κάτω. Κι έτσι ενδέχεται να θέλουν να ακολουθήσουν απλώς τις μυρωδιές, καταλήγοντας στην πτώση από τη γέφυρα.

«Νομίζω πως είναι εξαιρετικά πιθανό σε όλες τις περιπτώσεις εδώ στην Overtoun Bridge να ήταν η περιέργεια που σκότωσε τον σκύλο», λέει χαρακτηριστικά...

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μερικά από τα πιο κορυφαία γαμήλια φιλιά στην ιστορία του Hollywood

Tabloid 28.04.2024
Όταν celebrities φίλησαν την αγαπημένη τους σταρ στα σκαλιά της εκκλησίας

Πάρις Χίλτον: Ποζάρει γυμνή φορώντας μόνο τα αξεσουάρ της

Tabloid Χτες
Τι είπε η χρυσή κληρονόμος για τα παιδιά και τον σύζυγό της

Αυτοί είναι οι κούκλοι αδερφοί της Ζέτας Μακρυπούλια

Tabloid Χτες
Γόης γκριζομάλλης ο ένας, μελαχρινός κούκλος ο άλλος

Αγνώριστος πασίγνωστος ηθοποιός για γυρίσματα ταινίας

Celebrity Stories Χτες
Ο ηθοποιός υποδύεται έναν προπονητή πυγμαχίας στο Giant

«Ο Γιώργος Λιάγκας έχει προφανώς περισσότερο IQ από μένα»

TV Buzz Χτες
«Κάποιοι που είμαστε παλιοί δημοσιογράφοι δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε στο να παίρνουμε τον παχυλό μισθό μας» υπογράμμισε ο Νίκος Μάνεσης

Λάτεξ, δαντέλα και «καυτό» μίνι: Σκέτη «πυρκαγιά» η Λιζ Χάρλεϊ στα 58 της

Social Χτες
Η ηθοποιός πόζαρε με δαντελωτή μπλούζα και κόκκινη φούστα

Ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου: Ηθοποιοί του «Σασμού» και του «Ήλιου» παντρεύτηκαν

Tabloid Χτες
Το ζευγάρι ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου την Παρασκευή 26 Απριλίου