E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ερντογάν προς Μακρόν: Όποιος πλαγιάζει με τρομοκράτες θα το μετανιώσει

Κλιμακώνεται η κόντρα Γαλλίας-Τουρκίας για τη βόρεια Συρία.

Δημοσίευση 30/3/2018 | 18:42

Ερντογάν προς Μακρόν: Όποιος πλαγιάζει με τρομοκράτες θα το μετανιώσει

Βολές κατά του Εμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την συνάντηση που είχε την Πέμπτη ο Γάλλος πρόεδρος με αντιπροσωπεία Κούρδων και Αράβων ανταρτών που μάχονται στη Συρία.

Κατά τη συνάντηση στο Μέγαρο των Ηλυσίων ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι θα ήθελε να μεσολαβήσει στις επαφές μεταξύ ανταρτών και Άγκυρας και να συνδράμει στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους για τη σταθεροποίηση της βόρειας Συρίας.

Κούρδοι αξιωματούχοι διέρρευσαν πάντως πως έλαβαν εγγυήσεις για την αποστολή γαλλικών ειδικών δυνάμεων στον θύλακα της Μανμπίτζ, όπου η Τουρκία έχει διαμηνύσει πως θα επέμβει στρατιωτικά εάν δεν αποσυρθούν οι κουρδικές δυνάμεις.

«Αυτοί που πλαγιάζουν με τρομοκράτες και τους δέχονται μάλιστα στα μέγαρά τους θα καταλάβουν τα λάθη τους αργά ή γρήγορα», δήλωσε ο κ. Ερντογάν, σημειώνοντας ότι πλέον η Γαλλία δεν έχει το δικαίωμα να παραπονιέται για τρομοκρατικά χτυπήματα στο έδαφός της.

Προσέθεσε ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί διαμεσολαβητή που δεν αναγνωρίζει ότι οι κύριες οργανώσεις των Κούρδων της Συρίας είναι το ίδιο πράγμα με το τρομοκρατικό PKK. «Γνωρίζουμε πως όλες αυτές [οι κουρδικές δυνάμεις] είναι παιδιά του ίδιου φιδιού», είπε.

Κατά τη συνάντηση με τον κουρδοαραβικό συνασπισμό ο κ. Μακρόν επανέλαβε πως το Παρίσι θεωρεί το PKK τρομοκρατική οργάνωση, όμως διευκρίνισε πως οι οργανώσεις PYD και YPG των Κούρδων της Συρίας είναι ξεχωριστές οντότητες.

Η υπόσχεση της Γαλλίας να παρέχει στήριξη στον κουρδοαραβικό συνασπισμό ισοδυναμεί με στήριξη και νομιμοποίηση τρομοκρατικών οργανώσεων, δήλωσε νωρίτερα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο στενός συνεργάτης και εκπρόσωπος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν. Έγραψε στο Twitter ότι η Τουρκία αναμένει από τους συμμάχους της να λάβουν σαφή θέση εναντίον της τρομοκρατίας, αντί να λαμβάνουν μέτρα που θα οδηγήσουν στη νομιμοποίηση των «τρομοκρατικών δομών».

«Εμείς απορρίπτουμε τις παράλογες προσεγγίσεις όπως ο διάλογος, οι επαφές, η διαμεσολάβηση με τέτοιες τρομοκρατικές οργανώσεις», έγραψε ο Καλίν.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γάλλο ομόλογό του είχε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Ο κ. Μακρόν έχει υπάρχει ένας από τους δριμύτερους επικριτές των ενεργειών της Άγκυρας στον θύλακα της Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, όπου οι Τούρκοι συνέχισαν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις παρά το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας που αξίωνε ανθρωπιστική εκεχειρία 30 ημερών σε ολόκληρη τη συριακή επικράτεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια έρχεται μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Πρόκεται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση παρεμβαίνει στα διυλιστήρια για μείωση στις τιμές των καυσίμων

Θεσσαλονίκη: Τρόμος στη πτήση ‑ Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο τραυματίας επιβάτης συγκρατήθηκε από τη ζώνη ασφαλείας και τους διπλανούς του, αποφεύγοντας πτώση εκτός αεροπλάνου.

«Μην το κάνεις»: Το δραματικό βίντεο για να μην πέσει γυναίκα από γέφυρα στο Μπρούκλιν

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Η γυναίκα έμεινε στη γέφυρα για πάνω από μια ώρα, μέχρι ένας αστυνομικός να την αγκαλιάσει και να την απομακρύνει

Συνελήφθη στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης 60χρονος που έκανε παράνομα χειρουργεία σε ζώα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Στην κατοικία του, εντοπίστηκαν ιατρικά εργαλεία, καθώς και τραπέζι χειρουργείου

Αγρια δολοφονία 43χρονης στην Ιρλανδία: Την βρήκε ξυλοκοπημένη η 13χρονη κόρη της, ύποπτος ο 28χρονος μετανάστης σύντροφός της

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η Τζέιμι Κάρνεϊ είχε γνωρίσει τον Αχμάντ Αλσακέρ σε πορεία υπέρ της Παλαιστίνης

WSJ: Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ για νέο ιρανικό σχέδιο δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
«Θέλουν να εξοντώσουν τον ηγέτη των ΗΠΑ, εμένα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος από την Αγκυρα - Αγνωστες οι πληροφορίες που παρέδωσε η Μοσάντ στις ΗΠΑ

Μαρινάκης για Τσίπρα: Γιατί κράτησε ανοιχτή τη Βουλή για τον Ποινικό Κώδικα και ποιους εξυπηρέτησε ο «εντιμότατος»;

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η λέξη ντροπή δεν είναι πια αρκετή για να αποδώσει το πολιτικό κατάντημα του Τσίπρα, ανέφερε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τρεις συλλήψεις σε Θεσσαλονίκη και Χανιά για τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Δύο άντρες και μία γυναίκα οι συλληφθέντες - Οι δύο αποτελούσαν το «επιχειρησιακό ζευγάρι» και ο τρίτος είχε υποστηρικτικό ρόλο – Πρόκειται για άτομα γνωστά στον αναρχικό χώρο, η γυναίκα έφυγε για Κρήτη μετά τη δολοφονία

Σκηνικό πρωτοφανούς έντασης από την Ζ. Κωνσταντοπούλου ‑ Κάλεσε την αστυνομία

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
«Πρέπει να επιληφθεί η αστυνομική αρχή για το αυτόφωρο κακούργημα που διαπράττουν οι βουλευτές της ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εγώ ένα τσιγάρο άναψα»: Βίντεο με τραυματία εργαζόμενο λίγα λεπτά μετά την έκρηξη στην επιχείρηση στον Ασπρόπυργο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Από την φωτιά τραυματίστηκαν έντεκα άτομα - Τα τρία δίνουν μάχη διασωληνωμένα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν σε παραλία της Εύβοιας ‑ Bίντεο και φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ανησυχία σε κατοίκους και λουόμενους – Αναζητούνται τα αίτια του φαινομένου