E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Βρικόλακες» βασισμένο στο έργο του Ερρίκου Ίψεν στο Φεστιβάλ Αθηνών

Μέσα από απόκοσμες εικόνες, οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με μια απρόσμενη συνθήκη, συνεχίζοντας την αναμέτρηση με τους προσωπικούς και κοινωνικούς τους Βρικόλακες

Δημοσίευση 4/4/2018 | 17:30

«Βρικόλακες» βασισμένο στο έργο του Ερρίκου Ίψεν στο Φεστιβάλ Αθηνών
ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνίες: από 17/7/2018 έως 19/7/2018
ΙΟΥΛ 2018
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ωρα προσέλευσης: 21:00

από 5 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Η ομάδα blindspot theatre group ιδρύθηκε το 2009 από την ηθοποιό Γιώτα Αργυροπούλου και τον σκηνοθέτη Μιχάλη Κωνσταντάτο με σκοπό τη δημιουργία παραστάσεων που παντρεύουν διαφορετικές τέχνες – θέατρο, εικαστικά, κινηματογράφο, μουσική, νέες τεχνολογίες – με απώτερο στόχο τη δημιουργία μίας νέας αισθητικής γλώσσας.

Έχουν παρουσιάσει τις δουλειές τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ η περφόρμανς τους Ένα άτομο τη φορά επιλέχθηκε από τη Μαρίνα Αμπράμοβιτς για την έκθεση «As One» στο Μουσείο Μπενάκη.

Ο Μιχάλης Κωνσταντάτος ως σκηνοθέτης κινηματογράφου απέσπασε πολυάριθμα διεθνή βραβεία τόσο για τις μικρού μήκους ταινίες Two Times Now και Only for Εver, όσο και για τη μεγάλου μήκους Luton, ενώ η τελευταία παράσταση της ομάδας, Hotel, ξεχώρισε στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό του σημαντικού γερμανικού φεστιβάλ Berliner Festspiele. Παρουσίασαν την Έντα Γκάμπλερ με μεγάλη επιτυχία στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών και προσκλήθηκαν με νέο έργο τους στο Φεστιβάλ Ίψεν 2016 στο Εθνικό Θέατρο του Όσλο.

Στην παράσταση που δημιουργούν για το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών, οι Blindspot κάνουν μία ανατροπή στη βασική έκβαση του ιψενικού έργου. Μέσα από απόκοσμες εικόνες, οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με μια απρόσμενη συνθήκη, συνεχίζοντας την αναμέτρηση με τους προσωπικούς και κοινωνικούς τους Βρικόλακες. Το κείμενο δημιουργείται με αποσπάσματα από το πρωτότυπο και με νέα κείμενα που γράφονται ειδικά για την παράσταση. 

Σημείωμα των σκηνοθετών

Τη βραδιά των εγκαινίων του Ιδρύματος Άλβινγκ τα βασικά πρόσωπα των Βρικολάκων είναι εκεί. Παρόντες όλοι για να τιμήσουν το ίδρυμα που ανοίγει προς τιμήν του μεγάλου εκλιπόντος, του λοχαγού Άλβινγκ. To ίδρυμα-δωρεά είναι έτοιμο και σε λίγες ώρες πρόκειται να παραδοθεί στην πόλη για τις ανάγκες της. Κάνοντας μιαν ανατροπή στη βασική έκβαση της ιστορίας, τοποθετούμε τους ήρωες στο αύριο του έργου, στο κατώφλι του ιδρύματος, που λειτουργεί ως ένα σύμβολο προσωπικής και κοινωνικής εκπλήρωσης. 

Μέσα από το διάσημο κλασικό δράμα του Ίψεν δημιουργούμε έναν τόπο συνάντησης μεταξύ του ήδη υπάρχοντος έργου και νέων πρωτότυπων κειμένων, τα οποία ρίχνουν φως στην ανομολόγητη πλευρά των χαρακτήρων. Το παρελθόν των ηρώων, το ψυχικό τους τοπίο και οι μεταξύ τους σχέσεις φωτίζονται μέσα από μια απρόσμενη και παράδοξη συνθήκη.

Κρατώντας τους βασικούς χαρακτήρες και την αλήθεια τους, τα πρόσωπα του έργου –Μάντερς, Άλβινγκ, Όσβαλντ και Ρεγγίνε– έρχονται αντιμέτωπα με τους φόβους, τις επιθυμίες, τα όνειρα, τους εφιάλτες, τους προσωπικούς και κοινωνικούς τους Βρικόλακες. Μέσα σε αυτή τη νέα συνθήκη θα μπορέσουν οι ήρωες του έργου να αναδυθούν στο φως ή το σκοτάδι θα παραμείνει ο αναπόφευκτος προορισμός τους;

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κόντρα στον Ανεμο: η ιπτάμενη περιπέτεια της Τίρα

Παιδικά 06.10.2025
ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗαπό 26/10 έως 14/1210

Reworks Festival 2025: Το πλήρες lineup της 21ης έκδοσης

Μουσική 15.09.2025
Το reworks 2025 συνεχίζει να χαράζει νέους δρόμους, δημιουργώντας εμπειρίες που μένουν αξέχαστες.

Γιώργος & Νίκος Στρατάκης στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική 15.09.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ17/09

53ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2025: Οι εκδηλώσεις από από 15 έως 21 Σεπτεμβρίου 2025

Φεστιβάλ 14.09.2025
Μην χάσετε τις συναρπαστικές στιγμές και τα μοναδικά ραντεβού με το βιβλίο στο Πάρκο του Αρεως!

Οι Puressence αγαπούν τη Θεσσαλονίκη και μας λένε γιατί

Μουσική 14.09.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ20/09

53ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2025: Οι εκδηλώσεις από 12 έως 14 Σεπτεμβρίου 2025

Φεστιβάλ 11.09.2025
Μην χάσετε τις συναρπαστικές στιγμές και τα μοναδικά ραντεβού με το βιβλίο στο Πάρκο του Αρεως!

Techniques by Blend Athens ‑ Indira Paganotto presents: Artcore

Μουσική 10.09.2025
ΓΗΠΕΔΟ TAE KWON DO ΦΑΛΗΡΟ04/10

Παύλος Παυλίδης live στο Θέατρο Γης

Μουσική 10.09.2025
ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ27/09

Thessaloniki Beer Festival 2025

Φεστιβάλ 09.09.2025
ΔΕΘ - HELEXPOαπό 26/09 έως 28/09

1ο Rewindland Pop Culture Festival & Open Air Market 2025

Μουσική 08.09.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝαπό 13/09 έως 14/094