E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι DeadKennedys στη Θεσσαλονίκη

Line Up: East Bay Ray - Klaus Flouride - D.H. Peligro - Ron “Skip” Greer

Δημοσίευση 4/4/2018 | 17:27

Οι DeadKennedys στη Θεσσαλονίκη
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ημερομηνία: 30/6/2018
ΙΟΥΝ 2018
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Ωρα προσέλευσης: 20:30

από 18 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Οι DeadKennedys φέρουν τον αδιαμφισβήτητο τίτλο ενός εκ των πιο δημοφιλών, μεγαλύτερων και σημαντικών Αμερικανικών punkhardcore συγκροτημάτων των late '70s και early '80s και όχι αδίκως.

Φροντίζοντας από τα πρώτα βήματά τους, με όπλο τους το καυστικό χιούμορ (το όνομα της μπάντας είναι χαρακτηριστικό άλλωστε αυτής της νοοτροπίας) να ασκήσουν κριτική σε ζητήματα που "έκαιγαν" όπως η κυβέρνηση JerryBrown, οιyuppies, η οικολογική καταστροφή, ακόμη και η θρησκεία, σε μια εποχή που καυστικές και προβοκατόρικες συμπεριφορές τέτοιου τύπου αποτελούσαν κόκκινο πανί στις συντηρητικές Αμερικανές κοινωνίες, και με τον χαρακτηριστικό σκοτεινό τους ήχο που τρόπον τινά γεφύρωνε τη Βρετανική punk των SexPistols με το surfrock των The Ventures, δεν άργησαν να βρεθούν στο προσκήνιο κερδίζοντας πολυάριθμους οπαδούς, αλλά και αρκετούς πολέμιους.

Η εκκεντρική τους συμπεριφορά όμως δεν σταματούσε εκεί, με τον τότε frontman του σχήματος,JelloBiafra, να θέτει το 1979 υποψηφιότητα για δήμαρχος του SanFrancisco, κάτι που ξεκίνησε ως φάρσα και τελικά κατέληξε να τραβάει τα βλέμματα της δημοσιότητας, με τον ίδιο να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση και τελικά με ακροδεξιές πολιτικοθρησκευτικές οργανώσεις να εναντιώνονται στην ύπαρξή του σχήματος και με τη μπάντα να αποκτά διαταραγμένες σχέσεις με τις αρχές, καταλήγοντας -μεταξύ άλλων- να έχουν αυστηρή αστυνομική επίβλεψη σε κάθε συναυλία τους.

Από την πολυτάραχη πορεία των DeadKennedys δεν έλειψαν όμως και οι εμπορικές επιτυχίες, με τα "California ?berAlles" και "Holiday In Cambodia" να καθίστανται διαχρονικοί punk ύμνοι, το "TooDrunkToFuck" να μπαίνει στα Βρετανικά Top 40 singles το 1981 και το ντεμπούτο "Fresh Fruit For Rotting Vegetables" να γίνεται χρυσό στη Βρετανία!

Η κυκλοφορία του τρίτου σε σειρά album τους με τίτλο "Frankenchrist" το 1985 αποτέλεσε και την πιο προβοκατόρικια και αμφιλεγόμενη στιγμή του συγκροτήματος, χάρη στο poster που συνόδευε την κυκλοφορία, το "Penis Landscape" του διάσημου Ελβετού καλλιτέχνη H.R.Giger, που επιδεικνύοντας μία σειρά από γεννητικά όργανα να επιτελούν σεξουαλική πράξη, οδήγησε το σχήμα σε πολυάριθμες δικαστικές διαμάχες και τελικά στη διάλυσή τους, με το "Bedtime For Democracy" album να αποτελεί το κύκνειο άσμα τους, αλλά και μία από τις πιο "συμπαγείς" δισκογραφικές τους στιγμές.

Φημισμένοι για τις ζωντανές τους εμφανίσεις που συνδύαζαν το χάος με τη θεατρικότητα (βοηθούσε σε αυτό και η μουσική τους που βάδιζε σε αυτό το μοτίβο), οι DeadKennedys στην ολιγοετή αυτή πορεία τους κατά την πρώτη περίοδο ύπαρξής τους, κυρίευσαν σκηνές σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου με Η.Π.Α., Καναδά, Ευρώπη και Αυστραλία να υποκλίνονται σε αυτό που από την αρχή φαινόταν πως θα αποτελούσε αξία διαχρονική για τον punk -και όχι μόνο- ήχο.

Πλέον με την αρχική σύνθεση της μπάντας κατά τα 3/4 (EastBay Ray,Klaus Flouride και D.H. Peligro (ο οποίος πέρασε και από τις τάξεις των RED HOT CHILI PEPPERS και ήταν αυτός που τους έφερε σε επαφή με τον κιθαρίστα John Frusciante)), πλην του τραγουδιστή Jello Biafra, όπου έχει αντικατασταθεί από τον Ron "Skip"Greer (THE WYNONA RIDERS, τραγουδιστή του σχήματος από το 2008 που ως χρονιά σηματοδοτεί και τη νέα, πιο ενεργή συναυλιακά περίοδό τους), οι Dead Kennedys εφορμούν και πάλι στα Ευρωπαϊκά εδάφη, με την Θεσσαλονίκη να παίρνει σειρά στις 30 Ιουνίου 2018.

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιώργος & Νίκος Στρατάκης στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική 12.08.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ17/09

U‑Theatre – Sword of Wisdom στο Θέατρο Πάλλας

Θέατρο+Χορός 30.07.2025
ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ28/09

Παύλος Παυλίδης live στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική 29.07.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ27/09

The Monsters I Live With ‑ Έκθεση Design στον πρώτο όροφο του Provellegios

Τέχνες 24.07.2025
Διάρκεια: 17 Ιουλίου – 28 Σεπτεμβρίου 2025

Faithless live στο ΟΑΚΑ

Μουσική 24.07.2025
Ο.Α.Κ.Α.από 06/09 έως 07/0945

Το κρητικό χωριό που μεταμορφώνεται σε σκηνή, κι εσύ είσαι ο θεατής ‑ περιηγητής

Φεστιβάλ 23.07.2025
H απίθανη περίπτωση της Κερά Μια Σκηνή

Ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα το Μουσείο Ακρόπολης για την Πανσέληνο του Αυγούστου

Τέχνες 22.07.2025
Υδάτινες διαδρομές: το νερό από τη φύση στον μύθο και την πόλη

To Αγοραφοβικό Φεστιβάλ 2025 ανακοινώνει το φετινό πρόγραμμά του

Μουσική 20.07.2025
ΠΟΛΛΑΠΛΟΙ ΧΩΡΟΙαπό 26/09 έως 27/09

Sneakerness Athens 2025

Cityλάιφ 17.07.2025
ΓΗΠΕΔΟ TAE KWON DO ΦΑΛΗΡΟαπό 10/10 έως 12/106

Το νέο διεθνές τζαζ φεστιβάλ του καλοκαιριού στο Θέατρο Πέτρας

Φεστιβάλ 16.07.2025
ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣαπό 20/07 έως 22/07

Αποστολή εξετελέσθη στο Plastiras Lake Festival: Τρία μερόνυχτα μουσικής, φύσης και ανεμελιάς

Φεστιβάλ 15.07.2025
Μουσική, λίμνη και camping: Το φεστιβάλ που έγινε η νέα μας καλοκαιρινή συνήθεια