E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΑΕΚ εναντίον ΕΡΤ και «Αθλητικής Κυριακής»

«Όργιο προπαγάνδας»

Δημοσίευση 16/4/2018 | 18:27

ΑΕΚ εναντίον ΕΡΤ και «Αθλητικής Κυριακής»

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ είναι έξαλλοι με την ΕΡΤ για τα όσα ακούστηκαν στην εκπομπή της "Αθλητικής Κυριακής". "Σκληρή" ανακοίνωση από την Ένωση.
Η εκπομπή «Αθλητική Κυριακή» φιλοξένησε δύο παράγοντες του ΠΑΟΚ (σ.σ. Παντελής Κωνσταντινίδης, Κυριάκος Κυριάκος), οι οποίοι μίλησαν για το θέμα της εκδίκασης της έφεσης για την τιμωρία των «ασπρόμαυρων» και για όσα έγιναν στην Τούμπα.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ τόνιζαν ότι «υπάρχει μια δικαστική διαδικασία σε εξέλιξη και περιμέναμε από τη δημόσια τηλεόραση να τηρήσει ουδέτερη στάση και όχι να προχωρήσει σε live εξέταση μαρτύρων της μιας πλευράς», με τον επικεφαλή του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ και παρουσιαστή της εκπομπής, Γιώργο Λυκουρόπουλο, να μεταφέρει τη θέση της δημόσιας τηλεόρασης.

«Επικοινώνησα με τον κ. Δημάτο, τον ενημέρωσα ότι θα φιλοξενηθούν στην εκπομπή οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και του ζήτησα να παρακολουθεί την εκπομπή κάποιος από την ΑΕΚ για να παρέμβει ζωντανά, αν το θελήσει. Μου απάντησε ότι θα είναι στο δρόμο μετά το παιχνίδι με τον Πλατανιά και μου είπε ότι θα ενημερώσει τον κ. Λυσσάνδρου, για να παρακολουθεί την εκπομπή και να παρέμβει», είπε ο δημοσιογράφος ζωντανά στον αέρα της εκπομπής.

Η ΕΡΤ υποστηρίζει ακόμα ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, η εκπομπή κινήθηκε δεοντολογικά.

ΑΕΚ για ΕΡΤ και Αθλητική Κυριακή: «Όργιο προπαγάνδας»

Λίγες ώρες αργότερα, η ΑΕΚ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, μέσα από την οποία απευθύνει ερωτήματα στην διοίκηση της ΕΡΤ. Η ανακοίνωση, μάλιστα, κοινοποιήθηκε στη διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης αλλά και στον υπουργό ψηφιακής πολιτικής Νίκο Παππά.

Η ανακοίνωση

«Αν η διοίκηση της ΕΡΤ εκτιμά ότι η χθεσινή εκπομπή της Αθλητικής Κυριακής, της πιο ιστορικής εκπομπής της ελληνικής τηλεόρασης, τήρησε το πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και συμφωνεί με τη μετατροπή της σε τηλε–δίκη με εξέταση μαρτύρων ΜΟΝΟ της μίας πλευράς, την ώρα που η κανονική δικαστική διαδικασία σε μία τόσο σημαντική υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, τότε πραγματικά το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ ό,τι αρχικά εκτιμήσαμε και τα κίνητρα μπορεί να είναι πολύ πιο σκοτεινά απ’ ότι ο καθένας μπορεί να υποθέτει.

Η ΑΕΚ όντως ειδοποιήθηκε από την ΕΡΤ, ακριβώς εννιά λεπτά πριν από την αναχώρηση διοίκησης και ομάδας για το γήπεδο του Πλατανιά, ότι το βράδυ θα έχει καλεσμένο τον διευθυντή επικοινωνίας του ΠΑΟΚ στην Αθλητική Κυριακή. Δεν ενημερώθηκε ποτέ ότι προτίθεται να στήσει ένα τέτοιο μονόπλευρο σόου στο οποίο, όπως επίσημα και χωρίς αιδώ παραδέχεται στην ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΕΡΤ είχε επιφυλάξει για την ΑΕΚ το ρόλο του… τσιλιαδόρου των όσων θα ακούγονταν.

Εκτός του ότι η ΑΕΚ δεν θα μετείχε ποτέ σε μια τέτοια διαδικασία σεβόμενη μια δικαστική διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως έκανε από την πρώτη στιγμή, το ζητούμενο όσον αφορά τη δημοσιογραφική δεοντολογία, που καταπατήθηκε βάναυσα χθες το βράδυ, είναι εντελώς διαφορετικό και πολύ πιο σοβαρό, κάτι το οποίο η διοίκηση της ΕΡΤ δεν μπορεί να προσπεράσει χωρίς να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις περιοριζόμενη σε ελαφρές ανακοινώσεις.

