E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε ποια πόλη μια θέση πάρκινγκ κοστίζει όσο ένα διαμέρισμα

Μαντέψτε τιμές

Δημοσίευση 23/4/2018 | 14:27

Σε ποια πόλη μια θέση πάρκινγκ κοστίζει όσο ένα διαμέρισμα

Το να αποκτήσει κανείς ένα σπίτι στο Χονγκ Κονγκ είναι όνειρο θερινής νυχτός καθώς θεωρείται μία από τις ακριβότερες πόλεις του κόσμου, με τα διαμερίσματα να πωλούνται για πάνω από 70 εκατομμύρια δολάρια.

Αλλά δεν είναι μόνο οι χώροι διαβίωσης στο Χονγκ Κονγκ που είναι ακριβοί – μία θέση πάρκινγκ στην περιοχή Kowloon μόλις νοικιάστηκε για 1.274 δολάρια το μήνα, καθιστώντας την, τον πιο ακριβό ενοικιαζόμενο χώρο στάθμευση της πόλης.

Οι μεσίτες επιβεβαίωσαν πως ο χώρος των 12 τετραγωνικών μέτρων νοικιάστηκε τη Δευτέρα στο πολυτελές έργο Ultima στην κατοικημένη περιοχή Ho Man Tin.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «South China Morning Post» το ενοίκιο για το συγκεκριμένο χώρο στάθμευσης είναι παραπάνω και από αυτό που δίνουν μερικοί άνθρωποι για κάποιο μικρό διαμέρισμα της πόλης.

Το έργο Ultima έχει μόνο 370 θέσεις πάρκινγκ για τα 527 διαμερίσματά του, κάτι που προκάλεσε την εκτόξευση της τιμής του.

Το Χονγκ Κονγκ, πάντως, συνεχίζει να σπάει τα ρεκόρ για το υψηλό κόστος ζωής του.

Τον Νοέμβριο, δύο διαμερίσματα στην πολυκατοικία στο The Peak, πουλήθηκαν έναντι 149 εκατομμυρίων δολαρίων σε έναν μόνο αγοραστή.

Ένας άγνωστος αγοραστής πλήρωσε 76,8 εκατομμύρια δολάρια για ένα διαμέρισμα 425 τετραγωνικών μέτρων και περίπου 71,7 εκατομμύρια δολάρια για ένα διαμέρισμα 400 τετραγωνικών μέτρων.

Το Χονγκ Κονγκ είναι η δεύτερη πλουσιότερη πόλη στον κόσμο με μόλις το 1/10 της γης να είναι χερσαία για κατοικίες.

Φωτο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια αυτοκινητοβιομηχανία «έδιωξε» την AI και γιατί επέστρεψε στους ανθρώπους μηχανικούς

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Η Ford παραδέχτηκε λάθος εκτίμηση μετά από τρία χρόνια εξάρτησης από την τεχνητή νοημοσύνη, με σοβαρά προβλήματα ποιότητας να οδηγούν στην επαναπρόσληψη 350 μηχανικών.

Ποιος είναι ο ψαράς που επιβίωσε 8 μέρες μόνος στον Ειρηνικό και πώς τα κατάφερε

E-Daily 3.Left 01.07.2026
Ο 42χρονος Τζούνιορ Απιούτα εντοπίστηκε από αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας έπειτα από οκτώ ημέρες επιβίωσης στα ανοιχτά του Ειρηνικού Ωκεανού.

Έρχεται νέα οικονομική «φούσκα»: Οι ειδικοί βλέπουν τα ίδια σημάδια που προηγήθηκαν του μεγάλου κραχ

E-Daily 1.Hero 01.07.2026
Μήπως ζούμε ξανά τις τελευταίες μέρες πριν από μια μεγάλη οικονομική κρίση;

Πουλούσε τις φανέλες και τα παπούτσια του για να ταΐσει το παιδί του: Η απίστευτη ιστορία του ήρωα της Παραγουάης

E-Daily 3.Left Χτες
Από τις δυσκολίες στην κορυφή: Η συγκλονιστική ιστορία του τερματοφύλακα που έγινε ήρωας της Παραγουάης

Ένα ταξίδι στα πιο γλυκά καλοκαίρια των `80s και `90s – Πόσα από αυτά τα παγωτά θυμάσαι;

E-Daily 3.Left Χτες
Αυτά τα παγωτά θα σε γυρίσουν κατευθείαν στην παιδική σου ηλικία

Τι είναι η Santa Muerte και γιατί συνδέεται με ορισμένες από τις πιο σοκαριστικές υποθέσεις στο Μεξικό

E-Daily 3.Left Χτες
Οι σκοτεινές εγκληματικές υποθέσεις που αφήνουν το κοινό σοκαρισμένο

Πόσα λεφτά παίρνουν τα ball boys & girls στο Wimbledon

E-Daily 3.Left Χτες
Λιγότερα από όσα φαντάζεσαι

Η τραγική ιστορία πίσω από την «Ωραία Κοιμωμένη του Έβερεστ»

E-Daily 3.Left Χτες
Το ιστορικό ρεκόρ που μετατράπηκε σε εφιάλτη

40,5%: Το ποσοστό που αλλάζει την εικόνα για τον εθελοντισμό στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left Χτες
Η πρώτη συστηματική χαρτογράφηση του φαινομένου από τη Humanity Greece και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών