Δικογραφία για ποpvογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου σε βάρος 27χρονου
Έπειτα από αίτημα των κυπριακών Αρχών
Δημοσίευση 12/4/2018 | 18:17

Για ποpvογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρους 27χρονου, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από αίτημα των κυπριακών Αρχών για διενέργεια έρευνας σε οικία ατόμου, το οποίο φέρεται να απέσπασε από ανήλικη Κύπρια υλικό ποpvογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτυακού παιχνιδιού και προγράμματος επικοινωνίας.
Κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 27χρονου, σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητού τηλεφώνου, που περιείχε κάρτα αποθήκευσης και τρία φορητά μέσα αποθήκευσης, τύπου USB, ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπό διερεύνηση υπόθεση.
Σημειώνεται, ότι τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.