Οι παρουσιαστές της Αθλητικής Κυριακής, που άφησαν για πολλοστή φορά να εξελίσσεται αυτό το όργιο προπαγάνδας και αλλοίωσης των πραγματικών περιστατικών γύρω από ένα δήθεν σφύριγμα στα αποδυτήρια της Τούμπας, αναρωτήθηκαν ποτέ στη διάρκεια της εκπομπής ότι ο λόγος της διακοπής του εν λόγω αγώνα είχε υπάρξει νωρίτερα, σε ζωντανή μετάδοση μπροστά στα μάτια εκατομμύρια τηλεθεατών και δεν ήταν άλλος από την είσοδο του προέδρου του ΠΑΟΚ με όπλο και συνοδεία μπράβων στον αγωνιστικό χώρο;

Τόλμησαν να ψελλίσουν έστω μια ερώτηση για αυτό το μείζον γεγονός, που εξέθεσε την Ελλάδα διεθνώς, που αποτέλεσε λόγο διακοπής όχι ενός αγώνα, αλλά ενός ολόκληρου πρωταθλήματος με επίσημο έγγραφο της ελληνικής κυβέρνησης, που αποτέλεσε λόγο διαγραφής του ΠΑΟΚ από την ECA, που καταδικάστηκε από τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές, που δυσφήμησε την Ελλάδα στα πέρατα της οικουμένης και που αποτελεί σε επίσημο έγγραφο της FIFA τον βασικό κίνδυνο απειλής με GREXIT του ελληνικού ποδοσφαίρου;

Παρακολουθείστε την εκπομπή, απαντήστε σε αυτά τα ερωτήματα που δεν προέρχονται από την ΑΕΚ αλλά από τους δικούς σας τηλεθεατές και ενημερώστε μας για το αν σκοπεύετε να προβείτε σε συγκεκριμένες κινήσεις για αυτό το όργιο παραπληροφόρησης στη χθεσινή Αθλητική Κυριακή.

Μέχρι τότε η ΠΑΕ ΑΕΚ επιφυλάσσεται για όλα τα νόμιμα δικαιώματά της και για τη στάση που θα ακολουθήσει απέναντι στη δημόσια τηλεόραση και απέναντι σε μια εκπομπή που δεν πρόσβαλλε τη δική μας ομάδα, αλλά τη νοημοσύνη του μέσου Έλληνα φίλαθλου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βουλγαρία: Τρεις νεκροί και εκατοντάδες εκτοπισμένοι από τις πλημμύρες

Κόσμος 04.10.2025
Μεταξύ των θυμάτων είναι και δύο διασώστες

Τι αλλάζει στα διπλώματα οδήγησης σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ελλάδα 04.10.2025
Πώς θα τιμωρούνται οι παραβάτες του ΚΟΚ

Απίστευτη γκάφα από τον Κουέστα ‑ Έφαγε γκολ πίσω από την σέντρα στην Τουρκία

Αθλητικά Νέα 04.10.2025
Ο Χουλιάν Κουέστα ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής της ήττας της Αντάλιασπορ με 5-2 απέναντι στη Ρίζεσπορ

Το «φιλί» της Σελήνης με τον Κρόνο μεταξύ 5 και 6 Οκτωβρίου ‑ Tι ώρα να το δείτε

Tech + Science 04.10.2025
Το φιλί μεταξύ του συντρόφου της Γης και του « Αρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «προσέλαβε» για μάνατζερ το ChatGPT

Αθλητικά Νέα 04.10.2025
Για να διαπραγματευτεί το νέο του συμβόλαιο

Έναρξη του αντιγριπικού εμβολιασμού ‑ Για 1η φορά διαθέσιμο το ρινικό εμβόλιο για παιδιά

Ελλάδα 04.10.2025
Υπάρχουν συγκεκριμένες αντενδείξεις για τη χορήγησή του

Δραματικό τέλος για κηπουρό σε βόθρο: Δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή στους ιδιοκτήτες βίλας στο Ρίο

Ελλάδα 04.10.2025
Ο 55χρονος βρήκε ασφυκτικό θάνατο, όταν κλήθηκε να επισκευάσει μια αντλία λυμάτων χωρίς κανένα μέτρο προστασίας

Αρτα: Ολοκληρώθηκε η εκταφή της 28χρονης Σπυριδούλας – Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατό της

Ελλάδα 04.10.2025
Απαντήσεις ζητάει η οικογένεια της εγκύου - Τα ερωτήματα που μένουν ανοιχτά

Ουκρανία: Ρωσικό drone χτύπησε ουκρανικό επιβατικό τρένο ‑Βίντεο με βαγγόνι να φλέγεται

Κόσμος 04.10.2025
Μια νέα επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Σόστκα, συμπεριλαμβανομένης μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Σοκ στη Βρετανία: Παντρεύτηκε 15χρονη βάσει της σαρία και τη βίαζε μαζί με άλλους 18 άνδρες

Κόσμος 04.10.2025
Οχτώ άνδρες καταδικάστηκαν σε συνολικά 91 χρόνια κάθειρξη για την εκμετάλλευση της ανήλικης