E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

O Bach συναντά τον Gershwin, δια χειρός του πλέον ανατρεπτικού βιολονίστα της εποχής μας!

Nigel Kennedy: Bach meets Kennedy meets Gershwin

Δημοσίευση 4/4/2018 | 17:30

O Bach συναντά τον Gershwin, δια χειρός του πλέον ανατρεπτικού βιολονίστα της εποχής μας!
ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνία: 17/7/2018
ΙΟΥΛ 2018
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ωρα προσέλευσης: 21:00

από 22 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Ο χαρισματικός βιολονίστας Nigel Kennedy, το «τρομερό παιδί» της κλασικής μουσικής, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Σε μια μοναδική συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού θα ερμηνεύσει με τον προσωπικό, αντισυμβατικό του τρόπο έργα του J. S. Bach, αλλά και σπουδαίες τζαζ συνθέσεις του George Gershwin.

Ένας από τους κορυφαίους κλασικούς βιολονίστες της γενιάς του –ανακάλυψη του μεγάλου Yehudi Menuhin– και ο βιολονίστας με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία της μουσικής (η ερμηνεία του στις Τέσσερις εποχές του Vivaldi ξεπέρασε τα 3.000.000 αντίτυπα), ο Kennedy παραμένει εδώ και τριάντα χρόνια μια εκρηκτική προσωπικότητα που δεν σταματά να πειραματίζεται, μπολιάζοντας την κλασική μουσική με την τζαζ, τη ροκ και τους παραδοσιακούς ήχους, συνεργαζόμενος με καλλιτέχνες όπως ο Paul McCartney, ο Robert Plant, οι Who και η Kate Bush, παίζοντας στις μεγαλύτερες αίθουσες του κόσμου με τις σημαντικότερες ορχήστρες.

Η νέα του πρόταση με τίτλο Bach meets Kennedy meets Gershwin αποτυπώνει ακριβώς αυτόν τον διττό χαρακτήρα της ανατρεπτικής καλλιτεχνικής του προσέγγισης, ανοίγοντας έναν διάλογο ανάμεσα στο έργο του Bach (με τα έργα για βιολί του οποίου έχει ασχοληθεί επανειλημμένα στο παρελθόν, χαρίζοντας ανεπανάληπτες ερμηνείες) και στις τζαζ συνθέσεις ενός σύγχρονου κλασικού, του Gershwin, αφήνοντας πάντοτε χώρο για αυτοσχεδιασμό, ώστε να αναδυθεί το πάθος, η γοητεία και η βαθιά τεχνική που διαπνέουν και τους δύο συνθέτες. Τον Kennedy συνοδεύουν επί σκηνής διακεκριμένοι δεξιοτέχνες, όπως ο Γερμανός Rob Bussalb (κιθάρα) και οι Πολωνοί Tomasz Kupiec (κοντραμπάσο) και Beata Urbanek (τσέλο). Στο αποκορύφωμα μιας λαμπρής πορείας που δεν έχει το ανάλογό της στο στερέωμα της κλασικής μουσικής, ο Kennedy συνεχίζει με το Bach meets Gershwin τον ριζοσπαστικό δρόμο που χάραξε από τη δεκαετία του ’80, σμίγοντας την παράδοση με το σήμερα, με χαρακτηριστικότερους σταθμούς την αυτοσχεδιαστική διασκευή συνθέσεων του Jimi Hendrix (The Kennedy Experience, 1999) και των Doors (The Doors Concerto, 2000), και φυσικά τις βραβευμένες ηχογραφήσεις του έργων των Beethoven, Brahms, Bruch, Mendelssohn, Sibelius, Tchaikovsky κ.ά.

Το ταλέντο και η μουσική ιδιοφυία του του έχουν αποφέρει πολυάριθμες υποψηφιότητες στα βραβεία Grammy και κορυφαίες διακρίσεις στον χώρο της κλασικής μουσικής (Δίσκος της Χρονιάς για την ηχογράφηση του Κοντσέρτου για βιολί του Elgar το 1985 από το περιοδικό Gramophone, Βραβείο Εξαιρετικής Συμβολής στη Βρετανική Μουσική στα Brit Awards το 1997 και Καλλιτέχνης της Χρονιάς στα ίδια βραβεία το 2001, καθώς και πολλά βραβεία Echo).

Με αυτές τις αποσκευές, ο Kennedy αναμένεται να προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό –όπως άλλωστε το συνηθίζει στις ζωντανές εμφανίσεις του– μια εκρηκτική καλοκαιρινή βραδιά κάτω από την Ακρόπολη, γιορτάζοντας μια μεγάλη συνάντηση ανάμεσα στον Bach και τον Gershwin, ανάμεσα στην παράδοση και το μέλλον.

“Οι μουσικές του Gershwin έχουν τόσο πάθος, γοητεία και προσωπικότητα που μου δημιουργούν τόση απόλαυση να τις παίζω για το κοινό.”
Nigel Kennedy

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιώργος & Νίκος Στρατάκης στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική 12.08.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ17/09

U‑Theatre – Sword of Wisdom στο Θέατρο Πάλλας

Θέατρο+Χορός 30.07.2025
ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ28/09

Παύλος Παυλίδης live στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική 29.07.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ27/09

The Monsters I Live With ‑ Έκθεση Design στον πρώτο όροφο του Provellegios

Τέχνες 24.07.2025
Διάρκεια: 17 Ιουλίου – 28 Σεπτεμβρίου 2025

Faithless live στο ΟΑΚΑ

Μουσική 24.07.2025
Ο.Α.Κ.Α.από 06/09 έως 07/0945

Το κρητικό χωριό που μεταμορφώνεται σε σκηνή, κι εσύ είσαι ο θεατής ‑ περιηγητής

Φεστιβάλ 23.07.2025
H απίθανη περίπτωση της Κερά Μια Σκηνή

Ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα το Μουσείο Ακρόπολης για την Πανσέληνο του Αυγούστου

Τέχνες 22.07.2025
Υδάτινες διαδρομές: το νερό από τη φύση στον μύθο και την πόλη

To Αγοραφοβικό Φεστιβάλ 2025 ανακοινώνει το φετινό πρόγραμμά του

Μουσική 20.07.2025
ΠΟΛΛΑΠΛΟΙ ΧΩΡΟΙαπό 26/09 έως 27/09

Sneakerness Athens 2025

Cityλάιφ 17.07.2025
ΓΗΠΕΔΟ TAE KWON DO ΦΑΛΗΡΟαπό 10/10 έως 12/106

Το νέο διεθνές τζαζ φεστιβάλ του καλοκαιριού στο Θέατρο Πέτρας

Φεστιβάλ 16.07.2025
ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣαπό 20/07 έως 22/07

Αποστολή εξετελέσθη στο Plastiras Lake Festival: Τρία μερόνυχτα μουσικής, φύσης και ανεμελιάς

Φεστιβάλ 15.07.2025
Μουσική, λίμνη και camping: Το φεστιβάλ που έγινε η νέα μας καλοκαιρινή συνήθεια