E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ραγίζει καρδιές το σημείωμα που άφησε η 19χρονη που αυτοκτόνησε στην Αλεξανδρούπολη

«Δεν είμαι ικανοποιημένη με τη ζωή μου»

Δημοσίευση 29/3/2018 | 08:26

Ραγίζει καρδιές το σημείωμα που άφησε η 19χρονη που αυτοκτόνησε στην Αλεξανδρούπολη

Με ένα λευκό χαρτί και λίγες λέξεις η Βασιλική αποχαιρέτησε γονείς, αδελφό και φίλους αποφασίζοντας να δώσει τέλος στη ζωή της βυθίζοντας στον πόνο και στα ερωτήματα τους αγαπημένους της. Η φοιτήτρια Ιατρικής ωθούμενη από μια αόρατη δύναμη και από τη φωνή μέσα στο μυαλό της που της έλεγε «κάντο» προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα μόλις στα 19 της χρόνια.

«Δεν είμαι ικανοποιημένη με τη ζωή μου» έγραφε μεταξύ ακόμη λίγων προτάσεων στο σημείωμα που άφησε παρακαταθήκη για τους γονείς της. Ο κόμπος στο λαιμό, μελετημένος καλά, ώστε να μην λυθεί και αποτύχει η αυτοκτονία. Ήταν αποφασισμένη να πεθάνει, θα πουν οι αστυνομικοί κι ο ιατροδικαστής που πραγματοποίησε την νεκροψία νεκροτομή της άτυχης φοιτήτριας, ο οποίος έτυχε να είναι και καθηγητής της.

Πρωτοετής στην Ιατρική σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης άφησε τη ζωή της στην Αθήνα για να σπουδάσει στην Αλεξανδρούπολη. Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά ο αδερφός της, ο οποίος μένει στην Ξάνθη και ήταν από τους πρώτους που έφθασε στο μικρό διαμέρισμα που νοίκιαζε η αδερφή του για να τη δει να κρέμεται με μια ζώνη από σωλήνα του καλοριφέρ.

Την άτυχη Βασιλική είχε εντοπίσει νωρίτερα μια φίλη της η οποία είχε δεχθεί τηλεφώνημα από τους γονείς της Βασιλικής που είχαν ανησυχήσει αφού είχαν τουλάχιστον δυο ημέρες να μιλήσουν μαζί της.

Φθάνοντας η κοπέλα στο διαμέρισμα χτύπησε το κουδούνι, αλλά απάντηση δεν πήρε. Μετά από κάποια λεπτά ειδοποίησε κλειδαρά ο οποίος άνοιξε την πόρτα.

Μπαίνοντας στο διαμέρισμα η εικόνα σοκαριστική. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία έφθασε άμεσα στο σημείο. Ο ιατροδικαστής κ. Παύλος Παυλίδης που βρέθηκε στο διαμέρισμα τύγχανε να είναι και καθηγητής της. «Η κοπέλα ήταν πρωτοετής φοιτήτρια στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με καταγωγή από την Αθήνα. Η 19χρονη κρεμάστηκε με μια ζώνη από σωλήνα του καλοριφέρ μέσα στο σπίτι όπου νοίκιαζε ως φοιτήτρια. Η κοπέλα είχε αφήσει ένα σημείωμα όπου απέδιδε την αυτοχειρία της σε έντονη ψυχολογική πίεση. Περισσότερες έρευνες διεξάγει η αστυνομία».

Οι αστυνομικοί ανέλαβαν να ενημερώσουν και τους γονείς της Βασιλικής οι οποίοι δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν αυτά που άκουγαν από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Τι θα μπορούσε να είχε πάει «στραβά» στη ζωή της 19χρονης κοπέλας για να αυτοκτονήσει; Η ιατροδικαστική έρευνα απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια.

Ένα κορίτσι λιγομίλητο που δεν έβγαινε συχνά από το μικρό διαμέρισμα, παρά μόνο για τη σχολή της ή και για κανέναν καφέ στο μαγαζί που εργάζεται η φίλη της που την βρήκε νεκρή. Οι γνωριμίες της στην Αλεξανδρούπολη ελάχιστες, αφού και ο καιρός που είχε μετακομίσει από την Αθήνα για εκεί δεν ήταν αρκετός ώστε να κάνει φιλίες. Όσοι την ήξεραν έστω και για λίγο θα πουν πως ήταν ένα σκεπτικό κορίτσι λιγάκι μελαγχολικό που δεν φανέρωνε να την απασχολεί κάτι ιδιαίτερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Κόσμος Χτες
«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Πολιτισμός Χτες
Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Ελλάδα Χτες
«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Κόσμος Χτες
Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Σάλος στις ΗΠΑ: Έξι Δημοκρατικοί καλούν τον στρατό να μην υπακούει σε παράνομες διαταγές

Κόσμος Χτες
«Η προδοσία τιμωρείται με θάνατο» λέει ο Τραμπ

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Κόσμος Χτες
Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Ελλάδα Χτες
Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Ισπανία: Η Meta καταδικάστηκε για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Κόσμος Χτες
Αποζημίωση 540 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Ελλάδα Χτες
Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πέθανε ο Πάνος Μαρινόπουλος

Ελλάδα Χτες
Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας